Patton ISDN VoIP + router

Vse o T-2 IP telefoniji
Uporabniški avatar
Bazinga
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 4. Sep 2018 ob 22:10
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant FTTH 100/20
Kraj: Kranjska Gora

Patton ISDN VoIP + router

Odgovor Napisal/-a Bazinga » 8. Sep 2018 ob 21:14

Patton ISDN VoIP Smart-DTA sem vključil na lasten router TP-Link Archer C7 v2 (dd-wrt), vendar ne deluje. VoIP lučka ves čas utripa, kar naj bi nakazovalo, da se ne more registrirati. Dostopa do Patton admina žal nimam, ker je zaklenjen s strani T-2. Prej je bil vključen na router Innbox 60F in je vse delovalo.

Zanima me če kdo ve kaj moram nastaviti na lastnem routerju, da bo delovalo?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7063
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Patton ISDN VoIP + router

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 9. Sep 2018 ob 09:31

Ja port bi moral dati v "bridge" ampak kot praviš, dd-wrt tega nima.

Če ne boš rešil drugače, daj pred router switch in na nega priklopi router in pattona, pa poglej če se bo postavil.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
Bazinga
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 4. Sep 2018 ob 22:10
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant FTTH 100/20
Kraj: Kranjska Gora

Re: Patton ISDN VoIP + router

Odgovor Napisal/-a Bazinga » 10. Sep 2018 ob 09:59

Za Innbox G21 sem dal switch in nanj priklopil Patton ISDN VoIP in router in zadeva deluje.
Hvala za pomoč.

PS: V dd-wrt je možno urejati po portih samo če ima router Broadcom čip, pri Atheros čipih pa to žal ni mogoče, tako da je rešitev s switchem edina možnost.

AlfMar
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 28. Nov 2014 ob 10:20
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: Patton ISDN VoIP + router

Odgovor Napisal/-a AlfMar » 14. Avg 2019 ob 17:46

Pozdravljeni.
Da ne smetim in odpiram nove teme, bom svoje vprašanje postavil kar v to "sposojeno" temo.

Zdaj imam ISDN stacionarno telefonijo - PATTON + ISDN prenosni telefon - želel bi pa PSTN telefonijo z prenosnim telefonom https://klub.t-2.net/ponudba.aspx/10819

Ker ima ta telefon osnovno enoto narejeno že kot vmesnik - BAJE - (kot je PATTON za ISDN) .. ali to pomeni, da to enoto direktno povežem z MILANOM ... ali navkljub vsemu rabim še dodatni PSTN vmesnik namesto ISDN PATTONA !?

Ali lahko iz ISDN PATTONA izhoda samo pretvorim (adapter) v PSTN priklop in ali bo ta kabel, linija delovala, ...

Še to - ali obstaja kakršnakoli opcija da iz PATTONA ven zvlečem PSTN TELEFONIJO ....

...... in za konec seveda, sprašujem za vse primere, opcije postavitev in povezav, .. . ali MORAM na T2 v svojem tržnem paketu ISDN telefonijo sprmeniti v PSTN.

Se zahvaljujem za kakršnokoli pomoč in pojasnitev - sam sem totalen laik o tem.

Marko

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7063
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Patton ISDN VoIP + router

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 14. Avg 2019 ob 17:57

Kot prvo, kaj želiš obdržati ISDN telefon + dodatne PSTN telefon ?
Ali bi imel samo PSTN telefon ?
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

AlfMar
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 28. Nov 2014 ob 10:20
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: Patton ISDN VoIP + router

Odgovor Napisal/-a AlfMar » 14. Avg 2019 ob 18:21

MrTwelveTrees res hvala za takojšen odgovor. Hjaaa, si mi odprl še druge opcije ...

OK - če obdržim ISDN ... nabavim telefon PSTN / morebiti vmesnik če ga že sama TA telefonska osnovna enota ne vsebuje in imam dve opciji telefonije za kok že ... ene 3€ več na mesec in to je to !? - mislim da je to tko.

... ali pa skenslam ISDN in postavim PSTN ... vse je opcija in sem odprt za vse ... res ne vem, kaj je na splošno boljš ISDN ali PSTN -- načeloma z ISDN nimam problemov, menjal bi zgolj zaradi samega telefona ki je PSTN in morebiti priklopa fax-a.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7063
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Patton ISDN VoIP + router

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 14. Avg 2019 ob 18:24

Ma vrži v smeti ISDN, na T2 ti zamenjajo brezplačno ISDN vmesnik za PSTN in to je to.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

AlfMar
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 28. Nov 2014 ob 10:20
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: Patton ISDN VoIP + router

Odgovor Napisal/-a AlfMar » 14. Avg 2019 ob 18:35

Mal za šalo mal za ress ..... hahahaha ... vži v smeti ... če se ne motim si prav ti limal link povezavo do cenika penalov - kaooo če ne vrneš opreme T2ju ali da je poškodovana .... hahaha faca si, ....

Ok verjetn bom vrgu stan ISDN in vzel PSTN ,,,, se prav da rabim PSTN vmesnik za ta telefon ??? .... bom to sprocesiru drug teden na T2ju ..... a oni pridejo ali pošljejo po pošti to škatlo .... pa tud uradno morm verjetno isdn v pstn telefonijo spremenit -.... no sej to lohk sam v nadzorn plošči a ne !?

Hvala ti

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7063
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Patton ISDN VoIP + router

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 14. Avg 2019 ob 18:47

ne ! rekel sem vrži v smeti svojo ISDN opremo ne opremo od T2.

Ti kupi Telefon PSTN, in ko ga boš imel, pokliči na klicni center in zaprosi zamenjavo ISDN vmesnika za PSTN, pride tehnik.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

AlfMar
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 28. Nov 2014 ob 10:20
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: Patton ISDN VoIP + router

Odgovor Napisal/-a AlfMar » 14. Avg 2019 ob 21:00

OK hvala ti za pojasnila .... pismooo no, ... ko gledaš in raziskuješ naletiš še na druge stvari in sem samo še boolj zmeden in neodločen. Defenitivno grem na PSTN in v nakup telefona, .... zdaj imam v opciji dva -
https://klub.t-2.net/ponudba.aspx/10819
ali pa
https://www.mimovrste.com/stacionarni-t ... gaset-c530

Oba sta 50€, .... vizuelno je recimo C530 lepši, je pa zato E370 novejši model (letnik) in z nekimi malenkost boljšimi specifikacijami, ... drgač pa nekako isto. Edina večja prednost e370 je, da v prenosno enoto ni potrebna PSTN kabel linija povezava- samo štrom in osnovna enota je samostojna v kateri je priklopljena linija, dočim v C530 enoto mora štrom in linija in na ta način ni tako "svobodna" za postavljat kamor koli, ker moreš vlečt kabel.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7063
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Patton ISDN VoIP + router

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 14. Avg 2019 ob 21:55

Ne vem zakaj vstrajaš pri tej domači telefoniji, razen če imaš doma stare starše ki to še uporabljajo bom razumel. Za fax ne rabiš telefona.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

AlfMar
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 28. Nov 2014 ob 10:20
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: Patton ISDN VoIP + router

Odgovor Napisal/-a AlfMar » 14. Avg 2019 ob 23:35

Točno tako - zaradi starcev, ... pr nas je pač tko, da je pameten mobitel za njih ,.... ma brez veze, ... sej veš, ... stara šola ob leseni žlici. Zato pa tudi izbor telefona, sploh e370 tak kot je ... velike tipke , močni zvočnik slušalke, ko se govori in posluša, .... jaz sem itak v drugem svetu kot oni, ... jaz bi sam ZASE kak fax še zdraven uturil, ...

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7063
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Patton ISDN VoIP + router

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 15. Avg 2019 ob 10:31

Sicer ne vem točno kateri paket imaš, ampak jaz imam tudi stare starše pa sem naredil drugače

domačo telefonsko imam preusmerjeno na T2 mobilno številko (brezplačana storitev)

Starim staršem sem pa kupil tak telefon: http://www.bolha.com/iskanje?q=starej%C ... efonija%2F
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

AlfMar
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 28. Nov 2014 ob 10:20
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: Patton ISDN VoIP + router

Odgovor Napisal/-a AlfMar » 15. Avg 2019 ob 20:13

Zadeva je sledeča. Dokončno sem se na podlagi branja foruma, tvojih pojasnil (MrTwelveTrees - HVALA TI) in nasploh po poizvedbah odločil, da naredim red in malce posodobim vso zadevo. Ko sem govoril o starcih sem mislil o mati in oče.

Takole je: imam-o, Oranžni diamant FTTH ... (z ISDN stacionarno telefonijo - vmesnik PATTON) in stikalom vmesnikom MILAN-SME801G ... ter WIFI TP Link TL-WR740N

... in zdaj želim,

... da bi iz več razlogov, tudi tehničnih - zgoraj omenjeno konfiguracijo zamenjal in spremenil - namesto MILANA, ki ima samo 100MBs v INNBOX F60 ki ima 1GBs, sploh zato, ker imam internet 500/100 ..... ob tem bi se pa tudi znebil 2 škatel (WIFI in PATTON) ob tem da bi prešel na PSTN stacionarno telefonijo.

Malce se bojim, da bi šel morda iz MILANA na slabše, .... pojma nimam o tem drugače, kaj je stabilno, hitrejše in kaj ne, ...... a je OK ta INNBOX F60 ??
Hmmm, kaj misliš-mislite, ali se bom prav odločil za takšno konfiguracijo ... posodobitev ?!!!

Definitivno grem drugi teden v akcijo - menjavo, ... kakšni predlogi, nasveti, ... predvsem v okvirju tega kar sem že napisal in si želim.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7063
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Patton ISDN VoIP + router

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 15. Avg 2019 ob 20:29

Nimaš kaj zgrešit, Innbox bo ok.

Samo jaz bi se znebil mobilne telefonije T2, ker ne odobravam njihovo preklapljanje med Telekom omrežjem in T2, če pa ročno izbereš omrežje Telekom pa moraš čez mejo spet popravit... ne hvala. Njihova mobilna telefonija je samo še za kakšne stare starše ki ne gredo iz Slovenije. Nekonkurenčna.

Poleg tega pa se še hvalijo z neomejenimi klici iz domačega telefona, lepo prosim kdo pa danes toliko zelo kliče iz njega ?

Zato ne maram njihovega paketa Oranžni kamen. Pa še samo 1 tv vmesnik ti dajo na reverz, pa še to da točke v T2 klubu ne moreš koristiti za programski paket L, XL, ... Ne moreš si zmanjšati naročnine.

Pač povem ti kaj to povleče za sabo.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Odgovori