Patton ISDN VoIP + router

Vse o T-2 IP telefoniji
Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4883
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Patton ISDN VoIP + router

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 19. Avg 2019 ob 08:46

AlfMar:
Jaz sem šel iz milana na innbox F60...
Edino kar je lasten router imam in zato imam wifi na innboxu off, vse porte na bridge in deluje super za to kar imam vse gor.

Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
Prispevkov: 157
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: Patton ISDN VoIP + router

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 19. Avg 2019 ob 15:06

@slow_slow Imaš tudi stac. telefon? Ga je možno priklopit (recimo preko pretvornika RJ11 -> RJ45) na RJ-45 bridge port od innbox-a? Trenutno ga imam priklopljenega na RJ-11 port (tel) na innbox-u :hmm:

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3279
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Patton ISDN VoIP + router

Odgovor Napisal/-a atepej » 19. Avg 2019 ob 15:19

Telefon je pstn?
Slika

Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
Prispevkov: 157
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: Patton ISDN VoIP + router

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 19. Avg 2019 ob 15:43

Tole: https://www.mimovrste.com/stacionarni-t ... gaset-a120
Trenutno je poovezan preko RJ-11 kabla na tel. 1 port od innbox-a. Bi ga lahko povezal na ethernet (RJ-45) bridge port?

borutbolc
Znanec
Prispevkov: 56
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: Patton ISDN VoIP + router

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 19. Avg 2019 ob 16:08

Innbox ima priključke TEL1 in TEL2 na katere se lahko povežeta dva analogna aparata (PSTN). To niso IP aparati, ki bi potrebovali bridgan port.

Recimo, da zaradi ožičenja po hiši ali karkoli, bi rad priklopil analogni telefonski ne zraven Innboxa lahko ali zamenjaš konektor na UTPju za povezat samo sredinsko parico in daš direktno na innbox TELx port, ali pa če imaš telefon recimo zravem TVja, prosiš T-2, da ti dajo še PSTN vmesnik (dodaten). V tem primeru bi ta vmesnik bil priklopljen na bridge port na Innboxu (kot STB, lahko pri STBju dodaš switch). Isto v primeru če bi hotel več kot 2 različni številki. Na vsak tak vmesnik (PSTN) se lahko nastavi 2 različni številki.

Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
Prispevkov: 157
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: Patton ISDN VoIP + router

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 19. Avg 2019 ob 19:37

Kako pa zgleda ta PSTN vmesnik? Je potrebna dodatna konfiguracija ali se samo priključita kabla do modema in telefona? Koliko pa je cena tega vmesnika (enkratno plačilo ali dodaten mesečni strošek)?

borutbolc
Znanec
Prispevkov: 56
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: Patton ISDN VoIP + router

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 19. Avg 2019 ob 21:10

Če je Welltech ATA172 je kvadratna škatlica, zgoraj in spodaj bela. Vood (starejši vmesniki) so bolj sive barve, bolj okrogli. Konfiguracije številk naredi T-2, se pa to priklopi na bridgan port - modem, pa svoj napajalnik imata (12V). Cenika ne poznam točno, tu piše nekaj o cenah številk:
https://www.t-2.net/predstavitev-telefonije

Odgovori