UTP kabel trije porabniki

Splošni pogovori, ki niso povezani s T-2
Odgovori
yyyeb
Novinec
Prispevkov: 11
Pridružen: 17. Jul 2020 ob 19:50
T-2: Že imam

UTP kabel trije porabniki

Odgovor Napisal/-a yyyeb » 1. Avg 2020 ob 16:58

Živjo. Do televizije imam pripeljan en UTP kabel. Na kak način bi lahko priklopil 3 stvari? Televizijo LAN, komunikator od T2 in Android Box. Je to možno, če imam samo en kabel?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7484
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: UTP kabel trije porabniki

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 1. Avg 2020 ob 19:02

Odvisno na katerem tipu priključka si, xDsl, opika, ketri tip optike - od koga je oprika.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

yyyeb
Novinec
Prispevkov: 11
Pridružen: 17. Jul 2020 ob 19:50
T-2: Že imam

Re: UTP kabel trije porabniki

Odgovor Napisal/-a yyyeb » 2. Avg 2020 ob 07:57

Xdsl od t2

borutbolc
Znanec
Prispevkov: 95
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: UTP kabel trije porabniki

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 2. Avg 2020 ob 09:39

Če hočeš da dela T2 STB z multicastom, razdeliš kabel na pol, 4 + 4 žile, dva para uporabiš za povezat bridgan port na STB, drugi dve pa običajen data port in dodaš switch pri TVju. Tako imaš 2x100Mbit povezavo, če hočeš več, dodaten kabel.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7484
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: UTP kabel trije porabniki

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 2. Avg 2020 ob 11:08

Tega jaz ne priporočam, sploh če imaš tovarniško zaključen utp kabel z mehkimi žilami, ja.... ? Velik sreče.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2272
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: UTP kabel trije porabniki

Odgovor Napisal/-a RobertM » 2. Avg 2020 ob 11:18

borutbolc napisal/-a:
2. Avg 2020 ob 09:39
Če hočeš da dela T2 STB z multicastom, razdeliš kabel na pol, 4 + 4 žile, dva para uporabiš za povezat bridgan port na STB, drugi dve pa običajen data port in dodaš switch pri TVju. Tako imaš 2x100Mbit povezavo, če hočeš več, dodaten kabel.
S tem gre lažje ;-)
https://www.enaa.com/adapterji-rj45/rj4 ... 5m-digitus
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Odgovori