Pomoč

Splošni pogovori, ki niso povezani s T-2
Uporabniški avatar
music95
Nadebudnež
Prispevkov: 440
Pridružen: 20. Dec 2007 ob 22:18
T-2: Že imam
Paket: 1/256, TV, IP + PSNT TEL

Re: Pomoč

Odgovor Napisal/-a music95 » 8. Feb 2009 ob 20:25

Dragi uporabniki Nokie (n95)!

Včeraj sem nadgradi firmware telefona Nokia n95 na V 31.0.017. Za tiste, ki imate namen nadgraditi vam povem da je brezveze nč novega samo zadeva počasneje deluje, povratka nazaj pa ni. Sedaj imam problem, ko vklopim telefon prek usbja v računalnik. Če ga povežem v načinu DATA TRANSVER vse lepo in prav zadeva deluje. Če pa ga povežem v načinu PC Suite se sprva oglasi značilen zvok v XPju da je naprava prikloplena nato pa nameščanje nove opreme spodaj v kotu blizu ure nato pa sporočilo med nameščanjem nove strojne opreme je prišlo do napake! Naprava morda ne deluje pravilno... PC Suite ne zazna telefona, če ga pa ponovno vklopim me namesto zvoka naprava je priključena (pozdravi) zvok hardware error (glej prilogo). Telefona spet ne zazna nihče. Na starem računalniku, ki nima ne interneta ne ničesar razen zbirko office, winamp pa BS Player (isto win. XP) pa vse lepo normalno program PC SUITE deluje tako kot je treba...

Ideje za rešitev??? :nevem:
Slika<-- Čakal 60 dni.

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3043
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Pomoč

Odgovor Napisal/-a Mark » 8. Feb 2009 ob 23:23

Na N95 imam še star software in ga bom pustil. Pri N95 8GB pa je tazadnji in ni težav. Preveri kakšen PC Suite imaš, če je zadnji. Nekaj mora biti narobe, puskusi remove in reinstall.

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Prispevkov: 3957
Pridružen: 27. Sep 2006 ob 07:39
T-2: Že imam
Paket: Tadrazga

Re: Pomoč

Odgovor Napisal/-a Cobane » 9. Feb 2009 ob 07:04

Dvomim, da je kriv najnovejši firmware v Nokii... sploh če ti je šel update gladko čez. Poskusi s ponovno namestitvijo PC Suita... mogoče poskusiš srečo tudi na drugem računalniku...

Drugače ti bodo pa Nokia freaki znali bolje pomagat tule:
http://discussions.europe.nokia.com/dis ... d=swupdate
ali tule
http://discussions.europe.nokia.com/dis ... id=pcsuite
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

Uporabniški avatar
music95
Nadebudnež
Prispevkov: 440
Pridružen: 20. Dec 2007 ob 22:18
T-2: Že imam
Paket: 1/256, TV, IP + PSNT TEL

Re: Pomoč

Odgovor Napisal/-a music95 » 9. Feb 2009 ob 07:32

Bom poskusil... Sicer pa sem s PC SUitom poskusil že mngokrat - inšatlirat tistega z neta pa ne dela pa zbrisal pa inštaliral tistega, ki ga imam zraven pa ne dela... Na tastarem dela tisti, k je bil zraven... Sumim da je napaka nekje v windowsu...
Slika<-- Čakal 60 dni.

Uporabniški avatar
music95
Nadebudnež
Prispevkov: 440
Pridružen: 20. Dec 2007 ob 22:18
T-2: Že imam
Paket: 1/256, TV, IP + PSNT TEL

Re: Pomoč

Odgovor Napisal/-a music95 » 6. Avg 2009 ob 21:31

Ne bom odpiral nove teme ker je potem vse preveč tega ... Težavo imam z Microsoft .NET Framework.
Prvo kar me zanima je to, kaj sploh je to in zakaj se uporablja :?:
Namreč: vsakič ko prižgem računalnik se mi pojavi dobrodošlica tegale okna;
Slika
(ne počutiš se ravno dobrodošlega ampak OK)
Nadaljevanje detaljnega poročila: :beri:
See the end of this message for details on invoking
just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.
************** Exception Text **************
System.Net.WebException: The remote server returned an error: (404) Not Found.
at System.Net.HttpWebRequest.GetResponse()
at groupmanager.frmMain.WebConnect(String Server)
at groupmanager.frmMain.PollServer()
at groupmanager.frmMain.frmMain_Load(Object sender, EventArgs e)
at System.EventHandler.Invoke(Object sender, EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Form.OnLoad(EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Form.OnCreateControl()
at System.Windows.Forms.Control.CreateControl(Boolean fIgnoreVisible)
at System.Windows.Forms.Control.CreateControl()
at System.Windows.Forms.Control.WmShowWindow(Message& m)
at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.ScrollableControl.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.ContainerControl.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.Form.WmShowWindow(Message& m)
at System.Windows.Forms.Form.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)
************** Loaded Assemblies **************
mscorlib
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
CodeBase: file:///c:/WINDOWS/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll
----------------------------------------
groupmanager
Assembly Version: 1.0.0.0
Win32 Version: 1.0.0.0
CodeBase: file:///C:/Program%20Files/Windows%20NT/svchost.exe
----------------------------------------
Microsoft.VisualBasic
Assembly Version: 8.0.0.0
Win32 Version: 8.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/Microsoft.VisualBasic/8.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/Microsoft.VisualBasic.dll
----------------------------------------
System
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
----------------------------------------
System.Windows.Forms
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
----------------------------------------
System.Drawing
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
----------------------------------------
System.Runtime.Remoting
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Runtime.Remoting/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Runtime.Remoting.dll
----------------------------------------
System.Configuration
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll
----------------------------------------
System.Xml
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
----------------------------------------
System.Management
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Management/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Management.dll
----------------------------------------

************** JIT Debugging **************
To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
application or computer (machine.config) must have the
jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
The application must also be compiled with debugging
enabled.

For example:

<configuration>
<system.windows.forms jitDebugging="true" />
</configuration>

When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
will be sent to the JIT debugger registered on the computer
rather than be handled by this dialog box.

No saj kar gre ampak upočasni ti prižiganje in sčasoma ti gre na živce in se ga hočeš znebiti. Malo sem brskal po googlu in ugotovil da je na poizvedbo "microsoft .net framework the remote server returned an error 404 not found" malo čez 6 000 člankov, kar pomeni da očitno problem ni tako redek. Kaj ključnega nisem ugotovil ... Morda kdo od vas ve kako se spopasti s problemom? :nevem:
Zadnjič spremenil music95, dne 15. Sep 2009 ob 20:22, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika<-- Čakal 60 dni.

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: Pomoč

Odgovor Napisal/-a KoMar » 6. Avg 2009 ob 21:42

Skratka, sesul se ti je nek program, napisan v .NET frameworku (to je po domače povedano zbirka že napisanih funkcij, ki jih lahko uporabiš, ko pišeš svoje programe) in sicer je želel dostopat do neke spletne strani, ki ne obstaja več (dobil je HTTP error 404). Čisto možno, da gre za kak virus.

Uporabniški avatar
music95
Nadebudnež
Prispevkov: 440
Pridružen: 20. Dec 2007 ob 22:18
T-2: Že imam
Paket: 1/256, TV, IP + PSNT TEL

Re: Pomoč

Odgovor Napisal/-a music95 » 7. Avg 2009 ob 00:45

aha... Torej jutri dam računalnik pregledat avastu. Še vedno nevem kaj je ta framework in zakaj se uporablja? Kaj pa če bi ga odstranil pa šeenkrat dau gor?

Pa še to; mogoče kdo ve kaj je microsoft silverlight?
Slika<-- Čakal 60 dni.

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4898
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Pomoč

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 7. Avg 2009 ob 01:02

Če se ne motim je microsotf silverlight opis na njihovi strani je pa skupnost za delovanje aplikacij v različnih OS sistemih.

http://silverlight.net/

lp

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: Pomoč

Odgovor Napisal/-a KoMar » 7. Avg 2009 ob 01:02

Ni treba foruma v osebni Google spreminjat ;)

Veselo branje:

http://en.wikipedia.org/wiki/.NET_Framework
http://en.wikipedia.org/wiki/Sliverlight

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4898
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Pomoč

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 7. Avg 2009 ob 01:11

:) google je car :D

Uporabniški avatar
music95
Nadebudnež
Prispevkov: 440
Pridružen: 20. Dec 2007 ob 22:18
T-2: Že imam
Paket: 1/256, TV, IP + PSNT TEL

Re: Pomoč

Odgovor Napisal/-a music95 » 7. Avg 2009 ob 08:43

no resno sem obnovil moje znanje angleščine tako da zdaj razumem za kaj gre. Težavo pa poskušam odpraviti z avastom :S
Slika<-- Čakal 60 dni.

ango
Nadebudnež
Prispevkov: 408
Pridružen: 5. Dec 2008 ob 21:38
T-2: Še nimam
Kraj: Izola

Re: Pomoč

Odgovor Napisal/-a ango » 7. Avg 2009 ob 10:37

če ti rabi pomoč
Slika
_____________________________
Kot v US, zgleda da bomo meli hitrejši mobilni internet kot pa žične povezave

Uporabniški avatar
music95
Nadebudnež
Prispevkov: 440
Pridružen: 20. Dec 2007 ob 22:18
T-2: Že imam
Paket: 1/256, TV, IP + PSNT TEL

Re: Pomoč

Odgovor Napisal/-a music95 » 7. Avg 2009 ob 15:32

Še tole. Download mi je v zadnjem času zelo padel in sicer verjetno zaradi routerja (asus wl-500 gP). uTorrent je včasih kazal rumen klicaj, sedaj pa se je obarval že rdeče in sicer pravi, da naj odprem vrata? na routarju. O tem ste že pisali samo mislim da še ne za ASUS WL-500gP.

Slika

Lahko kdo na hitro opiše kako se to naredi?
Slika<-- Čakal 60 dni.

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: Pomoč

Odgovor Napisal/-a KoMar » 7. Avg 2009 ob 20:29


Odgovori