Ericsson in Telstra prva v svetu z mobilnimi širokopasovnimi

Splošni pogovori, ki niso povezani s T-2
Odgovori
Razor
Nadebudnež
Prispevkov: 409
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:11
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL
Kraj: Ajdovščina

Ericsson in Telstra prva v svetu z mobilnimi širokopasovnimi

Odgovor Napisal/-a Razor » 10. Dec 2008 ob 10:58

Slika
Ericsson in Telstra sta prva v svoji panogi v komercialno omrežje Telstra Next G™ uspešno vpeljala funkcionalnost HSPA Evolution, ki omogoča doseganje najvišje hitrosti omrežja do 21 Mb/s, in izvedla prvi podatkovni klic v novo vzpostavljenem omrežju. To je prvi primer uporabe izboljšane, standardizirane rešitve HSPA Evolution v komercialnem omrežju.

Ta izboljšava daje izkušnji širokopasovne povezljivosti novo dimenzijo: možnost bistveno hitrejšega brskanja po spletu in prenosa datotek, ki sta hitrejša tudi od marsikatere fiksne širokopasovne povezave. Operaterjem funkcionalnost HSPA Evolution omogoča, da povečajo zmogljivost v omrežjih in znižajo stroške zagotavljanja storitev mobilnih širokopasovnih povezav.

Michael Rocca, generalni direktor področja omrežij in storitev pri podjetju Telstra, pravi: »Vpeljava v omrežje Telstra Next G™ v Avstraliji je prvi primer, da HSPA Evolution deluje v komercialnem omrežju kjerkoli na svetu. Ericsson in Telstra pričakujeta izvrstne rezultate načrtovanih preizkusov in vpeljave naprav.«

Mike Wright, izvršni direktor skupine Telstra Wireless, je prvi podatkovni klic v omrežju Next G™ izvedel v mestu Brisbane v državi Queensland, 5. decembra 2008 ob 16:00 po avstralskem času. Preizkusi storitve mobilnih širokopasovnih povezav s hitrostjo 21 Mb/s v omrežju Next G™ se bodo začeli ta mesec, splošna dostopnost uporabnikom pa sledi v začetku naslednjega leta.
»Ericsson še naprej ponuja najboljšo možno izkušnjo mobilnih širokopasovnih povezav uporabnikom po vsem svetu,« pravi Ulf Ewaldsson, podpredsednik in vodja skupine Product Area Radio pri podjetju Ericsson. »Ericsson je na področju tehnologije HSPA dosegel občudovanja vredno število prvih namestitev različnih tehnologij, povezanih s HSPA, med katerimi so prvo komercialno omrežje HSPA, prvo uporabo HSPA Uplink v živo in prvi prenos s hitrostjo 5,8 Mb/s v omrežju s tehnologijo Uplink. S tem, ko smo dosegli hitrosti 21 Mb/s v omrežju Telstra, pa Ericssonov vodilni položaj v tehnologiji širimo tudi na področje mobilnih širokopasovnih povezav. Podjetju Telstra se zahvaljujemo za tesno sodelovanje, s katerim smo dosegli ta mejnik.«

O rešitvi HSPA Evolution s hitrostjo 21 Mb/s

Ta izboljšava je prvi korak v razvoju tehnologije HSPA Evolution, znane tudi pod imenom HSPA+. Vpeljane so bile številne izboljšave, standardizirane s projektom 3rd Generation Partnership Project (3GPP), ki prinašajo najvišje možne hitrosti prenosov HSPA v smeri k uporabniku, in sicer do 21 Mb/s, kar je veliko več kot je trenutna zgornja meja 14 Mb/s. Prehod k hitrosti 21 Mb/s omogoča uporaba modulacije na višji ravni, imenovane 64QAM, s katero lahko sistemi HSPA bite podatkov pošiljajo hitreje. Naslednji koraki v razvoju rešitve HSPA Evolution vključujejo tehnologije, kot so antenska tehnologija MIMO (Multiple-Input-Multiple-Output) in prenosi preko več nosilcev. Kombinacija teh izboljšav bo omogočila hitrosti več kot 80 Mb/s za prenose z interneta in hitrosti več kot 20 Mb/s za prenose v drugo smer.
21 Mb/s je najvišja možna hitrost za prenose podatkov k uporabniku. Dejanske hitrosti prenosa so lahko manjše in so odvisne od obremenitev omrežja, oddaljenosti od celice mobilnega omrežja, lokalnih pogojev, strojne opreme, programske opreme in drugih dejavnikov.
No wai!

Vir: SWPower.si
Slika
Slika
Slika
» MG.

Odgovori