Stran 1 od 1

Prestavitev/odstranitev telekomovih in elektro kablov

Objavljeno: 27. Jul 2009 ob 13:24
Napisal/-a dule17
Če se slučajno kdo spozna na te zadeve. Na delu bajte, ki jo bom podrl in rekonstruiral je (poleg elektro) tudi telefonski kabel, ki gre od bajte naprej na druge sosede itd. V glavnem kabel ni zame ampak za druge, sam ga dobim po zemeljskem vodu direktno v omarco.

Na koga se je treba obrnt da to odstranjo al pa nekam prestavjo. Glede na to, da je večina folka okrog že na kablih v zemlji, dvomim da je sploh še v uporabi. Služnostne pogodbe in česa podobnega ni, ker nikol nihče ni vprašal za dovoljenje (v zlatih jeklenih časih :hudicek: leta 1970 ga noben ni rabil). Zanima me koga je to treba vprašat in če ma kdo kakšne izkušnje s temi postopki. Poslovalnice al česa podobnega v Domžalah ni.

Podobno je z elektro kabli, grejo čez hišo (kandelaber je sred strehe), brez soglasij, štrom po zemeljskih kablih, torej spet ne rabim zadeve. Kdo ve kako to gre?

hvala

Re: Prestavitev/odstranitev telekomovih in elektro kablov

Objavljeno: 27. Jul 2009 ob 13:59
Napisal/-a BOBI
Za telekom kable se obrni na GVO in jim pojasni, da boš preurejal, podiral, da umaknejo svoje stvari.
Enako stori z elektro kabli, pokliči na elektro in jim objasni. Ne pozabi tudi obema poslati priporočeno pošto, da ne bi bilo ob neodstranitvi kakih zapletov.