Apache problem

Splošni pogovori, ki niso povezani s T-2
weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 427
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a weidah » 23. Avg 2009 ob 01:35

Kva? A zdej je pa kr delal? Nej mi en razloži zdej to, a je možno, da pol dela normalno hitr sam v T-2 omrežju. Kr neki res ne vem... Predvidevam pa, da si to ti na T-2 giga liniji probu.
Slika

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a Malkec » 23. Avg 2009 ob 01:39

Jap, znotraj omrežja. Naše povezave navzven niso našopane in je še veliko G prostih. Pri katerem ispju pa so clienti s katerimi si testiral?

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 427
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a weidah » 23. Avg 2009 ob 01:52

Siol recimo, zdele model probu z 8Mb down linijo pa mu je šlo 350KB/s pol ene par folka je na kablu, ne vem pa 100% ker ISP. Morm prašat jutr. Je pa glihkar bil opravljen test:


Oseba 1: T-2 4Mb/s download od mene full speed kokr mu je šlo. Od http://file.siol.net tud full speed

Oseba 2: 8Mb/s download od mene 350KB/s. Od http://file.siol.net full speed


Ni mi pa tud jasn zakaj mi kaže sam tok mal uploada na speedtestu od T-2



EDIT: Pol mi zdej pravš, da sm zadn teden porabu tok živcev in zgubu 2 kile zarad tega? :cry: No prej sm se zredu, sam me pa res zanima kaj zdej.


EDIT#2: Hm, sam čudn mi je to, da pa NN-ju je tud počas vlekl, sej on ma tud T-2, vsaj zdi se mi
Slika

Sammy
Novinec
Prispevkov: 13
Pridružen: 21. Okt 2007 ob 18:07
T-2: Že imam
Paket: FTTH 20/20
Kraj: LJ-Šentvid

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a Sammy » 23. Avg 2009 ob 12:02

Sej ti nebi škodil tud če bi jih zgubu 5. :D

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a Malkec » 23. Avg 2009 ob 13:14

Včeraj sem probal še na 50/50 T-2 liniji, je letelo 5.6 MB/s. Tako kot mora bit. Zdaj tisto kar leti v druga omrežja je vprašanje. Predlagam da probaš še malo torrente na polno testirat, da vidimo kaj se tam dogaja. Probaj kaj preko partisa dl/ul. Predvsem uploadaj en file z malo seederji in veliko leecherji in daj vse omejietve na 0, da vidimo rezultat.

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a Malkec » 23. Avg 2009 ob 16:17

Še en giga uplink:

--16:17:45-- http://e-gamer.org/test.rar
=> `test.rar'
Razrešuje se e-gamer.oakam odgovor... 200 OK en.
Dolžina: 1604660122 (1.5G) [application/x-rar-compressed]

12% [============> ] 193245432 11.12M/s ETA 02:02


:rtmT2:

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 427
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a weidah » 23. Avg 2009 ob 16:48

Torrenti itak šibajo :>

Drgač pa ena zadeva sem opazu, je zanimiva. Ko sem dal PC na dinamičnega je šlo določenim full speed, med tem, ko je šlo na statičnem IPju počas spet. Zdej ne vem kako mate to narejeno, da grejo statični čez drug gateway od dinamičnega pa je to kej vplivalo, skratka zadeva je izven mojih rok in se ne bom zdej več obadal s tem, ker nimam živcev :P rabm pavzo pa se fajn naspat zdej. Bom pa še ene par takih dinamičnih testov naredu, če bo folk za to; jih je že težko najdt, ko ves čas težiš po vsakem tweaku, sporobej zdej DLjat itd :D
Slika

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 427
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a weidah » 23. Avg 2009 ob 21:11

Malkec, dej še enkrat probi prosim, k sm neki spremenu. Sam tok, da vem, da je ql :)


Hvala v naprej
Slika

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a Malkec » 23. Avg 2009 ob 21:25

--21:24:47-- http://e-gamer.org/test.rar
=> `test.rar'
Razrešuje se e-gamer.oakam odgovor... 200 OK en.
Dolžina: 1604660122 (1.5G) [application/x-rar-compressed]

3% [==> ] 54953875 11.22M/s ETA 02:18

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 427
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a weidah » 23. Avg 2009 ob 21:26

Superca, hvala ti :)


Dobiš FTP s porniči :hudicek:
Slika

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 427
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a weidah » 24. Avg 2009 ob 00:28

http://e-gamer.org/test.rar


Zdej je za routerjem. Me zanima, če bo kej slabš... Če tud tebe zanima, al pa bi pomagu pri testu izvoli probat in povej kok je kej dober Belkinov N1 Vision :beri: bo mogoče še kdo odloču se zamenat svojga Linsys-a, k sm neki bral, da ne zmore 100Mb linije tko kot se zagre ;-)


:rtmT2:

EDIT:
Rad bi pa tud še nekaj zanimivega poveda, če bo kdo kdaj naletel na tak problem. Čim sem dal ROOT od web serverja (jaz mu kar rečem WWW folder, oz Document Root) na drug disk, ki ni bil isti kot disk na katerem je bil Apache/MySQL/PHP je zadeva tudi začela bistveno bolje delati. Na lanu sicer ni bilo opazit razlike, samo zarad enga čudnga razloga, je začel hitrej delat. Da pa ne bo kdo reku, da so diski preslabi, so čist dobri, ena druga zadeva more bit problem. Pomoje je postal problem Virtualni disk, ki se naredi ko zaženem server (Uniform server ma to možnost). To je tudi eden od razlogov, da sem se odločil za Uniform Server, ker mi omogoča brez problema koperat iz enega kompa na druzga inštalacijo od Apache brez, da bi bilo potrebno karkoli spreminjati. No pa lepo je blo tud spravlen vse skupej ;)
Slika

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a Malkec » 24. Avg 2009 ob 08:35

--08:33:57-- http://e-gamer.org/test.rar
=> `test.rar'
RazreĹĄuje se e-gamer.oakam odgovor... 200 OK en.
DolĹžina: 1604660122 (1.5G) [application/x-rar-compressed]

13% [==============> ] 214830595 10.34M/s ETA 02:17

1 MB/s slabše.

Razor
Nadebudnež
Prispevkov: 409
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:11
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL
Kraj: Ajdovščina

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a Razor » 24. Avg 2009 ob 10:25

Z arnesa 3,6MB/s :/
Slika
Slika
Slika
» MG.

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 427
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a weidah » 24. Avg 2009 ob 13:13

Sam čudno, če se kej spomnem Razor, ti je pa iz druzga kompa šlo hitr, pa prek FTPja tud. Kr neki vse skp, nič mi ni jasn kako mate to narejen :D

Zanimivo, je tudi da na T1 Optiki gre zadeva normalno, na bakru pa ne :shock:
Slika

Odgovori