Apache problem

Splošni pogovori, ki niso povezani s T-2
Razor
Nadebudnež
Prispevkov: 409
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:11
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL
Kraj: Ajdovščina

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a Razor » 16. Avg 2009 ob 19:00

Si probal direkt na modem, brez kakrsnekoli vmesne naprave ?
Slika
Slika
Slika
» MG.

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 427
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a weidah » 16. Avg 2009 ob 19:45

Mrežna je neki čudna, če dam na 100/100mb full duplex na speedtestu pokaže 10/10mb nekje al pa še manj, če dam na 10/10mb full duplex pokaže speedtest nekje 1/1mb ali še manj, če dam na 1gb/1gb dela pa normalno samo potem ne morem na switch dat k nima gigabitnih portov in napiše, da ni kabel uštekan. Sej prej k si vleku dol <500 je blo direkt na t-2 switch 100/100 full duplex :nevem:

Na lanu dela pa vse BP. Gre tm nekje 20MB/s na gigabitni liniji s tem da je Cat5E kabel. Edin probam lahko še da ga na routerju dam na DMZ :hmm:

Na torrentih UL-ja trenutno cca 6MB/s s tem, da pomoje bi lahko šlo še več, in trenutno koperam ene par stvari na server da sprobam.
Slika

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 427
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a weidah » 16. Avg 2009 ob 23:39

HA! Našu problem, SendBufferSize ni bil določen. Sm dal na več bajtov pa dela bolš

Proklet apache k je pol nastavitev mankal notr, Sendbuffersize sploh ni bil v configu -.-

Probejte zdej, najbrž je bil tud to problem v tem da je fail failu DLjat oz je napisal complete pa ni bil.




EDIT: Btw, a kdo ve kje se nastavi v Serv-U Buffer size -.- če se sploh da to narest na FTP serverju, ker glede na to kok časa sm že porabu da nism nič našel niti configa čisto nič, sploh ne vem če je to možno -.- Razlog za to je ta, da tud na lanu zadeva zlo počas dela, se prav gre tm nekje 5MB/s
Slika

Razor
Nadebudnež
Prispevkov: 409
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:11
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL
Kraj: Ajdovščina

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a Razor » 17. Avg 2009 ob 03:00

Mja, z apacha zadeva se zmir leti tam okol 4,5MB/s..
Slika
Slika
Slika
» MG.

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 427
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a weidah » 17. Avg 2009 ob 09:41

Še zmer nč jasn, no sam gre hitrej kot je slo prej prek HTTP ane?


Probi zdej, sm ga nastavu na 409600. Čeprav dvomim nekak...
Slika

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 17. Avg 2009 ob 10:05

Meni je šlo vse do 6.10 MB/s, ko se je končalo. Cel cajt se je linearno dvigalo. Preveriti še druge parametre (recimo TCP window).
Optika 100/10

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 427
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a weidah » 17. Avg 2009 ob 10:58

Kje pa TCP window naštimaš, k ne najdem v apache confu tega :nevem:


Sm dal server v DMZ, ne vem, če bo kej pomagal, pa vendar :nevem:
Slika

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 17. Avg 2009 ob 11:27

TCP Window je stvar networka. Ne prčkaj, če ne veš točno v čem je fora! :namrec:

O kakšnem DMZ govoriš? Najprej probaj IZKLJUČNO direkt na MiLAN stikalo. Z routerji pa se lahko pepčkamo kasneje! :razz:
Optika 100/10

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 427
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a weidah » 17. Avg 2009 ob 14:40

Fora je, da če dam na milana direkt, morm dat mrežno iz 1gb/1gb na 100/100. Če pa to naredim pa mreža ne gre 100/100 ampak dejansko 10/10 megaBITOV da ne bo pomote :) namesto 100 megabitov
Slika

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3138
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a madpanter » 17. Avg 2009 ob 15:12

Čak ti jamraš, ker ti prepočas stvar dela preko routerja? Pa si ti zihrer da je ta belkin sposoben 100mbit troughput preko wan porta? Naš službeni cisco za 1000 in še malo ojrov ni sposoben več kot 60mbit troughputa preko wan in tale belkin tudi ni 100%. To je samo moje mnjenje in dajem v razmislek nisem pa neki strokovnjak tko da lahko da se tudi motim.
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 427
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a weidah » 17. Avg 2009 ob 15:16

Neki je z mrežno kartico narobe, sm probu neki čisto tretjega in sicer T-2 agenta. Na kompu kjer je server je šlo nekje 5-6MB medtem ko na drugem pa 10MB. Tko da zgleda bo treba drugo mrežno, ker driverje sm že updejtu pregledu vse možne strani pa nič ne piše o kšni serijski/softwerski napaki, tko da grem novo kupt, da vidmo.

EDIT: Zdej mi ni pa nič jasno, grem pa preno networka neki koperat dela pa 22MB/s če grem preko networka s FTPjem pa spet samo 5MB/s Oo Tole je dost čudn vse...
Zadnjič spremenil weidah, dne 17. Avg 2009 ob 15:17, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 17. Avg 2009 ob 15:17

weidah napisal/-a:Fora je, da če dam na milana direkt, morm dat mrežno iz 1gb/1gb na 100/100. Če pa to naredim pa mreža ne gre 100/100 ampak dejansko 10/10 megaBITOV da ne bo pomote :) namesto 100 megabitov
Mrežno dej na AUTO, kot je po defaultu.
Optika 100/10

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 427
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a weidah » 17. Avg 2009 ob 15:55

Sem probal isti šrot. Zdej ko mal berem sem skoraj 100% da je to Windows server 2008 problem -.- oz nekaj kjer ne najdem napake.

EDIT: Mal se poglabljam v sistem notr in zgleda da windowsi misljo da so Vista ultimate :D zgleda bo treba formaterat, pa dat gor en konkreten OS
Slika

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 427
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a weidah » 17. Avg 2009 ob 16:43

Da napišem kako zdej to zgleda.

Server: Windows Server 2008
Komp: Windows Vista Ultimate

Neglede a je na routerju server al ne je nekje 5MB/s upload cap download nism tok gledu.
Osebni PC neglede a je na routerju al ne je max speed.

Sprobam na osebnem PCju T-2 agent, gre upload full speed.
Sprobam na serverju T-2 agent, gre upload 5-6MB/s

Sprobam prek lana FTP transfer iz serverja na PC gre full speed.
Sprobam prek neta FTP tako, gre spet samo 5MB/s

Conclusion? Neki omejuje Windows Server povezavo. Ni mi jasno kaj in nič ne najdem na netu...
Slika

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 17. Avg 2009 ob 16:46

Torej je driver za mrežno.
Optika 100/10

Odgovori