Apache problem

Splošni pogovori, ki niso povezani s T-2
matjazc
Navdušenec
Prispevkov: 745
Pridružen: 16. Avg 2007 ob 16:49
T-2: Že imam
Paket: FTTH+IPTEL+HDTV
Kraj: Ljubljana

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a matjazc » 20. Avg 2009 ob 14:03

Če boš kupoval novo kartico potem obvezno gigabitno mrežno kartico. Jest ti priporočam Netgear, pa tudi ni nek velik strošek. Drugače imaš pa še od 3Com (so zelo drage), Intel (zelo dobre), Level One in še kaj bi se našlo.

http://www.domex.si/netgear/mrezni-vmesniki/ga311.html

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 427
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a weidah » 20. Avg 2009 ob 14:13

Razor to je blo spet na 100/100 liniji ane?

http://e-gamer.org/test.rar

ftp://test:test@e-gamer.org/test.rar

http://93.103.75.32/e-gamer.org/test/test.rar

Prosim če nimaš proti Razor :) Še enkrat brez routerja oba in FTP je zdej na filezilla in ne več serv-u.


EDIT: Razlog da sm dal pa filezilla je pa ta, da sem pač za foro sprobu še to in je dejansko delal VELIKO hitreje. Serv-u je na lanu delu še OK čim sem se pa na server povezu prek externega IPja je šlo pa čist prepočas.
Slika

Razor
Nadebudnež
Prispevkov: 409
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:11
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL
Kraj: Ajdovščina

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a Razor » 20. Avg 2009 ob 19:36

U, ja, prek FTPja pici zdej 8-10MB/s. Skace pac :)

Edit: Tadrugi link (93..) tud 9-10MB/s :)
Slika
Slika
Slika
» MG.

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 427
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a weidah » 20. Avg 2009 ob 20:08

A http://e-gamer.org/test.rar je pa še zmeri slow as shit? Ker če je tud slow ne vem čist zakaj, ker je direkt kopija tistga k je na 93.*

Samo, da ima 93 -> SendBufferSize 409600 <- experimentalno

tist ta glaven pa -> SendBufferSize 32768
Slika

Razor
Nadebudnež
Prispevkov: 409
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:11
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL
Kraj: Ajdovščina

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a Razor » 20. Avg 2009 ob 20:44

Jap, s tega gre < 3M/s, z 93.. pa 8+.

Edit:
93..:

Koda: Izberi vse

--2009-08-20 20:44:43--  http://93.103.75.32/e-gamer.org/test/test.rar
Connecting to 93.103.75.32:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 1604660122 (1.5G) [application/x-rar-compressed]
Saving to: `test.rar'

100%[===========================================>] 1,604,660,122 10.7M/s   in 2m 29s

2009-08-20 20:47:11 (10.3 MB/s) - `test.rar' saved [1604660122/1604660122]
ftp:

Koda: Izberi vse

--2009-08-20 20:48:10--  ftp://test:*password*@e-gamer.org/test.rar
           => `test.rar'
Resolving e-gamer.org... 89.212.74.5
Connecting to e-gamer.org|89.212.74.5|:21... connected.
Logging in as test ... Logged in!
==> SYST ... done.    ==> PWD ... done.
==> TYPE I ... done.  ==> CWD not needed.
==> SIZE test.rar ... 1604660122
==> PASV ... done.    ==> RETR test.rar ... done.
Length: 1604660122 (1.5G)

100%[===========================================>] 1,604,660,122 8.55M/s   in 3m 0s

2009-08-20 20:51:10 (8.50 MB/s) - `test.rar' saved [1604660122]
e-g:

Koda: Izberi vse

--2009-08-20 20:52:37--  http://e-gamer.org/test.rar
Resolving e-gamer.org... 89.212.74.5
Connecting to e-gamer.org|89.212.74.5|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 1604660122 (1.5G) [application/x-rar-compressed]
Saving to: `test.rar'

 2% [=>                                                                                              ] 42,558,888  2.88M/s  eta 8m 22s 
^C
Slika
Slika
Slika
» MG.

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 427
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a weidah » 21. Avg 2009 ob 03:39

Najbol čudn je tud to, da včasih ko sm jst na dinamiki in je server na statiki, če kej dol vlečem gre po 5MB/s pol učas pa 11MB/s. Recimo pred pol ure je šlo 5MB/s pol sm neki gledu sam po serverju, pa štimu neki čist tretga, pa probam spet pa kr 11MB/s..
Slika

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 427
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a weidah » 21. Avg 2009 ob 21:59

Pelem na HPjev servis v pondelk. Sm prkluču vse skp na gigabitn router, dal Cat 6 kable na server, ta drug komp je že mel, vsem uklučm Gigabit full duplex. Grem probat prek lana in sharanih folderjev. Maximum speed pri kopiranju iz serverja je blo 10MB/s uploadanje na server 20MB/s. To pa zih ni normalno...
Slika

Uporabniški avatar
borutz
Navdušenec
Prispevkov: 636
Pridružen: 13. Feb 2007 ob 14:31
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL
Kraj: Spodnja Idrija

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a borutz » 21. Avg 2009 ob 23:48

če si imel na eni strani win2k server brez popravkov na drugi strani pa visto z sp2 je čisto možno ;-)
Slika

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 427
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a weidah » 22. Avg 2009 ob 02:03

Vse poupdejtan, potweakan kar je možno.
Slika

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 427
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a weidah » 22. Avg 2009 ob 23:27

Jst sm tisto zadevo glede uploada prjavu na T-2 zdej. Ker dejansko zadeva zlo čudn dela. Sm šu iskat do prjatla server in sva sprobala. Upload na t-2 agent je šu s polno hitrostjo tam nekje 11MB/s. Pol sva pa sprobala z ene par clientov. Tukaj je prišlo tudi do tega, da sem se odločil zadevo prijavit na T-2. Razen preko T-2 Agenta ni šlo nič s polno hitrostjo, do enega clienta. Vsakega clienta je dal na polovico. Se pravi, če je imel client 20/20 linijo mu je šlo cca 10/10, če je imel 50/50 mu je dal spet na pol tko da je vlekl malo manj kot 3MB/s. Delala sva teste tud čez cel dan in je zadeva nekam čudno nihala, enkrat je šlo full speed pol spet ne. Pa je skočil do 10MB/s pa je padl na 5-6MB/s. Zadeva bi sicer šla full speed če bi blo dost klientov, samo vsakemu za 50% počasneje pošilja.


Men se zdi, da je s switchom neki narobe.


Ti pa še napišem specifikacije serverja, tok da boste vedl :)

HP Proliant ML350 G5

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/aa/en/sm ... 21586.html



Bom pa še povedal kaj sem sprobal vse.


1. Windows server 2008
1.2 Tweakanje Windowsov 2008
1.2.1 Ročna nastavitev TCP Window na 17000 Bitov, kot priporoča Microsoft za 1-100Mb linijo (Nobene spremembe)
1.2.2 Izklop TCP Offload Engine / TCP Chimney features. GUI ter Register (Nobene spremembe)
2. Linux Ubuntu
2.1 Brez vseh routerjev firewallov ista fora (Tukaj se nisem preveč pogljabljal, ker dejansko nisem tok vešč Linuxu)
3. Windows server 2003
1.2 Tweakanje Windowsov 2003
1.2.1 Ročna nastavitev TCP Window na 17000 Bitov, kot priporoča Microsoft za 1-100Mb linijo (Nobene spremembe)
1.2.2 Izklop TCP Offload Engine / TCP Chimney features. GUI ter Register (Nobene spremembe)
1.3 Zamenjava mrežne kartice (Nobene spremembe)
4. Čisto drug server Windows server 2008 isti model samo, da je 4 generacija (nismo šarili preveč gor, ker ni bil moj, vendar isti problem)
5. Asus EEE Box XPji gor (Čisto obupan sprobam še to, isto sranje)


Vse to seveda sprobano tudi brez firewalla.


Dokler je pa server še cel -.- pa lahko tudi sami spet sprobate link http://e-gamer.org/test.rar Če se je po ne vem kakšnem čudežu kr spreobrnila zadeva...
Slika

Sammy
Novinec
Prispevkov: 13
Pridružen: 21. Okt 2007 ob 18:07
T-2: Že imam
Paket: FTTH 20/20
Kraj: LJ-Šentvid

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a Sammy » 22. Avg 2009 ob 23:34

Si probu na svojem kompu (ne na serverju) speedtest narest?

Edit: Sm vidu, da si probu na drugem serverju še pa je isti drek. Klič na T-2 p praši, če je z povezavo use uredu. Nej ti pogledajo upload speed ane. Btw men downloada full speed 2.2MB/s.

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 427
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a weidah » 22. Avg 2009 ob 23:52

http://e-gamer.org/speedtest.jpg


S tem da kot vidite še nekaj uploadam z 3.6MB/s, vendar na server preko interneta dejansko na isti liniji, samo, da je moj komp na dinamičnem, server pa na statičnem.
Normalno mi pa kaže tm speedtest nekje Download: 85-95MB/s Upload: 5-6MB/s

Bom še naredu enkrat naredu speedtest brez, da uporablam linijo.

http://e-gamer.org/speedtest2.jpg evo čist isto kot prej skorej... Zdej še manj kaže kot normalno... Sem pa izklopu iz switcha vse druge kompe (tud server), tok, da za zihr ni ker požiru linije.
Slika

Sammy
Novinec
Prispevkov: 13
Pridružen: 21. Okt 2007 ob 18:07
T-2: Že imam
Paket: FTTH 20/20
Kraj: LJ-Šentvid

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a Sammy » 23. Avg 2009 ob 00:09

Pol to pomen da maš 41Mbit uploada samo, in mi lahko downloadamo samo z 4.8MB/s. Verjetn je to na T-2 narobe neki

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 427
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a weidah » 23. Avg 2009 ob 00:14

probej downloadat http://e-gamer.org/test.rar po vsej verjetnosti ti bo šlo samo 1MB/s al pa še manj... Glede na to da maš 20/20. Vse da na polovico...


Če pa preko T-2 agenta uploadam na tist njihov server gre pa dosti hitreje http://e-gamer.org/t2agent.jpg
Slika

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Re: Apache problem

Odgovor Napisal/-a Malkec » 23. Avg 2009 ob 01:06

--01:05:05-- http://e-gamer.org/test.rar
Resolving e-gamer.org... 89.212.74.5
Connecting to e-gamer.org|89.212.74.5|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 1604660122 (1.5G) [application/x-rar-compressed]
Saving to: `test.rar'

3% [> ] 58,192,120 11.1M/s eta 2m 13s



Na giga uplinku.

Odgovori