pomoč

Splošni pogovori, ki niso povezani s T-2
notturno
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 18. Avg 2009 ob 13:06
T-2: Že imam

pomoč

Odgovor Napisal/-a notturno » 18. Avg 2009 ob 13:24

Pozdravljeni :)

Pred kratkim se mi je računalnik okužil z raznimi trojanci/virusi in sem dobival bsod "page fault in nonpaged area", po virus/malware scanu pa sploh ne morem več notri, ker me nonstop log off :neutral: ; baje je bil registry spremenjen pa neke datoteke zbrisane z avastom, misleč da so virusi.. potrebujem nazaj računalnik ali vsaj datoteke, ki so gor.
http://www.tomshardware.co.uk/forum/pag ... _35_0.html
http://forums.techguy.org/windows-nt-20 ... t-log.html

Problem je, ker nimam windows CD-ja :? da bi te datoteke prenesel in videl ali je še kaj upanja za to starinsko kišto ;) bi mi lahko kdo priskočil na pomoč? Imam winXP, sem iz Šiške.
Pogledam jutri, če bo kak odgovor.
Hvala in LP :rtmT2:

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3138
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: pomoč

Odgovor Napisal/-a madpanter » 18. Avg 2009 ob 14:19

Probaš lahko z kako live cd linux distribucijo. Lahko pa probaš z tem http://www.raymond.cc/blog/archives/200 ... scue-disk/
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

dule17
Guru
Prispevkov: 779
Pridružen: 11. Jun 2006 ob 09:26
T-2: Še nimam

Re: pomoč

Odgovor Napisal/-a dule17 » 18. Avg 2009 ob 14:36

mogoče kakšen safe mode in obnovitev sistema? na pamet..

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: pomoč

Odgovor Napisal/-a KoMar » 18. Avg 2009 ob 15:16

Pa lahko bi dal bolj deskriptiven naslov teme, se ti ne zdi?

notturno
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 18. Avg 2009 ob 13:06
T-2: Že imam

Re: pomoč

Odgovor Napisal/-a notturno » 18. Avg 2009 ob 18:21

madpanter napisal/-a:Probaš lahko z kako live cd linux distribucijo. Lahko pa probaš z tem http://www.raymond.cc/blog/archives/200 ... scue-disk/
bo to delovalo na xp? in je nadomestek xp rescue diska? drugač hvala :)
dule17 napisal/-a:mogoče kakšen safe mode in obnovitev sistema? na pamet..
katerikoli mode izberem, me po 20 sek. log off. :?

lp

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3138
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: pomoč

Odgovor Napisal/-a madpanter » 18. Avg 2009 ob 19:02

Nevem če bo delovalo, jaz sem npr ze marsikaj z temi cdeji uspel spucat tko da probat ni greh
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

amg85
Uporabnik
Prispevkov: 32
Pridružen: 4. Jun 2008 ob 18:56
T-2: Že imam
Paket: 4/1

Re: pomoč

Odgovor Napisal/-a amg85 » 18. Avg 2009 ob 20:53

zivjo, bratranec imel podoben problem, zadevo sem mu rešil z Avira rescue system cd-jem ki ga dobiš brezplačno na strani : http://www.avira.com/en/support/support_downloads.html

notturno
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 18. Avg 2009 ob 13:06
T-2: Že imam

Re: pomoč

Odgovor Napisal/-a notturno » 19. Avg 2009 ob 17:16

hvala, a nimam drugega racunalnika :nevem:

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3138
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: pomoč

Odgovor Napisal/-a madpanter » 19. Avg 2009 ob 20:38

Idi do soseda, kolega kogarkoli pa cukni dol te live cdeje in zapečeš pa probaš popucat. Priporočam da si cukneš in kaspersky in G-Data ter z obema prvo spucaš zadeve.
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Uporabniški avatar
music95
Nadebudnež
Prispevkov: 440
Pridružen: 20. Dec 2007 ob 22:18
T-2: Že imam
Paket: 1/256, TV, IP + PSNT TEL

Re: pomoč

Odgovor Napisal/-a music95 » 14. Sep 2009 ob 19:41

Da ne bom filal foruma s temami bom pisalo kar tukaj:

Imam en problem. V zadnem času se mi računalnik zaganja 5 minut od klika na uporabniško ime pa do nemotenega TEKOČEGA delovanja in vzpostavitve brezžične omrežne povezave. Ker se mi to zdi PREVEČ za mojih 4 GB rama mi je vse skupaj zelo čudno:
Najprej sem malo pobrskal po programih, ki se zaženejo ob vklopu, razni PC Suiti za Nokie potem Razni programi npr. MSN seveda vsa ta šara otežuje moj sistem. Na vseh programih nastavim Da naj se NE zaganjajo ob zagonu sistema in OK prihranim 2 minuti. Sposodim si program CCleaner (http://www.mojmikro.si/v_praksi/naredi_ ... windows_xp) in z njim odstanim vso nepotrebno šaro, znebim se še nekaj programov in pobrišem vsebino Temp map (ena na C:\Windows\Temp ena na C:\Documents and Settings\Timotej\Local Settings\Temp) in profitiram za kar 20 GB prostora. S CCleanerjem pobrišem še VSE programe, ki se tako ali tako brez vednosti uporabnika zaganjajo ob zagonu in delajo trdoglavice. Pustim, da se ob zagonu sistema zažene samo tisto kar je nujno; se pravi stvari ki so potrebne za delovanje sistema in pa vzpostavitev brezžične omrežne povezave. Znebil sem se tudi raznih oken opozoril bla bla ki se prikažejo ob zagonu. Razen enega! (glej spodaj pod a)

a) Čudi me pa tole: zakaj za vraga (sedaj ko sem popucal sistem) ko zaženem računalnik se mi od pritiska na uporabniško ime pa do vsaj navideznega tekočega delovanja poteče samo 10 sekund, in ko misliš da že vse deluje postaviš miškin kurzor na eno ikono ali na orodno vrstico START in opaziš peščeno uro? Rdeča luč na procesorju ne gori (kao potem ni zaposlen), zgleda kot tekoče ampak ko postaviš miško na kakšno ikono peščena ura! Čakaš 1 minuto in nato končno se v orodni vrstici pokaže ikona za brezžično povezavo, ki je vzpostavljena, pojavi se okno z napako (če kdo ve kako se ga rešit z besedo na dan: viewtopic.php?f=5&t=3057&start=15 glej spodaj pri mojem postu za težavo z .net frameworkom in ne KoMar ne gre za virus) in vse lepo teče naprej.
Ampak zakaj je vmes mrk, ko bi se vse skupaj lahko naložilo takoj brez tega čudnega pojava?
Opazil sem, da se mi v Opravitelju opravil (CTRL+ALT+DEL) pod tablico procesi pokaže proces SISTEMSKI NEDEJAVNI PROCES, ki zasede 99 CPUja. Ime že samo pove za kaj gre ampak kako se tega znebiti? Stic google ne ve kaj dosti o tem razen če jaz ne znam iskati. Poznate vi rešitev tega? PRosim povejte!

b) Zakaj če naložim brezplačnega avasta! z uradne avast strani se mi zaradi njega računalnik od klika na uporabniško ime pa do tekočega laufanja mašine spet use zapaca in moram čakati 3 minute za zagon? Ali je možno to spremeniti v nastavitvah, da je zagon tekoč ne da zaradi tega programa čakaš 2-3 minute da sistem tekoče zlaufa kljub mojim ponosnim 4GB Rama?

c) Zanima me, če kdo ve, kdo je uporabnik ASP.NET Machine A... na mojem računalniku, ki ima svoj račun, ki ni viden če pritisnem preklopi med uporabniki, vidim ga samo pod nadzorna plošča\uporabniški računi in se je ustvaril kar sam. Lahko to zbrišem?

Hvala za odgovore
Slika<-- Čakal 60 dni.

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: pomoč

Odgovor Napisal/-a KoMar » 14. Sep 2009 ob 20:07

Opazil sem, da se mi v Opravitelju opravil (CTRL+ALT+DEL) pod tablico procesi pokaže proces SISTEMSKI NEDEJAVNI PROCES, ki zasede 99 CPUja. Ime že samo pove za kaj gre ampak kako se tega znebiti? Stic google ne ve kaj dosti o tem razen če jaz ne znam iskati. Poznate vi rešitev tega? PRosim povejte!
Očitno ime ne pove dovolj, kajti gre za postavko, koliko % CPUja je NEAKTIVNEGA! :namrec:

Uporabniški avatar
music95
Nadebudnež
Prispevkov: 440
Pridružen: 20. Dec 2007 ob 22:18
T-2: Že imam
Paket: 1/256, TV, IP + PSNT TEL

Re: pomoč

Odgovor Napisal/-a music95 » 15. Sep 2009 ob 15:54

Ja gre se za %. Malo sem brskal po googlu in na različnih forumih ugotovil da vbistvu ni rešitve, povsod pa se delajo norca iz tega vprašanja. Torej gre za čisto navadno stvar?
Slika<-- Čakal 60 dni.

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: pomoč

Odgovor Napisal/-a KoMar » 15. Sep 2009 ob 16:36

Seveda se delajo norca, ker tistih 99% pomeni, da je toliko CPUja prostega!

dal
Legenda
Prispevkov: 1206
Pridružen: 19. Mar 2006 ob 10:23
T-2: Že imam

Re: pomoč

Odgovor Napisal/-a dal » 15. Sep 2009 ob 16:54

music95 napisal/-a:Čakaš 1 minuto in nato končno se v orodni vrstici pokaže ikona za brezžično povezavo, ki je vzpostavljena, pojavi se okno z napako (če kdo ve kako se ga rešit z besedo na dan: viewtopic.php?f=5&t=3057&start=15 glej spodaj pri mojem postu za težavo z .net frameworkom in ne KoMar ne gre za virus) in vse lepo teče naprej.
Očitno imaš v zagonu še vedno nek program, ki se hoče nekam povezati (vendar tisti naslov ne obstaja več, zato napaka 404).

Poizkusi narediti novega uporabnika in preveri, če se tudi tisti počasi prijavlja.

Uporabniški avatar
music95
Nadebudnež
Prispevkov: 440
Pridružen: 20. Dec 2007 ob 22:18
T-2: Že imam
Paket: 1/256, TV, IP + PSNT TEL

Re: pomoč

Odgovor Napisal/-a music95 » 28. Okt 2009 ob 16:31

Dedek ima doma "starino", za katero slutim da ima virus ki se prenaša preko diskete na drug računalnik. Ker me malo skrbi na nebo z njim okužil cele hiše v kateri so še 3je računalniki "srednjega do višjega" nivoja bi se te okužbi ki sploh newem če je rad znebil;
Pojavi se problem da ima "starina" 64 mb rama in 4 GB velik disk, operacijski sispem pa je Windows 98 čeprav bi načeloma lahko obratoval v Windows 2000. Ali bi bilo možno naložit kak "free" ali pa tudi "ne free" program, ki bi lahko podal temeljito oceno ali mi preostane samo še format C. Format C nerad pride v poštev ker je WIndows bolj krampast, kar pomeni da sam ne zna naložiti driverjev in to pomeni da moram najdi vse CDje ki pripadajo temu računalniku ...

Rešitev?
Slika<-- Čakal 60 dni.

Odgovori