pomoč

Splošni pogovori, ki niso povezani s T-2
dal
Legenda
Prispevkov: 1206
Pridružen: 19. Mar 2006 ob 10:23
T-2: Že imam

Re: pomoč

Odgovor Napisal/-a dal » 28. Okt 2009 ob 17:31

Ena od možnosti je, da trdi disk priklopiš v drug računalnik in ga tam pregledaš.

Uporabniški avatar
music95
Nadebudnež
Prispevkov: 440
Pridružen: 20. Dec 2007 ob 22:18
T-2: Že imam
Paket: 1/256, TV, IP + PSNT TEL

Re: pomoč

Odgovor Napisal/-a music95 » 28. Okt 2009 ob 19:22

a kkšn star nod bi znou "temeljito pregledat"? Ker tist disk raj nebi tlaču u moj komp
Slika<-- Čakal 60 dni.

matjazc
Navdušenec
Prispevkov: 745
Pridružen: 16. Avg 2007 ob 16:49
T-2: Že imam
Paket: FTTH+IPTEL+HDTV
Kraj: Ljubljana

Re: pomoč

Odgovor Napisal/-a matjazc » 28. Okt 2009 ob 22:00

F-Prot ali F-Secure snami in naloži na star PC, da ti pregleda za viruse. Obstaja tudi DOS verzija.

http://www.f-prot.com/
http://www.f-secure.com

Uporabniški avatar
music95
Nadebudnež
Prispevkov: 440
Pridružen: 20. Dec 2007 ob 22:18
T-2: Že imam
Paket: 1/256, TV, IP + PSNT TEL

Re: pomoč

Odgovor Napisal/-a music95 » 28. Okt 2009 ob 22:21

Pa bo rezultat 100% zihr ? Ker ponavad se zanesm sam na nod pa spybot search and destroy...
Slika<-- Čakal 60 dni.

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: pomoč

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 28. Okt 2009 ob 22:31

NOD je #1. :namrec:
Optika 100/10

Uporabniški avatar
turist
Model
Prispevkov: 301
Pridružen: 7. Sep 2007 ob 10:58
T-2: Že imam
Paket: T4 optika(100/10) +2x tel +fax
Kraj: Kranj

Re: pomoč

Odgovor Napisal/-a turist » 28. Okt 2009 ob 22:57

Najbolj simpl je System cleaner od TrendMicra.
Je brezplačen in dela na vseh operacijskih sistemih in nima nekih visokih sistemskih zahtev.
Dobiš ga tukaj: http://www.freewarefiles.com/Trend-Micr ... 23994.html
Rabiš še zadnjo bazo podatkov o virusih, trojancih, malwaru,.., dobiš jo tukaj: http://www.trendmicro.com/download/emea ... p?lng=emea
Snameš tisto z oznako lpt.
Lahko snameš in razpakiraš v mapo še tole: http://www.trendmicro.com/ftp/products/ ... ptn847.zip, lahko pa ignoriraš in preskočiš, pa ravno tako dela.(To je samo za Spyware)
Razpakiraš v mapo, kamor si instaliral program in startaš.
Melje kar nekaj časa, a ponavadi najde vso navlako na disku. :grrpc:
Slika
Slika - Mobilno

Uporabniški avatar
veiztex
Nadebudnež
Prispevkov: 457
Pridružen: 14. Dec 2006 ob 16:56
T-2: Že imam
Paket: Optika 10/10
Kraj: Ljubljana

Re: pomoč

Odgovor Napisal/-a veiztex » 29. Okt 2009 ob 09:00

http://www.f-prot.com/ se je vcasih dal na disketo in si bootal z diskete pa ti je poskeniru kr v dosu ze vse tudi ram :D

LP

Uporabniški avatar
music95
Nadebudnež
Prispevkov: 440
Pridružen: 20. Dec 2007 ob 22:18
T-2: Že imam
Paket: 1/256, TV, IP + PSNT TEL

Re: pomoč

Odgovor Napisal/-a music95 » 3. Nov 2009 ob 13:54

Sistem je formatiran načeloma dela ok. Težave imam s priklopom USB ključa KINGSTONE DataTraveler 1 GB ki nikakor noče in noče delat.
Slika<-- Čakal 60 dni.

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4898
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: pomoč

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 3. Nov 2009 ob 13:57

kje ga vklopiš in kakšne imaš USB 1.1 ali 2.0 porte?

dule17
Guru
Prispevkov: 779
Pridružen: 11. Jun 2006 ob 09:26
T-2: Še nimam

Re: pomoč

Odgovor Napisal/-a dule17 » 3. Nov 2009 ob 13:58

A računalnik pa ga zazna al ne?

poglej kaj prav bios? mogoče je treba kakšen usb enablat...

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4898
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: pomoč

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 3. Nov 2009 ob 14:00

če imaš priklop spredaj na računalniku je tudi možno, da ga zazna samo ne deluje,
v glavnem je potrebno kot že zgoraj opisano malo po biosu pogledat,
meni enkrat ni hotelo delovati preko podaljša za USB nakar sem ugotovil da je kabel nekako oviral zadevo, vse drugo je rpeko kabla delalo samo 1 USB ključek ne. direkt zadaj priklopil ključek in je delovalo.

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3138
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: pomoč

Odgovor Napisal/-a madpanter » 3. Nov 2009 ob 14:36

@nidma: tako kot windows ane?

@ music95: tudi zate velja isto kot za lastnika prvega posta cukn dol kaki ta cd iz onega linka ki sem ga dal in popucaj sistem, če nimaš kible na netu priporočam aviro ali bitdefender ker lahko najnovejše definicije zapečeš na drugi cd.

L.P.
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: pomoč

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 3. Nov 2009 ob 15:46

Tako je, Windows 7 rulez. 8)
Optika 100/10

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Re: pomoč

Odgovor Napisal/-a Malkec » 3. Nov 2009 ob 16:02

Moram tudi sam povedat da mi je kr všeč :mrgreen:

Seveda nerabim omenjat, da dela bliskovito hitro na OCZ vertex turbo ssdju :blbl:

Uporabniški avatar
music95
Nadebudnež
Prispevkov: 440
Pridružen: 20. Dec 2007 ob 22:18
T-2: Že imam
Paket: 1/256, TV, IP + PSNT TEL

Re: pomoč

Odgovor Napisal/-a music95 » 3. Nov 2009 ob 19:27

bom malo preveril bios. Sicer pa je Windows 98 SE ki je (kot vemo) pri zaznavanju novih naprav sila krampast. Nekako logično sem pričakoval da bo zaplet, ampak da kljub po namestitvi driverja za Win98SE z uradne spletne strani Kingstona ne deluje... Je težava verjetno res v portih.
Slika<-- Čakal 60 dni.

Odgovori