DU meter problem (Double upload)

Splošni pogovori, ki niso povezani s T-2
Odgovori
weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 427
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

DU meter problem (Double upload)

Odgovor Napisal/-a weidah » 12. Sep 2009 ob 21:46

Torej DU meter mi dela probleme in sicer kaže mi dvojem upload. Download kaže pravilno, samo upload x2. Mam nastavlen na samo tisto 1 mrežno kartico, ki jo uporabljam za prenos podatkov.


Se pravi, če uploadam za 500KB/s kaže 1MB/s, če uploadam 1MB/s kaže 2MB/s in tako naprej.



Ma kdo kšne ideje?
Slika

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 427
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: DU meter problem (Double upload)

Odgovor Napisal/-a weidah » 13. Sep 2009 ob 18:48

Očitno to dela na vseh speed metrih, vsaj zgleda tako. Res ne vem kaj bi lahko to bilo. 100% je pa nekaj v windowsih zgleda, samo sem imel enkrat podoben problem pri Visti tud, pa se mi zdi je enkrat kr začel delat pravilno. Kle pa ne najdem rešitve.
Zadnjič spremenil weidah, dne 13. Sep 2009 ob 18:52, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: DU meter problem (Double upload)

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 13. Sep 2009 ob 18:50

Neki je treba odkljukati - preveri v nastavitvah, kjer poveš kaj vse naj meri.
Optika 100/10

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 427
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: DU meter problem (Double upload)

Odgovor Napisal/-a weidah » 13. Sep 2009 ob 18:53

Sem pregledal, pa tudi ni edini speed meter, ki kaže narobe, in samo upload. Pod general settings mam pod "Which network adapters should DU Meter monitor for network traffic:" obkljukano samo 1 od mrežnih kartic, in sicer "Local Area Connection" (Dial-Up and VPN connections ter Local Area Connection 2 je odkljukan)
Slika

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: DU meter problem (Double upload)

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 13. Sep 2009 ob 19:02

Preveri še malo naokoli. Spomnem se izpred 100 let, da je treba nekaj odkljukati, da ti ne šteje dvojno.
Optika 100/10

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 427
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: DU meter problem (Double upload)

Odgovor Napisal/-a weidah » 13. Sep 2009 ob 19:14

Ma dej vs cajt naletim na čist čudaške probleme. Naredu sm driver rollback pa kr dela normalno zdej... Sam sm pač rollback naredu na driverje, ki sem jih original iz manufacturer strani dobu, se pravi so zdej tisti driverji gor, ki so se naložili ob inštalaciji Win 7. Upam, da bo ql. Samo kera čudaška spet, jao jao...
Slika

Odgovori