Stran 1 od 1

MythTV

Objavljeno: 25. Sep 2009 ob 14:31
Napisal/-a mare69
Zanima me, kakšne imate kaj izkušnje z mythtv in kakšen hardware/OS uporabljate? Jaz bi uporabil tole plato (brez diska): http://www.intel.com/products/desktop/m ... erview.htm V LAN-u imam streamanje iz freeNAS, obenem pa bi uporabil tudi T2 kot vir za posneti kakšno oddajo. Se bi obneslo v omenjeni kombinaciji? TV-jev nimam "HD" (KatodnaCevPress)

LP,
Mare

Re: MythTV

Objavljeno: 28. Sep 2009 ob 14:06
Napisal/-a borut69slo
Hi!

Jaz uporabljam MythTV že skoraj eno leto. Začel sem z verzijo 8.10. Načeloma MythTV ni zahteven glede hardware, če gledaš SD programe. Jaz sem si naštimal še HD in moram reči, da je zadeva OK, razen če snemam dva ali več HD naenkrat (mi ne zdrži pipica od T2).

Za MythTV se moraš zavedati, da je sestavljen iz dveh delov, serverja (oziroma več serverjev) in frontenda (ali večih). Snemanje je vedno iz serverja, predvajajo pa frontendi iz serverja, tudi za "živo" tv iz T2.
Tale platforma bo dobra samo za frontend za SD filme in glasbo, si boš pa moral omisliti nekaj močnejšega, če hočeš imeti gor server za snemanje in frontend ali pa za HD. Za HD boš itak rabil eno novejših grafičnih kartic, ki podpirajo h264, vc1,... Priporočam nvidia od 9400 naprej, ker so driverji bolje podprti v Linuxu, kot za ATIja. Pa diskovja za posnetke ne pozabi. Jaz sem začel z 1GB, pa sem moral hitro razširiti na 4GB RAID5.

lp
Borut

Re: MythTV

Objavljeno: 2. Okt 2009 ob 14:25
Napisal/-a mare69
Hvala za konkretne info. Verjetno si mislil TB.