WRT54GL in Tomato

Splošni pogovori, ki niso povezani s T-2
Odgovori
sword
Nadebudnež
Prispevkov: 379
Pridružen: 2. Dec 2007 ob 22:16
T-2: Že imam

WRT54GL in Tomato

Odgovor Napisal/-a sword » 27. Sep 2009 ob 12:42

Živjo,

pojavlja se mi težava z DHCP strežnikom znotraj Tomato firmware-a. V nastavitvah imam nastavljen ustrezen range. Ko pa poskušam pridobiti IP na računalniku avtomatsko (wireless ali wired), pridobi napačnega. Dobi nek IP naslov 1.x, sam pa uporabljam 0.x. Hkrati pridobljen IP ni znotraj določenega range (glede na zadnjo številko). Restart routerja ali samo dhcp service-a ne pomaga (+ release/renew seveda). Vedno pridobi napačnega. Hkrati dobi DNS suffix arnes.si, napačno masko, gateway, DNS pa .77 (namesto nastavljenega .79). Naredil sem upgrade Tomata z 1.23 na 1.25, napaka ostaja.

Kar me najbolj frustira, pa je, da to ni prvič, ko se je to pojavilo. Enako (zelo zelo podobno) se mi je dogajalo na ddwrt, kar je bil tudi razlog, da sem presedlal na Tomato. Do sedaj je funkcioniralo OK, sedaj pa bam :jao: Bojim se, da je povezano z hardware-om, a ne vidim logične povezave.

Any help? :nevem:

Uporabniški avatar
borutz
Navdušenec
Prispevkov: 636
Pridružen: 13. Feb 2007 ob 14:31
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL
Kraj: Spodnja Idrija

Re: WRT54GL in Tomato

Odgovor Napisal/-a borutz » 27. Sep 2009 ob 12:52

poglej da nisi slučajno na sosedov wifi priklopljen 8)
Slika

sword
Nadebudnež
Prispevkov: 379
Pridružen: 2. Dec 2007 ob 22:16
T-2: Že imam

Re: WRT54GL in Tomato

Odgovor Napisal/-a sword » 27. Sep 2009 ob 13:03

Bo kr moj ... sem poskusil tud z static DHCP z specifičnim MACom, ampak preprosto ne dobi pravega IPja. Tale težava je rahlo podobna moji, a se gre o dveh modemih etc ... :|

http://broadbandreports.net/forum/r2243 ... DHCP-Issue

Uporabniški avatar
Fry
Legenda
Prispevkov: 1454
Pridružen: 1. Jun 2007 ob 10:04
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10, 3xTV, Telefon
Kraj: Koper

Re: WRT54GL in Tomato

Odgovor Napisal/-a Fry » 27. Sep 2009 ob 19:10

In če odklopiš WAN, ti router dodeli pravi IP (v območju delovanja DHCP)?

sword
Nadebudnež
Prispevkov: 379
Pridružen: 2. Dec 2007 ob 22:16
T-2: Že imam

Re: WRT54GL in Tomato

Odgovor Napisal/-a sword » 30. Sep 2009 ob 17:09

Ne, ne dodeli pravega.

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 372
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: WRT54GL in Tomato

Odgovor Napisal/-a asgard » 2. Okt 2009 ob 08:48

Hard reset , pa nanovo nastavitve pa boš videl kako pa kaj. Moraš pa imeti kabel z modema na wan, ostale 4 pa porabi za priklop na pc-je. Da nisi slučajno vtaknil wan kabel v lan

sword
Nadebudnež
Prispevkov: 379
Pridružen: 2. Dec 2007 ob 22:16
T-2: Že imam

Re: WRT54GL in Tomato

Odgovor Napisal/-a sword » 2. Okt 2009 ob 21:30

Hard reset sem poskusil že pri ddwrt, kljub temu da tišanje mičkenga gumba minuto in pol ni najlažje opravilo :mrgreen: Takrat ni pomagalo, pa sem poskusil 2×, vred s ponovnim nalaganjem firmware. Težava je ostala enaka dokler nisem presedlal na Tomato. Tako da ne verjamem, da bo koristilo v tem primeru, posebi, če predvidevam, da je to težava, ki se vleče od začetka :nevem:

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3978
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: WRT54GL in Tomato

Odgovor Napisal/-a KoMar » 29. Jun 2010 ob 10:22


Odgovori