Procesorji ... Core

Splošni pogovori, ki niso povezani s T-2
zigatzn
Faca
Prispevkov: 119
Pridružen: 16. Jul 2007 ob 16:21
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga, 3×IP TV

Procesorji ... Core

Odgovor Napisal/-a zigatzn » 10. Nov 2009 ob 13:19

pikoli napisal/-a:Če hočeš lahko vzameš AMD athlon 620 x4. Quad core CPU pod 100€.
Za ta denar je super.

Ni slaba ideja...

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist ... 620_2_6GHz..piše, da je hladilnik priložen, to pomeni pravi hladilnik, in s tem prišparam, al je še vsseno potrebno dokupit pač coller master ipd...

Uporabniški avatar
toXic
Model
Prispevkov: 256
Pridružen: 11. Okt 2007 ob 20:28
T-2: Še nimam
Paket: 20/20
Kraj: Šentvid pri Stični

Re: Procesorji ... Core

Odgovor Napisal/-a toXic » 10. Nov 2009 ob 18:33

Za silo je. Vprašanje je sedaj koliko so glasni teli hladilniki. Na mojmu 955 je kar drl.

dule17
Guru
Prispevkov: 779
Pridružen: 11. Jun 2006 ob 09:26
T-2: Še nimam

Re: Procesorji ... Core

Odgovor Napisal/-a dule17 » 10. Nov 2009 ob 20:13

Ram sem kupil na Solo.si, ne vem pa a ta štacuna sploh še dela.

Res pa da je cena ramov šla zadnje čase mal gor...

Sicer pa js tut priporočam tega 4core athlona. Value for money. :mrgreen:

Uporabniški avatar
turist
Model
Prispevkov: 301
Pridružen: 7. Sep 2007 ob 10:58
T-2: Že imam
Paket: T4 optika(100/10) +2x tel +fax
Kraj: Kranj

Re: Procesorji ... Core

Odgovor Napisal/-a turist » 10. Nov 2009 ob 20:36

Trgovina Solo še obstaja, pa tudi ta Athlon o katerem je govora, je še bistveno cenejši. Jaz sem v trgovini Solo kupoval veliko komponent in moram reči, da so cenovno vedno zelo konkurenčni. :grrpc:

http://www.solo.si/racunalnitvo-10087/r ... index.html
Slika
Slika - Mobilno

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7068
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Procesorji ... Core

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 10. Nov 2009 ob 21:05

kot iz izkusenj iz servisiranja računalnikov ti svetujem da kupiš hudo plato, proc (ne kej prov hud) grafično dobro in hiter disk

zakaj hudo plato (najnovejšo) da boš lahk čez 2leti dal gor še kakšen proc
zakaj ne preveč denarja za proc, ker ga lahko z boljso plato naviješ (vsaj malo in se pozna)
novejšo grafično
- disk z 32mb predpomnilnika (in hited dostopni čas) (če nimaš denrja za SSD)
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

zigatzn
Faca
Prispevkov: 119
Pridružen: 16. Jul 2007 ob 16:21
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga, 3×IP TV

Re: Procesorji ... Core

Odgovor Napisal/-a zigatzn » 10. Nov 2009 ob 21:22

Potem sem takoj na 700€ in več...zaenkrat bom pač kupil to, za 2-3 leta verjetno (upam) da bo, potem pa če bo potreba pa pač spet 500€ pa na novo. Da bi pa kej sam navijal pa to nisem nek strokovnjak...tako da tudi če bi dal zdaj 700-800€ bi s tistim navijanjem mogoče pridobil leto do dve, tako da smo na koncu praktično na enakem... :)

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: Procesorji ... Core

Odgovor Napisal/-a KoMar » 11. Nov 2009 ob 00:32


PINki
Faca
Prispevkov: 195
Pridružen: 9. Jan 2008 ob 12:07
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10 + 2 IPTV + 2 TEL
Kraj: Lj - Fužine

Re: Procesorji ... Core

Odgovor Napisal/-a PINki » 11. Nov 2009 ob 08:43

Trgovine Solo.si se res izogibaj, ker so totalno neresni! Bog ne daj, da se ti kaj pokvari, ker boš imel same težave z njimi. Raje drugje plačaj malo več, pa boš vsaj garancijo uveljavljal kot človek, in ne kot neki politik, da se z njimi vsak dan prerekaš pa še na koncu rečejo, da te bodo poklicali... seveda to ni res!

Uporabniški avatar
Hevidi
T-2jevec
Prispevkov: 1042
Pridružen: 5. Jul 2007 ob 14:16
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant +3x mobile B-)

Re: Procesorji ... Core

Odgovor Napisal/-a Hevidi » 11. Nov 2009 ob 09:36

Jst bom tole vzel na sestavi.si verjetno:
Ohišje LC ATX MIDI PRO914B LC5550, 550W, črn
WD 1TB SATA, 32/7200 - Green
VGA CLUB3D HD 5750 1GB DDR5 PCIE
RAM KINGSTON DDR3 1333MHZ 4GB
Procesor AMD Phenom II X2 545, 3,0GHz, Dual - Core, AM3, Boxed
DVD/RW SONY AD - 7240S - 0B SATA BLACK
AM3 ASUS M4A77TD PRO, ATX
--------------
550€ s sestavljanjem vred

Edin, kar me mal mede, je matična, k je čipset 770, namesto 780/790, ampak edin tale podpira DDR3, pa je manj kot 100€, pa win 7 ready, pa AM3 podnožje... skratka čez 2-3 leta komot nadgradim in RAM in CPU.

Po drugi strani pa ni glih ne vem kakšne razlike proti 790, ker so specifikacije skoraj identične (če se ne greš navijanja).

Any commentz?
:rtmT2:

dule17
Guru
Prispevkov: 779
Pridružen: 11. Jun 2006 ob 09:26
T-2: Še nimam

Re: Procesorji ... Core

Odgovor Napisal/-a dule17 » 11. Nov 2009 ob 09:49

tole je zelo spodobna konfiguracija za razumno ceno.

Se podpišem.

Uporabniški avatar
toXic
Model
Prispevkov: 256
Pridružen: 11. Okt 2007 ob 20:28
T-2: Še nimam
Paket: 20/20
Kraj: Šentvid pri Stični

Re: Procesorji ... Core

Odgovor Napisal/-a toXic » 11. Nov 2009 ob 19:35

Da dobra mašinca. Sam jaz bi kak boljši procesor vzel 8)

Uporabniški avatar
Hevidi
T-2jevec
Prispevkov: 1042
Pridružen: 5. Jul 2007 ob 14:16
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant +3x mobile B-)

Re: Procesorji ... Core

Odgovor Napisal/-a Hevidi » 12. Nov 2009 ob 09:40

Procesor se vsaj za 10% z lahkoto OCja, mrbit mi rata še kkšn core odklent :) hehe
Drugač pa nikol nism kupvau top procesorjev, počakaš leto ali dve, pa maš isto stvar kot je dons 400€ za drobiž... dela pa vse BP, tut s tem procesorjem :)
:rtmT2:

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4898
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Procesorji ... Core

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 12. Nov 2009 ob 09:51

jaz pa priznam ko je prišel E8400 ven sem ga hotel kupit za vsako ceno,
k sreči ima kolega trgovino z računalniki ( http://www.tehnox.si/ ) in sem dobil promocijsko ceno :)

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: Procesorji ... Core

Odgovor Napisal/-a KoMar » 12. Nov 2009 ob 18:52

A, to je pa ta štacuna, ki je ravno odprla novo poslovalnico v Ljubljani, ne?

zigatzn
Faca
Prispevkov: 119
Pridružen: 16. Jul 2007 ob 16:21
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga, 3×IP TV

Re: Procesorji ... Core

Odgovor Napisal/-a zigatzn » 14. Nov 2009 ob 15:18

Če je že ravno tema ''core'', kaj pa sledi v prihodnosti, kakšne vrste procesorjev, oziroma kdaj bodo po ''normalnih cenah'', mogoče je naslednje fifth core :)...

A se že kej ve...kaj nas čaka...

Za diske vidim da so SSD zunaj...

Odgovori