Kako bi naredil....

Splošni pogovori, ki niso povezani s T-2
Odgovori
GregecSLO
Navdušenec
Prispevkov: 638
Pridružen: 29. Sep 2009 ob 18:29
T-2: Že imam
Paket: 20/10

Kako bi naredil....

Odgovor Napisal/-a GregecSLO » 18. Jun 2010 ob 10:14

Živ!
Ker je tlele gor kr nekaj majstrov bi nekaj vprašal...
Imam osnovno plato brez VGA outputa... Na plati pa je VGA konektor, 16 pinski (glej sliko).

Kako bi tole zmontiral do monitorja? Ima kdo kakšno idejo?

LP
Priponke
Untitled.jpg

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2218
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Kako bi naredil....

Odgovor Napisal/-a RobertM » 18. Jun 2010 ob 12:00

Napisi celo oznako plate ;)

Verjetno bi rabil nekaj podobnega :Slika
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2019
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 21:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Re: Kako bi naredil....

Odgovor Napisal/-a NoName » 18. Jun 2010 ob 12:00

ce nimas ze narejenega konektorja, bo treba obiskat najblizjo mesnico^H^H^H^H^H^H^H^H elektrotehnicno trgovino...

http://en.wikipedia.org/wiki/VGA_connector

po mojem pine vezes tak lepo po vrsti kot so hise v trsti. 1>1, 2>2, ... 16. je verjetno masa
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika

GregecSLO
Navdušenec
Prispevkov: 638
Pridružen: 29. Sep 2009 ob 18:29
T-2: Že imam
Paket: 20/10

Re: Kako bi naredil....

Odgovor Napisal/-a GregecSLO » 18. Jun 2010 ob 12:21

RobertM napisal/-a:Napisi celo oznako plate ;)

Verjetno bi rabil nekaj podobnega :Slika
OMG, kje lahko tole dobim?
Točno to rabim pa sej bi že kje najdu, sam niti imena ne vem??

GregecSLO
Navdušenec
Prispevkov: 638
Pridružen: 29. Sep 2009 ob 18:29
T-2: Že imam
Paket: 20/10

Re: Kako bi naredil....

Odgovor Napisal/-a GregecSLO » 18. Jun 2010 ob 12:23


Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2218
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Kako bi naredil....

Odgovor Napisal/-a RobertM » 18. Jun 2010 ob 14:01

Kot pravi NoName - pini so 1>1 ;-)


Pin Wiring

IDC16-Female HDDB15-Female
1 1
2 2
3 3
4 4
5 5
6 6
7 7
8 8
9 9 (Sometimes Blocked)
10 10
11 11
12 12
13 13
14 14
15 15
16 Open


Mislim, da bos tezko v doglednemu casu dobil napravljen kabel in je verjetno bolje dobiti enega z spajkalnikom, da ti prispajka na konektor (kipis v Delko,Conrad,...)
Se link do kabla z povezavami: http://www.pccables.com/cgi-bin/orders6 ... 922&rcode=
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

GregecSLO
Navdušenec
Prispevkov: 638
Pridružen: 29. Sep 2009 ob 18:29
T-2: Že imam
Paket: 20/10

Re: Kako bi naredil....

Odgovor Napisal/-a GregecSLO » 18. Jun 2010 ob 15:14

Bom kr tak naredu ja...
Jeba je ker nisem zraven dobil tega kabla, pač to je appliance namenjen enemu namenu in seveda tega ne dajo zraven...
Banda :)

Hvala za pomoč!

Odgovori