UPS in 10 računalnikov

Splošni pogovori, ki niso povezani s T-2
Odgovori
Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1079
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

UPS in 10 računalnikov

Odgovor Napisal/-a mahi » 18. Okt 2010 ob 13:39

Pozdravljeni

Zanima me, kakšen UPS bi potreboval za priklop 10 računalnikov in monitorjev. Računalniki imajo napajalnike caa. 270W. Tukaj ni potrebe, da računalniki dolgo časa zdržijo brez elektrike, važno je samo da se ne resetirajo, ko se prižge el. pečica, saj imamo bolj švoh napeljavo. Na kaj moram bit pri nabavi pozoren.
Slika

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2019
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 21:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Re: UPS in 10 računalnikov

Odgovor Napisal/-a NoName » 18. Okt 2010 ob 13:55

js bi racunal 200-300w na pc, ergo, en 3kva ali vec ups... morebiti bi blo bolje, ce bi vzel 2x2kva pa vezes po pet in pet pcjev skupaj.
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3978
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: UPS in 10 računalnikov

Odgovor Napisal/-a KoMar » 18. Okt 2010 ob 16:28

Vsekakor ne smeš UPSov vezati zaporedno.

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Prispevkov: 3957
Pridružen: 27. Sep 2006 ob 07:39
T-2: Že imam
Paket: Tadrazga

Re: UPS in 10 računalnikov

Odgovor Napisal/-a Cobane » 18. Okt 2010 ob 16:54

važno je samo da se ne resetirajo, ko se prižge el. pečica, saj imamo bolj švoh napeljavo
:shock:

Ali jih ne bi raje dal na drugo fazo in ne da so na isti, kot je pa električna pečica?
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

Uporabniški avatar
Fry
Legenda
Prispevkov: 1454
Pridružen: 1. Jun 2007 ob 10:04
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10, 3xTV, Telefon
Kraj: Koper

Re: UPS in 10 računalnikov

Odgovor Napisal/-a Fry » 18. Okt 2010 ob 17:27

Morda pa je samo ena faza?
Vprašljiva pa se mi zdi cena tako močnega UPS (najbrž kolikor VA toliko €) in
izvedba napeljave (najbrž niso računalniki vsi na istem mestu)
Morda bi bilo bolj enostavno in ceneje grupirat nekaj računalnikov na en UPS.
Zelo ugodni so:
http://www.mimovrste.com/artikel/210001 ... 0m-1300-va
Torej cca 3 povprečni nezahtevni računalniki na en UPS

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2019
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 21:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Re: UPS in 10 računalnikov

Odgovor Napisal/-a NoName » 18. Okt 2010 ob 20:02

uff.. moj prvi ups je bil nek everpower 1000 (VA), cena je okrog 100€, drzal je ene 20-30min, pol sm pa pocas presel na apc-jeve... kupljene preko bolhe, enega 19" za server, drgac pa navadne 'tower' za racunalnike in plazmo (ja... jo ahtam)... zdaj imam pa...
1x apc ups 2200, na katerem mam plazmo, switch, access point in ostalo audiovideo opremo
2x apc ups 1440, enega za server+modem+switch, drugega za workstation pa po potrebi se kak testni pc

baterije menjujem bolj kot ne enkrat na vsaki dve leti, kupim pa pri velogu, k je streljaj od t-2
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika

Odgovori