Evropska unija ostro nad operaterje, ki blokirajo Skype prek

Splošni pogovori, ki niso povezani s T-2
Odgovori
strom
Legenda
Prispevkov: 1157
Pridružen: 3. Avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Evropska unija ostro nad operaterje, ki blokirajo Skype prek

Odgovor Napisal/-a strom » 6. Jun 2013 ob 17:57

Evropska komisarka za digitalno agendo Neelie Kroes je operaterjem, ki blokirajo Skype zagrozila, da jih bo Evropska unija vrstila na črno listo ponudnikov. Ti bodo s tem izgubili možnost ponujanja njihovih storitev v vseh državah članicah.

V evropskem prostoru marsikateri ponudnik storitev mobilne telefonije uporabnikom njihovega mobilnega omrežja onemogoča uporabo spletnih storitev, kot je na primer Skype. Ker operaterji s tem početjem uporabnikom mobilne telefonije onemogočajo koriščenje zakupljenega prenosa podatkov, jim je evropska komisarka za digitalno agendo Neelie Kroes zagrozila, da jih bo Evropska unija vrstila kar na črno listo. To z drugimi besedami povedano pomeni, da bodo mobilni operaterji dobili popolno prepoved ponujanja njihovih storitev v vseh državah članicah.

Evropska komisarka za digitalno agendo Neelie Kroes je prepričana, da ponudniki storitev mobilne telefonije, ki uporabnikom njihovega mobilnega omrežja onemogočajo uporabo spletnih storitev, kršijo evropsko protimonopolno zakonodajo, saj namerno zavirajo njihovo konkurenco. Zaradi tega se bo Evropska komisija zavzemala, da bo dostop do spleta preko mobilnega omrežja za vse uporabnike brez cenzure in omejevanja spletnih storitev. Ti bodo namreč s tem pridobili možnost dostopa do občutno cenejših klicev in kratkih sporočil.

Popolna prepoved ponujanja storitev v vseh državah članicah Evropske unije naj bi doletela tudi tiste »klasične« ponudnike dostopa do svetovnega spleta, ki omejujejo prenose datotek preko omrežji P2P. Evropska komisarka za digitalno agendo Neelie Kroes je namreč prepričana, da mora biti uporabnikom zagotovljen prost dostop do vseh storitev, ki jih je mogoče koristiti v okviru svetovnega spleta.

vir: http://www.racunalniske-novice.com/novi ... ja-3g.html

Odgovori