Kateri router izbrati?

Splošni pogovori, ki niso povezani s T-2
Odgovori
le2299
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 23. Nov 2013 ob 09:26
T-2: Že imam
Paket: t4

Kateri router izbrati?

Odgovor Napisal/-a le2299 » 22. Dec 2016 ob 15:13

Prosim za nasvet pri izbiri routerja za domačo uporabo.
Imam optiko 300/50 in bi želel obdržati wifi hitrosti, da ne preklapljam na kabel.
Fino bi bila tudi ftp povezava. Morda še kakšna druga dobra funkcionalnost?

Hvala!

PatrikK
Model
Prispevkov: 295
Pridružen: 13. Nov 2016 ob 09:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: Tolmin

Re: Kateri router izbrati?

Odgovor Napisal/-a PatrikK » 22. Dec 2016 ob 17:08

Za tako hitrost boš potrebova 5GHz router, posledično tudi 5GHz mrežno kartico v prenosniku/pcju.
Tako da omeji izbor routerjev na 5GHz band in seveda 802.11ac standard. Vendar v praksi ne verjamem da boš šel preko 200Mbit.
Slika

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 750
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: Kateri router izbrati?

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 22. Dec 2016 ob 17:18

In kje/kako boš izkoristil 300/50 hitrost preko wifija?
.
.
.
samo vprašam.
You Can Call Me Santa Claus
Slika

gali
Znanec
Prispevkov: 93
Pridružen: 26. Jan 2009 ob 14:41
T-2: Že imam
Paket: T4 100/10 Telekom optika
Kraj: LJ-Vič

Re: Kateri router izbrati?

Odgovor Napisal/-a gali » 22. Dec 2016 ob 17:31

Hitri prenosi znotraj lokalne mreže, npr.

PatrikK
Model
Prispevkov: 295
Pridružen: 13. Nov 2016 ob 09:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: Tolmin

Re: Kateri router izbrati?

Odgovor Napisal/-a PatrikK » 22. Dec 2016 ob 17:37

Ma glej, wi-fi je le wi-fi in preko zraka ni nič garantirano... 300Mbit pa v praksi sigurno neboš videl.
Slika

|DSI|
Faca
Prispevkov: 180
Pridružen: 23. Jan 2007 ob 21:08
T-2: Že imam
Paket: T4 Tera 100/100
Kraj: Lj - Dravlje

Re: Kateri router izbrati?

Odgovor Napisal/-a |DSI| » 22. Dec 2016 ob 18:48

Z 802.11ac routerjem gre v praksi tja nekje do 450-500 Mbps (dejanskih). Seveda je treba imeti tudi na laptopu dobro wifi kartico (po možnost 3x3)
Slika T-2
Slika FTTH
Slika UMTS

white
Nadebudnež
Prispevkov: 355
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 21:20
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant

Re: Kateri router izbrati?

Odgovor Napisal/-a white » 25. Jul 2017 ob 11:50

Si bom sposodil temo.

Rad bi pokril cca 200 kvadratov hiše (100 kvadratov pritličje in 100 nadstropja) in nekaj terase. Modem imam pri vhodu, do drugega konca hiše je pa cca. 12 metrov. Zanima me, če obstaja kakšen router, ki bi pokril celotno hišo, s tem da ne bi bankrotiral :) (cca 100€) ali pa kakšen ojačevalnik signala, ki deluje po principu plug and play, da se ne rabim za*ebavat z nastavitvami. Vem da bi lahko bile problem stene, mi pa T2 innbox pokrije recimo do 3/4 hiše :)

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4932
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Kateri router izbrati?

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 25. Jul 2017 ob 12:14

Če rabiš samo za internet pri mojih starših deluje na 3eh nadstropjih(router je v mansardi + prvo nadstropje + pritljičje (16Mb)) - netis wf2880(60€ sem na koncu dal za tega) za potrebe mojih staršev pač zadostuje pa tudi v okolici hiše(20m radius) je sedaj nekaj signala. ,
sem pa testno imel še
Asus RT-N18U pritljičje (4Mb) cca 70€,
TP-Link Archer C1200(16Mb) cca 90€,
Asus RT-N66U(16Mb) cca 90€.

white
Nadebudnež
Prispevkov: 355
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 21:20
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant

Re: Kateri router izbrati?

Odgovor Napisal/-a white » 25. Jul 2017 ob 13:12

TP-Link Archer C1200(16Mb) cca 90€, tale mi zgleda ok. Sem že gledal te Archerje prej, zdej se ga pa dobi za 60€ kar se mi zdi precej ugodno

Alex
Model
Prispevkov: 316
Pridružen: 21. Mar 2006 ob 18:03
T-2: Že imam
Paket: Diamant optika
Kraj: Videm Dobrepolje

Re: Kateri router izbrati?

Odgovor Napisal/-a Alex » 28. Jul 2017 ob 17:06

Nazadnje sem nabavil Asus RT-AC66U B1 (USB 3.0!) pri Extreme Digital za 108 EUR. https://edigital.si/dual-band-router/as ... ta-p219474

Prej sem imel par Acherjev C7 in stalno vlačil gor DD WRT, s katerim sem imel same probleme. Nato sem zamenjal za AC66U (brez B1), ki je bil pri Conradu 150 EUR in bil super zadovoljen, saj je lepo deloval, do neke poletne nedelje.
Servis je odbril novega, vendar ni bil več dobavljiv, zato so vrnili denar, zato imam sedaj verzijo B1, s katerim sem sedaj super zadovoljen.

Odgovori