Stran 1 od 1

Telekom GPON in Mikrotik

Objavljeno: 18. Dec 2018 ob 10:51
Napisal/-a luli1
Pozdravljeni.

A je mogoče priklopiti optični kabel od GPON Telekom optike v Mikrotikov router preko tega https://www.senetic.com/product-sfponu/ modula? Kako je potem z IPTV?
Hvala za odgovore.

Re: Telekom GPON in Mikrotik

Objavljeno: 18. Dec 2018 ob 11:07
Napisal/-a ciril88
Načeloma se ne priklaplja svoje opreme direktno na omrežje... Če boš imel pravi SFP se ti mogoče čelo postavi, glede TVja pa če veš konfigurirat mikrotika, bi vrjetno šlo. Če ne veš konfigurirat pa opusti celi projekt.

Re: Telekom GPON in Mikrotik

Objavljeno: 18. Dec 2018 ob 22:59
Napisal/-a Mark
@luli1 Pomoje je brezveze, da si delaš stroške in verjetno ti zadeva še nebo delovala. Obstoječa oprema pa je preverjena in še poln support imaš, če gre kaj narobe in v primeru okvare ti jo T-2 zamenja. Če pa greš odkrivati toplo vodo, pa lahko povzročiš še celo kakšne motnje na omrežju, kar seveda ni dovoljeno.

Re: Telekom GPON in Mikrotik

Objavljeno: 12. Avg 2019 ob 18:03
Napisal/-a asgard
Če ne igraš iger, ali nimaš prostora za modem in še router posebej se ne splača mikrotika konfigurirati. So dovolj modemi, in delujejo ok. Je pa res da ti modemi ponavadi dodajo malo pinga, vsaj v mojem primeru je bilo tako. Zato sem šel na Mikrotik. Če si na optiki pa bi rad kasneje kak giga link ali kaj podobnega naj te opozorim da boš dal za Mikrotika skoraj 300€ če hočeš da bo delovalo vse b.p. Sem bil na tej poti in kupil dva routerja ker nisem raziskal prej tega področja. Hvalabogu sem enega porabil kot smart switch za VLAN-e peljati naprej po virtualkah, da so ločene od mojega računalnika in ostalih računalnikov v domačem omrežju. Eden pa mi še stoji in bo verjetno za IPSEC vpn porabljen ko bo čas za to.