Podpora za Windows 7 se je končala 14. januarja 2020.

Splošni pogovori, ki niso povezani s T-2
Odgovori
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4244
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Podpora za Windows 7 se je končala 14. januarja 2020.

Odgovor Napisal/-a atepej » 14. Jan 2020 ob 13:55

Življenjski cikel podpore za Windows 7

Microsoft se je zavezal, da bo 10 let zagotavljal podporo za Windows 7, ki je bil izdan 22. oktobra 2009. To 10-letno obdobje se je zdaj končalo in Microsoft je ukinil podporo za Windows 7, tako da se lahko osredotočimo na podporo za novejše tehnologije in odlične nove izkušnje. Točen datum konca podpore za Windows 7 je bil 14. januar 2020. Tehnična pomoč in posodobitve programske opreme iz storitve Windows Update, ki skrbijo za varnost vašega računalnika, niso več na voljo za ta izdelek. Microsoft priporoča, da začnete uporabljati Windows 10 in se tako izognete situaciji, v kateri bi potrebovali storitev ali podporo, ki ni več na voljo.

Kaj konec podpore pomeni zame?
Po 14. januarju 2020 v računalnikih s sistemom Windows 7 ne prejemate več varnostnih posodobitev. Zato je pomembno, da ga nadgradite na sodoben operacijski sistem, kot je Windows 10, ki lahko zagotovi najnovejše varnostne posodobitve za vašo varnost in varnost vaših podatkov. Poleg tega Microsoftove storitve za stranke niso več na voljo za zagotavljanje tehnične podpore za Windows 7. Prav tako bodo sčasoma ukinjene sorodne storitve za Windows 7. Nekatere igre, kot sta internetni Backgammon in internetna Dama, ter elektronski vodnik po programih za Windows Media Center so na primer načrtovani za ukinitev v januarju 2020.

Kaj naj naredim?
Za večino uporabnikov sistema Windows 7 se priporoča uporaba nove naprave s sistemom Windows 10. Današnji računalniki so hitrejši in lahki, vendar zmogljivi in varnejši, s povprečno ceno, ki je precej nižja od tiste za povprečen računalnik pred osmimi leti

Ali lahko nadgradim svoj obstoječi računalnik na Windows 10?
Če želite izkoristiti najnovejše zmogljivosti strojne opreme, priporočamo, da izberete nov računalnik s sistemom Windows 10. Združljive računalnike s sistemom Windows 7 pa lahko tudi nadgradite, tako da kupite in namestite polno različico programske opreme.

Kako lahko opravim brezplačno nadgradnjo na Windows 10?
Ponudba za brezplačno nadgradnjo na Windows 10 se je končala 29. julija 2016. Za pridobitev sistema Windows 10 boste morali kupiti novo napravo ali polno različico programske opreme za nadgradnjo vaše obstoječe naprave, če že imate združljiv računalnik. Priporočamo, da sistema Windows 10 ne namestite na starejšo napravo, saj nekatere naprave s sistemom Windows 7 niso združljive s sistemom Windows 10 oziroma je zanje na voljo manj funkcij.

Kaj se zgodi, če še naprej uporabljam Windows 7?
Če po ukinitvi podpore še naprej uporabljate Windows 7, bo vaš računalnik še vedno deloval, vendar bo dovzetnejši za varnostna tveganja in viruse. Vaš računalnik se bo še vedno zagnal in deloval, vendar od Microsofta ne boste več prejemali posodobitev programske opreme, vključno z varnostnimi posodobitvami.

Ali je mogoče aktivirati Windows 7 tudi po 14. januarju 2020?
Windows 7 lahko namestite in aktivirate tudi po koncu podpore, vendar pa bo bolj dovzeten za varnostna tveganja in viruse zaradi pomanjkanja varnostnih posodobitev. Microsoft priporoča, da po 14. januarju 2020 namesto sistema Windows 7 uporabljate Windows 10.

Ali bo Internet Explorer še vedno podprt v sistemu Windows 7?
Podpora za Internet Explorer v napravi s sistemom Windows 7 je bila prav tako ukinjena 14. januarja 2020. Internet Explorer je komponenta sistema Windows in sledi življenjskemu ciklu podpore operacijskega sistema Windows, v katerem je nameščen

Ali bo moj računalnik po koncu podpore še vedno zaščiten s storitvijo Microsoft Security Essentials?
Zbirka Microsoft Security Essentials (MSE) bo še naprej prejemala glavne posodobitve po 14. januarju 2020. Vendar pa se platforma MSE ne posodablja več.

Kaj pa če uporabljam Windows 7 Enterprise?
Če uporabljate Windows kot del delovnega okolja, priporočamo, da se najprej posvetujete z oddelkom za IT ali poiščete več informacij pri podpori za uvedbo sistema Windows 10.

Kaj pa Windows 7 Embedded?
Sistemi Windows za vdelane naprave, kot so bankomati ali bencinske črpalke, imajo včasih datume življenjskega cikla, ki se razlikujejo od različic sistema Windows, ki se uporabljajo v računalnikih

Ali lahko svoje obstoječe programe premaknem v novi računalnik s sistemom Windows 10?
Za najboljšo možno uporabniško izkušnjo priporočamo, da na novo namestite programe in aplikacije v svoj novi računalnik s sistemom Windows 10. V trgovini Microsoft Store najdete različne aplikacije drugih ponudnikov, ki jih zlahka prenesete in namestite. V računalniku s sistemom Windows 10 lahko trgovino Microsoft Store odprete tako, da izberete ikono v opravilni vrstici ali v iskalno polje v opravilni vrstici vnesete »Microsoft Store«.

Za vso programsko opremo, ki trenutno ni na voljo v trgovini Microsoft Store, priporočamo, da obiščete uradno spletno mesto podjetja in od tam prenesete različico za Windows 10. V nekaterih primerih starejša programska oprema nima posodobljene različice, ki je združljiva s sistemom Windows 10.

Kako bo konec podpore za Windows 7 vplivalo na moje aplikacije zbirke Microsoft Office?
Vaša izkušnja je odvisna od zbirke Office, ki jo uporabljate. Če želite izvedeti več, glejte Konec podpore za Windows 7 in zbirka Office. Pomembno je upoštevati, da sistem Windows 7 ne prejema več varnostnih posodobitev, zato je vaša naprava izpostavljena varnostnim grožnjam. Če imate zbirko Microsoft Office nameščeno v računalniku s sistemom Windows 7, priporočamo, da jo premaknete v nov računalnik s sistemom Windows 10.

Obvestila
Kot je razloženo v naši objavi v spletnem dnevniku z dne 12. marca 2019, bo Microsoft do konca leta 2019 objavil nekaj obvestil z opomniki in priporočenimi ukrepi, ki jih je treba izvesti pred koncem podpore za sistem Windows 7. Če želite izvedeti več o koncu podpore za sistem Windows 7, obiščite spletno mesto www.microsoft.com/windows7 ali pa si oglejte pogosta vprašanja, predstavljena zgoraj.

Zakaj se je prikazalo obvestilo o sistemu Windows 7?
Podpora se bo končala 14. januarja 2020, deset let po prvotni izdaji sistema Windows 7. Obvestila prejemate kot uporabnik sistema Windows 7, da boste imeli na voljo dovolj časa za pripravo. Po tem datumu tehnična pomoč in posodobitve, ki skrbijo za varnost vašega računalnika, ne bodo več na voljo. Ta obvestila bodo povezana z informacijami, ki vam bodo v pomoč pri izvedbi priporočenih ukrepov, odgovorile na morebitna vprašanja in zagotovile vire za pomoč v tem obdobju prehoda.

Kaj se zgodi, ko zaprem obvestilo?
Ko zaprete okno obvestila, se bo preprosto zaprlo.

Obvestilo se je prikazalo, vendar je izginilo. Kje lahko izvem več o koncu podpore in naslednjih korakih?
Če želite izvedeti več o tem, kaj pomeni konec podpore in zakaj je to za vas pomembno ter poiskati vire, ki vam bodo v pomoč pri varnostnem kopiranju vaših datotek in slik ter pri gladkem prehodu na novi računalnik s sistemom Windows 10, obiščite spletno mesto www.microsoft.com/windows7.

Je to obvestilo res poslal Microsoft?
Vaša varnost v spletu je pomembna, zato smo veseli, da ste nas to vprašali.
Da preverite, ali ga je res poslal Microsoft, ga lahko primerjate s spodnjo sliko. Če ne želite kliknite obvestila, pa lahko tudi obiščete spletno stran www.microsoft.com/windows7, na kateri boste izvedeli več o koncu podpore za sistem Windows 7 in o tem, kaj morate narediti, da se na to pripravite.

Naj vas opomnimo, da Microsoft nikoli ne pošlje obvestila, ki bi od vas zahteval, da nas pokličete ali neposredno zahteval plačilo.

Slika

Kako pogosto bom prejemal ta obvestila?
Ko smo se pogovarjali z uporabniki sistema Windows 7, so nam povedali, da želijo prejeti kakšen opomnik z dovolj zgodnim obvestilom. Ker se približujemo temu pomembnemu datumu konca podpore, vam bomo na podlagi teh povratnih informacij opomnike pošiljali največ enkrat mesečno.

Kako izklopim ali onemogočim obvestila?
Če želite izklopiti ali onemogočiti obvestila, v spodnjem levem kotu obvestila izberite možnost Ne obveščaj me več in nato zaprite okno.

Opomba: ne priporočamo, da odstranite posodobitev KB4493132 ali KB4524752 saj se bo ponovno prenesla naslednjič, ko bo naprava preverjala, ali so na voljo posodobitve.

Bodo organizacije prejemale obvestila?
Obvestila smo zasnovali tako, da se ne bodo prikazala v napravah v upravljanih organizacijah. Natančneje so bila obvestila zasnovana tako, da izključujejo naprave z naslednjimi značilnostmi: izdaji Enterprise in Server sistema Windows 7, katera koli izdaja sistema Windows 7 iz programov količinskega licenciranja, naprave, ki so pridružene domeni, naprave v načinu kiosk ali naprave, ki so prej v nastavitvah registra izklopile obvestila o brezplačnih nadgradnjah.
Slika

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 8231
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:20
T-2: Že imam
Paket: 600 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Podpora za Windows 7 se je končala 14. januarja 2020.

Odgovor Napisal/-a kitl » 14. Jan 2020 ob 18:43

Grozno.
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8076
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Podpora za Windows 7 se je končala 14. januarja 2020.

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 14. Jan 2020 ob 19:23

Joj, konec sveta !
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 474
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 14:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: Podpora za Windows 7 se je končala 14. januarja 2020.

Odgovor Napisal/-a asgard » 15. Jan 2020 ob 18:37

Priporočam Linux. Tam s enim ukazom nadgradiš na novo verzijo. Ta polkna so en srane.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8076
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Podpora za Windows 7 se je končala 14. januarja 2020.

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 15. Jan 2020 ob 20:53

Niso noben sranje, samo po pameti moraš uporabljat. Pa je vse ok.
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2055
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 20:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV

Re: Podpora za Windows 7 se je končala 14. januarja 2020.

Odgovor Napisal/-a NoName » 16. Jan 2020 ob 20:04

Važno, da je tale Windows XP Service Pack 3, kjer laufa T-2 neuradni forum, še vedno supported!
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2310
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 12:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Podpora za Windows 7 se je končala 14. januarja 2020.

Odgovor Napisal/-a RobertM » 16. Jan 2020 ob 21:17

Pa mojih cca. 50 panelov na strojih z Xp tudi - danes je bilo par zastojev zaradi okvarjenih induktivnih senzorjev - verjetno zaradi konca podpore MS :grr:
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Odgovori