UTP kabel trije porabniki

Splošni pogovori, ki niso povezani s T-2
Odgovori
yyyeb
Uporabnik
Prispevkov: 25
Pridružen: 17. Jul 2020 ob 19:50
T-2: Že imam

UTP kabel trije porabniki

Odgovor Napisal/-a yyyeb » 1. Avg 2020 ob 16:58

Živjo. Do televizije imam pripeljan en UTP kabel. Na kak način bi lahko priklopil 3 stvari? Televizijo LAN, komunikator od T2 in Android Box. Je to možno, če imam samo en kabel?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8076
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: UTP kabel trije porabniki

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 1. Avg 2020 ob 19:02

Odvisno na katerem tipu priključka si, xDsl, opika, ketri tip optike - od koga je oprika.
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

yyyeb
Uporabnik
Prispevkov: 25
Pridružen: 17. Jul 2020 ob 19:50
T-2: Že imam

Re: UTP kabel trije porabniki

Odgovor Napisal/-a yyyeb » 2. Avg 2020 ob 07:57

Xdsl od t2

borutbolc
Faca
Prispevkov: 161
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: UTP kabel trije porabniki

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 2. Avg 2020 ob 09:39

Če hočeš da dela T2 STB z multicastom, razdeliš kabel na pol, 4 + 4 žile, dva para uporabiš za povezat bridgan port na STB, drugi dve pa običajen data port in dodaš switch pri TVju. Tako imaš 2x100Mbit povezavo, če hočeš več, dodaten kabel.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8076
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: UTP kabel trije porabniki

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 2. Avg 2020 ob 11:08

Tega jaz ne priporočam, sploh če imaš tovarniško zaključen utp kabel z mehkimi žilami, ja.... ? Velik sreče.
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2310
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 12:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: UTP kabel trije porabniki

Odgovor Napisal/-a RobertM » 2. Avg 2020 ob 11:18

borutbolc napisal/-a:
2. Avg 2020 ob 09:39
Če hočeš da dela T2 STB z multicastom, razdeliš kabel na pol, 4 + 4 žile, dva para uporabiš za povezat bridgan port na STB, drugi dve pa običajen data port in dodaš switch pri TVju. Tako imaš 2x100Mbit povezavo, če hočeš več, dodaten kabel.
S tem gre lažje ;-)
https://www.enaa.com/adapterji-rj45/rj4 ... 5m-digitus
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 474
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 14:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: UTP kabel trije porabniki

Odgovor Napisal/-a asgard » 10. Avg 2020 ob 08:58

Ma raje daš 2x mikrotik pa EOIP tunel skozi... Pa imaš še zmerom giga lahko, tv pa dobiš ravno tako ven...

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8076
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: UTP kabel trije porabniki

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 10. Avg 2020 ob 14:31

Ceneje je kabel.
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

raceboy
Faca
Prispevkov: 176
Pridružen: 23. Okt 2013 ob 18:43
T-2: Že imam
Paket: T3 Tera (Optika)

Re: UTP kabel trije porabniki

Odgovor Napisal/-a raceboy » 12. Avg 2020 ob 18:05

alpa stb na hls

Odgovori