Čas je za nadgradnjo strežnika

Obvestila in vprašanja v zvezi s forumom
Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3978
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Čas je za nadgradnjo strežnika

Odgovor Napisal/-a KoMar » 20. Jun 2010 ob 01:19

Slika

http://www.mlacom.si/artikel/47261/INTE ... -Atom-D510

O točnem dnevu in uri nadgradnje boste še obveščeni.

Uporabniški avatar
Balonar
Guru
Prispevkov: 990
Pridružen: 20. Avg 2006 ob 21:17
T-2: Že imam
Paket: 8/1, 2x IP TV, IP Telefon
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

Odgovor Napisal/-a Balonar » 20. Jun 2010 ob 09:29

če bo server delal tako kot strani od Mlacoma potem smo v pi*** :)

"Problem loading page"

flier
Model
Prispevkov: 286
Pridružen: 15. Sep 2006 ob 09:39
T-2: Še nimam

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

Odgovor Napisal/-a flier » 20. Jun 2010 ob 18:06

Komar prosim ce lahko napises ali ti bo pravilno javljalo temperaturo CPUja ko bos imel stvar vklopljeno. Namrec meni se dogaja da ze od vklopa dalje vcasih javlja temperaturo CPU-ja (ne coretemp) 71 stopinj C in posledicno vrti ventilator s polno hitrostjo. Na Intelovih forumih obstaja tema za to tezavo a resitve se ni.

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3978
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

Odgovor Napisal/-a KoMar » 20. Jun 2010 ob 18:12

Bom sporočil. Sicer naj bi zadeva delala tudi samo s pasivnim hlajenjem, ne?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6969
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 20. Jun 2010 ob 18:22

namontiras en velik ventilator ki se počasi vrti = dolga življenska doba = tišina
kaj mislis kle gor lavfat ?
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
Vragec
Znanec
Prispevkov: 89
Pridružen: 5. Mar 2009 ob 19:31
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL
Kraj: Benedikt

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

Odgovor Napisal/-a Vragec » 20. Jun 2010 ob 19:33

In kakšno funkcijo bo opravljal tale "server" ? (če je možno izvedet)
Slika

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3978
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

Odgovor Napisal/-a KoMar » 20. Jun 2010 ob 19:37

LOL, zakaj mislite, da to pišem pod "O forumu"? :owned:

Uporabniški avatar
Vragec
Znanec
Prispevkov: 89
Pridružen: 5. Mar 2009 ob 19:31
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL
Kraj: Benedikt

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

Odgovor Napisal/-a Vragec » 20. Jun 2010 ob 19:38

Ja ok no, če bo potem konfiguracija s to plato in tem cpu-jem skrbela za forum ... ok če bo laufalo :D
Slika

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3978
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

Odgovor Napisal/-a KoMar » 20. Jun 2010 ob 19:39

Že zdaj teče na podobni konfiguraciji: http://www.mimovrste.com/artikel/238004 ... ga-479-oem

Uporabniški avatar
Vragec
Znanec
Prispevkov: 89
Pridružen: 5. Mar 2009 ob 19:31
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL
Kraj: Benedikt

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

Odgovor Napisal/-a Vragec » 20. Jun 2010 ob 19:40

Oh no super, če je atom tako zmogljiv .... pri meni teče mogoče "malo" močnejši server.

Sem tudi imel željo atom-a nabavit, pa me je skrbela njegova zmogljivost.
Slika

flier
Model
Prispevkov: 286
Pridružen: 15. Sep 2006 ob 09:39
T-2: Še nimam

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

Odgovor Napisal/-a flier » 21. Jun 2010 ob 18:08

KoMar napisal/-a:Bom sporočil. Sicer naj bi zadeva delala tudi samo s pasivnim hlajenjem, ne?
Naj bi. Jaz imam vseeno v skatli dodatni ventilator, toliko me spet ne moti visja glasnost.

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2019
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 21:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

Odgovor Napisal/-a NoName » 21. Jun 2010 ob 19:58

:twisted: :twisted: :twisted:
.slide_02062010185.jpg
... malo mocnejsi server
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika

Uporabniški avatar
Vragec
Znanec
Prispevkov: 89
Pridružen: 5. Mar 2009 ob 19:31
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL
Kraj: Benedikt

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

Odgovor Napisal/-a Vragec » 22. Jun 2010 ob 07:18

Ok you beat me ;) .... kaj bi lahko pobrskal po skupnem številu bogamipa ?
Slika

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2019
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 21:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

Odgovor Napisal/-a NoName » 22. Jun 2010 ob 09:11

$ grep bogomips /proc/cpuinfo
bogomips : 5066.98
bogomips : 5066.74
bogomips : 5066.73
bogomips : 5066.73
bogomips : 5066.78
bogomips : 5066.78
bogomips : 5067.07
bogomips : 5067.00
bogomips : 5066.92
bogomips : 5066.93
bogomips : 5066.84
bogomips : 5066.77
bogomips : 5066.78
bogomips : 5066.77
bogomips : 5066.79
bogomips : 5066.78
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika

Uporabniški avatar
Vragec
Znanec
Prispevkov: 89
Pridružen: 5. Mar 2009 ob 19:31
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL
Kraj: Benedikt

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

Odgovor Napisal/-a Vragec » 22. Jun 2010 ob 09:14

waw ... nice ;) ... vidim pa, da server ni kaj dosti obremenjen ;) ...

btw: poskusi uporabo htop namesto top ...
Slika

Odgovori