Čas je za nadgradnjo strežnika

Obvestila in vprašanja v zvezi s forumom

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

OdgovorNapisal/-a Malkec » 22. jun 2010 ob 10:20

NoName Napisal/-a:$ grep bogomips /proc/cpuinfo
bogomips : 5066.98
bogomips : 5066.74
bogomips : 5066.73
bogomips : 5066.73
bogomips : 5066.78
bogomips : 5066.78
bogomips : 5067.07
bogomips : 5067.00
bogomips : 5066.92
bogomips : 5066.93
bogomips : 5066.84
bogomips : 5066.77
bogomips : 5066.78
bogomips : 5066.77
bogomips : 5066.79
bogomips : 5066.78


bogomips : 4522.10
bogomips : 4521.40
bogomips : 4521.27
bogomips : 4521.37
bogomips : 4521.27
bogomips : 4521.34
bogomips : 4521.34
bogomips : 4521.41


Noname ma pač še enega zraven in oba hitrejša... :blbl:


Vragec: Tisto je frišno inštaliran server....
Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
 
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. mar 2006 ob 15:24
Kraj: Maribor
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

OdgovorNapisal/-a KoMar » 22. jun 2010 ob 14:12

Intel Atom 330 gre v boj (to je še stari sistem):

Koda: Izberi vse
bogomips        : 3192.65
bogomips        : 3571.03
bogomips        : 3192.32
bogomips        : 3192.37

8)
Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
 
Prispevkov: 3957
Pridružen: 17. mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

OdgovorNapisal/-a Vragec » 22. jun 2010 ob 14:24

waw ... nisem vedel da je atom quad core :S
Slika
Uporabniški avatar
Vragec
Znanec
 
Prispevkov: 89
Pridružen: 5. mar 2009 ob 19:31
Kraj: Benedikt
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

OdgovorNapisal/-a KoMar » 22. jun 2010 ob 14:26

Dual Core + Hyper Threading :)
Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
 
Prispevkov: 3957
Pridružen: 17. mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

OdgovorNapisal/-a Vragec » 22. jun 2010 ob 14:26

na koncu sem še ugotovil, da je atom hitrejši od moje dual core mašine :S

Če bi to prej vedel :(
Slika
Uporabniški avatar
Vragec
Znanec
 
Prispevkov: 89
Pridružen: 5. mar 2009 ob 19:31
Kraj: Benedikt
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

OdgovorNapisal/-a T2_Delavec » 22. jun 2010 ob 21:04

KoMar Napisal/-a:Bom sporočil. Sicer naj bi zadeva delala tudi samo s pasivnim hlajenjem, ne?

D150MO je super, saj kuri IZJEMNO malo elektrike.

Katero ohišje imaš? Po Intelovih željah je dobro imeti ploščo pokončno, tako da je procesorjev hladilnik pri vrhu. Morebiti daš en manjši ventilatorčič na vrh, da podnevi ali v vročih dneh vleče zrak iz vrha, saj ti lahko zniža temperaturo iz cirka 60 stopinj na 45, kar je precej. Sem enega domačega testno laufal par dni (torrentiranje) non-stop brez ventilatorja, in temperatura ni presegla 60 stopinj. Glej, da bo okolica zračna, predvsem zgoraj, kamor se dviga vročina in ob straneh, od koder se zajema hladen zrak. Priporočam seveda SSD disk.
Optika 100/10
T2_Delavec
Starešina
 
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 22. jun 2010 ob 22:12

NN; welcome back
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6683
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

OdgovorNapisal/-a Titan » 22. jun 2010 ob 22:25

O ho ho Navadni Nimda se je oglasu.Pozdrav
Titan
Faca
 
Prispevkov: 113
Pridružen: 4. sep 2006 ob 15:45
Kraj: Polzela
T-2: Še nimam
Paket: Odšel drugam

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

OdgovorNapisal/-a Novi trg 10 » 22. jun 2010 ob 22:31

Ker sta že vidva zašla s teme, bom še jaz malo potegnil.

Če lahko kdo pošlje ZS uporabniku Navadni Nimda, naj ga (kar se da diskretno) opomni, da njegovih 50/50 po novem (od 1.marca) košta 39€ in ne 30€, kot ima zapisano.


:?
Novi trg 10
Navdušenec
 
Prispevkov: 625
Pridružen: 14. maj 2008 ob 16:52
T-2: Že imam

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

OdgovorNapisal/-a T2_Delavec » 22. jun 2010 ob 22:57

Lep pozdrav vsem forumašem. Upam, da bo KoMar upošteval priporočila za D510MO, ki je res izjemna plošča.

Novi trg 10: hvala za info. :)
Optika 100/10
T2_Delavec
Starešina
 
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

OdgovorNapisal/-a KoMar » 22. jun 2010 ob 23:04

NN: Imam mini ITX ohišje, ki ima možnost, da stoji pokonci, ja :) Pa še dodal sem en tih 92 mm ventilator gor :)

Notri sta pa dva OCZ Vertexa, itak. SSD 4 ever :D :P
Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
 
Prispevkov: 3957
Pridružen: 17. mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

OdgovorNapisal/-a T2_Delavec » 22. jun 2010 ob 23:20

Katero ohišje? Rebra od črnega hladilnika naj bodo navpično in pri vrhu. Dobiš najboljše možno hlajenje. Z 92 mm ventilarorjem boš pa še pozimi prišparal pri gretju. :)

Predpostavljam, da boš za gledanje temperatur uporabljal SpeedFan. Mislim, da je z najnovejšim BIOS updateom od te Intelove plošče sedaj merjenje temperatur urejeno (Prej sta dva senzorja kazala občasno čudne vrednosti, čeprav so vsi štirje od procesorja OK.)
Optika 100/10
T2_Delavec
Starešina
 
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

OdgovorNapisal/-a KoMar » 22. jun 2010 ob 23:25

Morex CP3677

Slika
Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
 
Prispevkov: 3957
Pridružen: 17. mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

OdgovorNapisal/-a T2_Delavec » 22. jun 2010 ob 23:36

Ali bo obrnjen tako, da je ventilator na vrhu in pihal navzven? Tako bi bilo prav.

Morexi so zelo kewl. Jaz sem uspel dobiti T3500 za enega od svojih D510MO (ampak lahko stlačim le 4-centimetrski propeler).
Zadnjič spremenil T2_Delavec, dne 22. jun 2010 ob 23:37, skupaj popravljeno 2 krat.
Optika 100/10
T2_Delavec
Starešina
 
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

OdgovorNapisal/-a KoMar » 22. jun 2010 ob 23:37

Na vrhu sem izrezal luknjo za 92 mm vent :)
Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
 
Prispevkov: 3957
Pridružen: 17. mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na O forumu

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 2 gostov