Čas je za nadgradnjo strežnika

Obvestila in vprašanja v zvezi s forumom

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

OdgovorNapisal/-a T2_Delavec » 22. jun 2010 ob 23:38

KoMar Napisal/-a:Na vrhu sem izrezal luknjo za 92 mm vent :)

Odlično. Kakšen je pa napajalnik?
Optika 100/10
T2_Delavec
Starešina
 
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

OdgovorNapisal/-a KoMar » 22. jun 2010 ob 23:39

picoPSU-90, walda 8)
Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
 
Prispevkov: 3957
Pridružen: 17. mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

OdgovorNapisal/-a T2_Delavec » 22. jun 2010 ob 23:47

A si kaj gledal porabo? Cirka 20 Wattov.

Za info vsem forumašem: jaz sem na enega D510MO inštaliral Windows 7 professional 64-bit edition in dela kot urca, z Aero in vsem, kar imajo ta velike mašine. Enkrat moram še probati Far Cry 2 na 1900x1080 resoluciji - baje čisto spodobno laufa, sicer ne na najvišjih nastavitvah, a igrati se da. Enkrat poleti pa probam še stlačiti gor Windows Server 2008 R2, kakopak testno.
Optika 100/10
T2_Delavec
Starešina
 
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

OdgovorNapisal/-a voyager2 » 23. jun 2010 ob 00:02

20W v idle? Kolk pride cenovno zadeva v celoti sestavljena?
voyager2
Guru
 
Prispevkov: 962
Pridružen: 9. mar 2007 ob 18:59
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: T4 Tera 100/20 in T4 100/100

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

OdgovorNapisal/-a KoMar » 23. jun 2010 ob 00:06

Ene 200 € za matično+CPU, ohišje in napajalnik. Potem pa nucaš še RAM (podpira do 4 GB) in diskovje (ima 2x SATA in 1x IDE).
Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
 
Prispevkov: 3957
Pridružen: 17. mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

OdgovorNapisal/-a T2_Delavec » 23. jun 2010 ob 00:08

Voyager2:

25 Wattov je max. Procesor ima cirka 13 W TDP-ja.

Evo okvirno iz glave, cene v slovenskih internet trgovinah:

Plošča D510MO, vsebuje embedan procesor Atom 510 = 75 Eur
2 x 2GB Ram = 110 Eur
Intel G2 80 GB SSD = 240 EUR (Klasičen WD Oyster Blue 2,5 palčen za laptope 320 GB je cirka 60 Eur)
Mini-ITX ohišje z napajalnikom = 100-120 EUR (lahko tudi manj)

Plošča ima navadno VGA (procesor ima grafiko na čipu!), GB mrežno kartico in 4+2 USB porta. Vse kar rabiš.
Optika 100/10
T2_Delavec
Starešina
 
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

OdgovorNapisal/-a voyager2 » 23. jun 2010 ob 00:19

Si sprobal mogoče kolk je sposoben po lanu prenašat in kolikšna je takrat obremenitev CPU?
voyager2
Guru
 
Prispevkov: 962
Pridružen: 9. mar 2007 ob 18:59
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: T4 Tera 100/20 in T4 100/100

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

OdgovorNapisal/-a T2_Delavec » 23. jun 2010 ob 09:34

Evo, sem preveril. Ko prenašam iz mrežnega diska k tej ta mali mašini, gre cirka 400 mbit/sek, pokuri pa skoraj cel hyper-thread (procesor ima 2 core, vsak ima 2 hyper-threada). Skupaj 30%-35% procesorja (Task viewer na Windowsih).

Izvorni disk: mirror disk WD 1 TB Green v gigabitni mreži, ponor je SSD na lokalni mašini.
Optika 100/10
T2_Delavec
Starešina
 
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

OdgovorNapisal/-a voyager2 » 23. jun 2010 ob 10:29

Zanimivo, hvala.
Komar, zakaj pa menjaš? Ker je čas al česa ne zmore?
voyager2
Guru
 
Prispevkov: 962
Pridružen: 9. mar 2007 ob 18:59
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: T4 Tera 100/20 in T4 100/100

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

OdgovorNapisal/-a buneech » 23. jun 2010 ob 10:45

Zdj me je pa zamikal, da še svojo Intel D945GCLF za D510MO, da bo lepo laufal 2008 R2 :)
Trolling is a art.
Uporabniški avatar
buneech
Navdušenec
 
Prispevkov: 695
Pridružen: 25. nov 2007 ob 16:58
T-2: Že imam
Paket: 10/10

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

OdgovorNapisal/-a T2_Delavec » 23. jun 2010 ob 11:13

Če boš dal gor 2008 Webserver edition (manj kot 400 Evrov), je to zmaga za 24/7 strežnik. Pokuri malo energije, ne ropota, ne dviguje prahu po stanovanju. Pa še sexy zgleda s svojo majhnostjo in kompaktnostjo. Ker je to Intel roba, pa je tudi zelo kvalitetno narejeno in so okvare redke.

POZOR: jaz še nisem utegnil exkperimentirati z 2008 R2 na tej plošči in zato ne vem, če so kakšni issues z driverji. Opravka sem imel edino z Windows 7 64-bit, kjer pa ni niti enega najmanjšega problema. Glede na to, da je Windows Server 2008 R2 zastonj (180 dni polno-funkcionalen evaluation), ni razloga, da se ne proba!
Optika 100/10
T2_Delavec
Starešina
 
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

OdgovorNapisal/-a buneech » 23. jun 2010 ob 11:25

Ja, pa glede na to, da je kernel isti pri W7 x64 in pri 2008 R2 (ki je samo 64-bitni), potem ne bi smelo biti težav.
Poleg tega, glede na to, da laufam zdaj 2003 SBS (prepakiran v Windows Home Server), pa na enojedrnem Atomu lepo dela (atom na 20 - 25°C, ambient na 35 - 40°C - en 40mm vent na čipsetu, 2x 40mm vent na ohišju), bo D510 kar zmogel. :)

EDIT: No, lih, k sm urejal post sem preverjal temperaturo in load, je na 20% trenutno, temperatura Atoma je pa 18°C :)
Trolling is a art.
Uporabniški avatar
buneech
Navdušenec
 
Prispevkov: 695
Pridružen: 25. nov 2007 ob 16:58
T-2: Že imam
Paket: 10/10

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

OdgovorNapisal/-a lithium » 23. jun 2010 ob 11:36

Jaz imam za domače potrebe tole
http://www.asrock.com/nettop/overview.a ... =ION%20330
poraba 35w, gor je win7 64bit, za internet in office čisto spodobno. Pa še HD filme predvaja gladko...

ja tile atomčki so kar uporabni, pa še pri računu za elektriko se pozna :)
Slika
Neuradni forum Telemacha -> forum070.net
Uporabniški avatar
lithium
Nadebudnež
 
Prispevkov: 463
Pridružen: 30. nov 2006 ob 20:52
T-2: Že imam
Paket: VDSL 8/1

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

OdgovorNapisal/-a KoMar » 23. jun 2010 ob 18:23

Nadgradnja je šla uspešno skozi, edino eno uro sem izgubil, ker sem imel pri gateway IPju eno 2ko namesto 3ke :P :P :D
Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
 
Prispevkov: 3957
Pridružen: 17. mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: Čas je za nadgradnjo strežnika

OdgovorNapisal/-a toni » 26. jun 2010 ob 18:03

Sem na Braču in imamo slabo vreme, pa sem šel mal pogledat kaj se dogaja in poglej no, NN se je javil. Sem šel 3x nazaj pogledat datume postov in vidim da je res sveže. Lp iz Brača, oz. iz Bola :pivo:
Tistim, ki se radi za(je)bavate na moj račun, sporočam, da je ta blokiran!!!
Sporočilo je v skladu s 45a. členom Zakona o varstvu forumašev. Vaša vprašanja, predloge in komentarje pošljite v tri krasne.
Uporabniški avatar
toni
Guru
 
Prispevkov: 771
Pridružen: 29. dec 2006 ob 16:22
Kraj: Novo mesto
T-2: Že imam
Paket: T4 Optika

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na O forumu

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost

cron