Težave z dosotopom iz FF

Obvestila in vprašanja v zvezi s forumom

Težave z dosotopom iz FF

OdgovorNapisal/-a roCkY » 5. apr 2015 ob 12:03

FF mi od sinoči reče :


Secure Connection Failed
An error occurred during a connection to t-2.rula.net. The OCSP server has no status for the certificate. (Error code: sec_error_ocsp_unknown_cert)

The page you are trying to view cannot be shown because the authenticity of the received data could not be verified.
Please contact the website owners to inform them of this problem.


iz Chroma je OK.
roCkY
Legenda
 
Prispevkov: 1339
Pridružen: 22. mar 2006 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)

Re: Težave z dosotopom iz FF

OdgovorNapisal/-a NoName » 5. apr 2015 ob 12:12

Očitna neka težava pri izdajatelju certa... Lahko zamenjamo izdajatelja, vendar to pol košta...

https://forum.startcom.org/viewtopic.php?f=15&t=2654
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika
Uporabniški avatar
NoName
T-2jevec / Administrator
 
Prispevkov: 1999
Pridružen: 16. nov 2006 ob 21:26
Kraj: Šmarje pri Jelšah
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV

Re: Težave z dosotopom iz FF

OdgovorNapisal/-a RobertM » 5. apr 2015 ob 12:29

Počakajmo še par ur, ker sem nekaj čital okrog osveževanja certifikata,...

BDW: Meni je sinoči delalo OK - danes pa mrk.
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika
Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
 
Prispevkov: 2202
Pridružen: 24. dec 2006 ob 13:51
Kraj: Okolica Tolmina
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH

Re: Težave z dosotopom iz FF

OdgovorNapisal/-a roCkY » 5. apr 2015 ob 12:39

Mimgrede enako je na desktop in na mobilni verziji FF. FF ga trenutno ne mara neglede na izdajo.
Ne vem točno kdaj sem bil včeraj nazadnje uspešno na forumu prek FF. Kako uro morda 2 po tistem ko sem nazadnje pisal sem bil še. Kasneje pa ni šlo več.
roCkY
Legenda
 
Prispevkov: 1339
Pridružen: 22. mar 2006 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)

Re: Težave z dosotopom iz FF

OdgovorNapisal/-a NoName » 5. apr 2015 ob 12:59

Še uradno s strani izdajatelja:

help Napisal/-a:There was - due to a technical issue the OCSP responders failed to update - they are syncing again and this issue should resolve itself within the next few hours if it haven't already.
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika
Uporabniški avatar
NoName
T-2jevec / Administrator
 
Prispevkov: 1999
Pridružen: 16. nov 2006 ob 21:26
Kraj: Šmarje pri Jelšah
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV

Re: Težave z dosotopom iz FF

OdgovorNapisal/-a roCkY » 5. apr 2015 ob 18:26

Sedaj odpira.
roCkY
Legenda
 
Prispevkov: 1339
Pridružen: 22. mar 2006 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)

Re: Težave z dosotopom iz FF

OdgovorNapisal/-a maxmagnus » 10. avg 2015 ob 20:15

FF ne more odpreti foruma

Pri povezovanju z t-2.rula.net je prišlo do napake. Nepravilen OCSP digitalnega potrdila za podpis v OCSP odzivu.
(Koda napake: sec_error_ocsp_invalid_signing_cert)

Strani, ki si jo želite ogledati, ni mogoče prikazati, ker ni mogoče preveriti pristnosti sprejetih podatkov.
O napaki obvestite lastnike spletne strani.


IE dela normalno
maxmagnus
Guru
 
Prispevkov: 938
Pridružen: 7. jul 2006 ob 16:16
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum

Re: Težave z dosotopom iz FF

OdgovorNapisal/-a oyoy » 10. avg 2015 ob 20:53

datum in čas na računalniku sta pravilno nastavljena?
Slika
Slika
Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
 
Prispevkov: 1324
Pridružen: 18. mar 2006 ob 12:41
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant

Re: Težave z dosotopom iz FF

OdgovorNapisal/-a roCkY » 10. avg 2015 ob 20:55

Ja, danes se mal heca dostop do foruma vsaj tam od poldneva naprej. Nekaj časa dela nekaj časa ne. Razen iz FF nisem poskušal dostopati.

FF je dokaj nepredvidljidljiv zadnje čase ob vseh teh silnih nadgradnjah na nekaj tednov. In kolikor je brati tudi velike varnostne lukje dobimo zraven.

Ampak edge mi je obup za uporabo. Chroma pa tudi nekako ne morem pripraviti, da bi z miško počel kar z par dodatki lahko v FF in je zlezlo v mezinec.
roCkY
Legenda
 
Prispevkov: 1339
Pridružen: 22. mar 2006 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)

Re: Težave z dosotopom iz FF

OdgovorNapisal/-a NoName » 10. avg 2015 ob 22:16

Ta spletni strežnik/spletna stran uporablja zastonj certifikat, podpisan s strani StartSSL CA-ja, ki ima, glede na forume, vsake toliko časa težave z OCSP serverjem. Žal na to nima nihče direktnega vpliva. Če je to ful problem, predlagam, da preverjanje OCSP izključiš.
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika
Uporabniški avatar
NoName
T-2jevec / Administrator
 
Prispevkov: 1999
Pridružen: 16. nov 2006 ob 21:26
Kraj: Šmarje pri Jelšah
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV

Re: Težave z dosotopom iz FF

OdgovorNapisal/-a webmaher » 18. sep 2015 ob 09:17

Od včeraj zvečer forum ne dela prek IE 11... sem mislil, da gre za težavo s strežnikom in da bo slejkoprej s5 delalo...pa še danes ne dela zato sem probal s Chromom. kjer lepo dela...
webmaher
Nergač
 
Prispevkov: 1918
Pridružen: 8. okt 2009 ob 10:30
T-2: Še nimam
Paket: Telesmeh

Re: Težave z dosotopom iz FF

OdgovorNapisal/-a oyoy » 18. sep 2015 ob 10:07

dela ko šus ... :razz:

Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
 
Prispevkov: 1324
Pridružen: 18. mar 2006 ob 12:41
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant

Re: Težave z dosotopom iz FF

OdgovorNapisal/-a webmaher » 18. sep 2015 ob 11:25

zdaj dela, kje si bil pa prej, lenoba lena :blbl:
webmaher
Nergač
 
Prispevkov: 1918
Pridružen: 8. okt 2009 ob 10:30
T-2: Še nimam
Paket: Telesmeh

Re: Težave z dosotopom iz FF

OdgovorNapisal/-a NoName » 18. sep 2015 ob 12:45

Meni dela preko WinXP-32 (IE8, FF 40), Win10-64 (IE11, Edge, FF40), Win7-64 (IE11, Opera31)...
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika
Uporabniški avatar
NoName
T-2jevec / Administrator
 
Prispevkov: 1999
Pridružen: 16. nov 2006 ob 21:26
Kraj: Šmarje pri Jelšah
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV

Re: Težave z dosotopom iz FF

OdgovorNapisal/-a roCkY » 18. sep 2015 ob 13:29

V zadnjih tednih mi kak dan v FF tale forum edini od vsega do kar dostopam nagaja. Večinoma je OK.
Zadnje težave so bile začetek prejšnjega vikenda. Nedelja in naprej je bilo OK.
roCkY
Legenda
 
Prispevkov: 1339
Pridružen: 22. mar 2006 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)

Naslednji

Vrni se na O forumu

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost