Težave z dosotopom iz FF

Obvestila in vprašanja v zvezi s forumom
roCkY
Legenda
Prispevkov: 1342
Pridružen: 22. Mar 2006 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)

Težave z dosotopom iz FF

Odgovor Napisal/-a roCkY » 5. Apr 2015 ob 12:03

FF mi od sinoči reče :

Secure Connection Failed
An error occurred during a connection to t-2.rula.net. The OCSP server has no status for the certificate. (Error code: sec_error_ocsp_unknown_cert)

The page you are trying to view cannot be shown because the authenticity of the received data could not be verified.
Please contact the website owners to inform them of this problem.
iz Chroma je OK.

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2021
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 21:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Re: Težave z dosotopom iz FF

Odgovor Napisal/-a NoName » 5. Apr 2015 ob 12:12

Očitna neka težava pri izdajatelju certa... Lahko zamenjamo izdajatelja, vendar to pol košta...

https://forum.startcom.org/viewtopic.php?f=15&t=2654
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2230
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Težave z dosotopom iz FF

Odgovor Napisal/-a RobertM » 5. Apr 2015 ob 12:29

Počakajmo še par ur, ker sem nekaj čital okrog osveževanja certifikata,...

BDW: Meni je sinoči delalo OK - danes pa mrk.
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

roCkY
Legenda
Prispevkov: 1342
Pridružen: 22. Mar 2006 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)

Re: Težave z dosotopom iz FF

Odgovor Napisal/-a roCkY » 5. Apr 2015 ob 12:39

Mimgrede enako je na desktop in na mobilni verziji FF. FF ga trenutno ne mara neglede na izdajo.
Ne vem točno kdaj sem bil včeraj nazadnje uspešno na forumu prek FF. Kako uro morda 2 po tistem ko sem nazadnje pisal sem bil še. Kasneje pa ni šlo več.

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2021
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 21:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Re: Težave z dosotopom iz FF

Odgovor Napisal/-a NoName » 5. Apr 2015 ob 12:59

Še uradno s strani izdajatelja:
help napisal/-a:There was - due to a technical issue the OCSP responders failed to update - they are syncing again and this issue should resolve itself within the next few hours if it haven't already.
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika

roCkY
Legenda
Prispevkov: 1342
Pridružen: 22. Mar 2006 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)

Re: Težave z dosotopom iz FF

Odgovor Napisal/-a roCkY » 5. Apr 2015 ob 18:26

Sedaj odpira.

maxmagnus
Guru
Prispevkov: 939
Pridružen: 7. Jul 2006 ob 16:16
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum

Re: Težave z dosotopom iz FF

Odgovor Napisal/-a maxmagnus » 10. Avg 2015 ob 20:15

FF ne more odpreti foruma
Pri povezovanju z t-2.rula.net je prišlo do napake. Nepravilen OCSP digitalnega potrdila za podpis v OCSP odzivu.
(Koda napake: sec_error_ocsp_invalid_signing_cert)

Strani, ki si jo želite ogledati, ni mogoče prikazati, ker ni mogoče preveriti pristnosti sprejetih podatkov.
O napaki obvestite lastnike spletne strani.
IE dela normalno

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1341
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: Težave z dosotopom iz FF

Odgovor Napisal/-a oyoy » 10. Avg 2015 ob 20:53

datum in čas na računalniku sta pravilno nastavljena?
Slika
Slika

roCkY
Legenda
Prispevkov: 1342
Pridružen: 22. Mar 2006 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)

Re: Težave z dosotopom iz FF

Odgovor Napisal/-a roCkY » 10. Avg 2015 ob 20:55

Ja, danes se mal heca dostop do foruma vsaj tam od poldneva naprej. Nekaj časa dela nekaj časa ne. Razen iz FF nisem poskušal dostopati.

FF je dokaj nepredvidljidljiv zadnje čase ob vseh teh silnih nadgradnjah na nekaj tednov. In kolikor je brati tudi velike varnostne lukje dobimo zraven.

Ampak edge mi je obup za uporabo. Chroma pa tudi nekako ne morem pripraviti, da bi z miško počel kar z par dodatki lahko v FF in je zlezlo v mezinec.

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2021
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 21:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Re: Težave z dosotopom iz FF

Odgovor Napisal/-a NoName » 10. Avg 2015 ob 22:16

Ta spletni strežnik/spletna stran uporablja zastonj certifikat, podpisan s strani StartSSL CA-ja, ki ima, glede na forume, vsake toliko časa težave z OCSP serverjem. Žal na to nima nihče direktnega vpliva. Če je to ful problem, predlagam, da preverjanje OCSP izključiš.
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika

webmaher
Starešina
Prispevkov: 2014
Pridružen: 8. Okt 2009 ob 10:30
T-2: Še nimam
Paket: Telesmeh
Kontakt:

Re: Težave z dosotopom iz FF

Odgovor Napisal/-a webmaher » 18. Sep 2015 ob 09:17

Od včeraj zvečer forum ne dela prek IE 11... sem mislil, da gre za težavo s strežnikom in da bo slejkoprej s5 delalo...pa še danes ne dela zato sem probal s Chromom. kjer lepo dela...
Sony 65XE9005, EON box, HTPC 4k HDR
Kodi s HBOgo+Netflix+BBCi player dodatki

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1341
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: Težave z dosotopom iz FF

Odgovor Napisal/-a oyoy » 18. Sep 2015 ob 10:07

dela ko šus ... :razz:

Slika
Slika
Slika

webmaher
Starešina
Prispevkov: 2014
Pridružen: 8. Okt 2009 ob 10:30
T-2: Še nimam
Paket: Telesmeh
Kontakt:

Re: Težave z dosotopom iz FF

Odgovor Napisal/-a webmaher » 18. Sep 2015 ob 11:25

zdaj dela, kje si bil pa prej, lenoba lena :blbl:
Sony 65XE9005, EON box, HTPC 4k HDR
Kodi s HBOgo+Netflix+BBCi player dodatki

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2021
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 21:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Re: Težave z dosotopom iz FF

Odgovor Napisal/-a NoName » 18. Sep 2015 ob 12:45

Meni dela preko WinXP-32 (IE8, FF 40), Win10-64 (IE11, Edge, FF40), Win7-64 (IE11, Opera31)...
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika

roCkY
Legenda
Prispevkov: 1342
Pridružen: 22. Mar 2006 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)

Re: Težave z dosotopom iz FF

Odgovor Napisal/-a roCkY » 18. Sep 2015 ob 13:29

V zadnjih tednih mi kak dan v FF tale forum edini od vsega do kar dostopam nagaja. Večinoma je OK.
Zadnje težave so bile začetek prejšnjega vikenda. Nedelja in naprej je bilo OK.

Odgovori