Težave z dosotopom iz FF

Obvestila in vprašanja v zvezi s forumom

Re: Težave z dosotopom iz FF

OdgovorNapisal/-a webmaher » 18. sep 2015 ob 15:12

certifikati so za IE pač nebodigatreba... in ker se počasi opušča bo treba slejkoprej na W 10-ko... po možnosti "lahko verzijo" brez možnosti opazovanja s strani mikroŠita...
webmaher
Nergač
 
Prispevkov: 1934
Pridružen: 8. okt 2009 ob 10:30
T-2: Še nimam
Paket: Telesmeh

Re: Težave z dosotopom iz FF

OdgovorNapisal/-a piškot » 24. apr 2017 ob 13:31

Na chromium browserju https://chromium.woolyss.com/ (v58) ne morem dostopati do https://t-2.rula.net .Predvidevam da je enako na pravem https://www.google.com/chrome/ .

error message v chromiumu
Attackers might be trying to steal your information from t-2.rula.net (for example, passwords, messages, or credit cards). NET::ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID



Na FF 53/IE10 zaenkrat še dela ok.

Klik na spodnjo povezavo pokaže, kje je problem:
https://www.ssllabs.com/ssltest/analyze ... .50&latest

This server's certificate is not trusted by modern browsers. Grade will be capped to T after 8th May 2017. MORE INFO »


https://blog.qualys.com/ssllabs/2017/04 ... rtificates
Microsoft is merging Windows CE, Windows ME and Windows NT into one version: Windows CEMENT - hard as a rock and dumb as a brick.
piškot
Novinec
 
Prispevkov: 7
Pridružen: 23. dec 2015 ob 11:02
T-2: Še nimam

Re: Težave z dosotopom iz FF

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 24. apr 2017 ob 13:55

Dejstvo je, da startcom-u nihče več ne zaupa. Edini razlog, da certifikat ne temu forumu v določenih browserjih še deluje, je ta, da je bil izdan pred datumom, od katerega startcom ni več "trusted". Problem se je pa pojavil, ker je startcom začel to izkoriščat in izdajat certifikate, ki imajo začetek veljavnosti v preteklosti. Zato so se vsi odločili, da startcomu ne bodo več zaupali... ne glede na datum. In nekateri browserji to že upoštevajo, nekateri pač še ne. Je pa le še vprašanje časa, kdaj bodo vsi v celoti nehali zaupati startcomu. Tako da predlagam administratorju, da si najde kakšno alternativo (npr. letsencrypt).

To sem omenil že v drugi temi: viewtopic.php?f=1&t=9012
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1389
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Težave z dosotopom iz FF

OdgovorNapisal/-a atepej » 24. apr 2017 ob 13:59

Pri meni MS Edge ne zazna nobenega certifikata.
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 3123
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: Težave z dosotopom iz FF

OdgovorNapisal/-a RAST » 25. apr 2017 ob 15:44

Pri meni je v Operi forum sedaj pričel delati normalno, v Vivaldiju pa še ne.
RAST
Model
 
Prispevkov: 215
Pridružen: 16. nov 2008 ob 14:23
T-2: Že imam
Paket: Optika 400/50+TV

Re: Težave z dosotopom iz FF

OdgovorNapisal/-a matjaz1 » 27. apr 2017 ob 17:48

V Chrome opozarja na nevarnost zlonamerne opreme na forumu :)
matjaz1
Legenda
 
Prispevkov: 1259
Pridružen: 27. jul 2007 ob 12:28
Kraj: Novo mesto
T-2: Že imam
Paket: t-4 tera optika

Re: Težave z dosotopom iz FF

OdgovorNapisal/-a kitl » 27. apr 2017 ob 17:53

Meni dela NP.
Slika


Lp, Kitl
Uporabniški avatar
kitl
Administrator
 
Prispevkov: 7838
Pridružen: 17. mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 100 Mbit/s - 20 Mbit/s 2x TV

Re: Težave z dosotopom iz FF

OdgovorNapisal/-a Bayern1 » 27. apr 2017 ob 18:05

zaenkrat na chrome nic ne jamra....

Poslano z mojega EVA-L09 z uporabo Tapatalk
Bayern1
Guru
 
Prispevkov: 902
Pridružen: 20. avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: Težave z dosotopom iz FF

OdgovorNapisal/-a gr » 28. apr 2017 ob 07:59

Tudi Chrome ne dovoli več - NET::ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID + vključen HSTS
gr
Navdušenec
 
Prispevkov: 501
Pridružen: 15. apr 2007 ob 11:15
Kraj: Obalala
T-2: Že imam
Paket: T4 20M, 2xTV, Patton

Re: Težave z dosotopom iz FF

OdgovorNapisal/-a RAST » 28. apr 2017 ob 09:03

Ja dobro, kdo in kaj mora sedaj na forumu spremeniti???
RAST
Model
 
Prispevkov: 215
Pridružen: 16. nov 2008 ob 14:23
T-2: Že imam
Paket: Optika 400/50+TV

Re: Težave z dosotopom iz FF

OdgovorNapisal/-a Tosho » 28. apr 2017 ob 09:26

gr Napisal/-a:Tudi Chrome ne dovoli več - NET::ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID + vključen HSTS


Meni dela chrome bp tako na kompu, kot na telefonu.
Slika
Uporabniški avatar
Tosho
Navdušenec
 
Prispevkov: 623
Pridružen: 12. jan 2007 ob 16:58
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: Optično oranžen

Re: Težave z dosotopom iz FF

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 28. apr 2017 ob 10:06

Danes se mi je Chrome posodobil... dokler se certifikat na strani ne zamenja, bom verjetno bolj malo tukaj (ne nameravam za ta forum uporabljat drugega browserja... pa tudi drug browser bo v roku meseca, dveh verjetno crknil).

Your connection is not private
Attackers might be trying to steal your information from t-2.rula.net (for example, passwords, messages or credit cards). NET::ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1389
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Težave z dosotopom iz FF

OdgovorNapisal/-a kitl » 28. apr 2017 ob 10:50

Moj Chrome je na zadnji verziji dela vse BP ne vem v čem je težava pri vas.
Slika


Lp, Kitl
Uporabniški avatar
kitl
Administrator
 
Prispevkov: 7838
Pridružen: 17. mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 100 Mbit/s - 20 Mbit/s 2x TV

Re: Težave z dosotopom iz FF

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 28. apr 2017 ob 11:28

Prosim brez sprenevedanja v stilu "men dela" ali "ne vem, kaj je pri vas težava".

Težava je jasna. Forum uporablja certifikat, ki ga je izdalo podjetje StartCom. StartCom (oz. njegov lastnik) si je lani privoščil nekaj incidentov, ki pač niso opravičljivi. Tako da so se praktično vsi avtorji brskalnikov odločili, da jim ne bodo več zaupali. Sprva so to storili od nekega datuma naprej... zaradi česar je ta forum še vedno deloval. Ampak StartCom je to začel izkoriščat in izdajat certifikate s starejšim datumom izdaje. Zato jih bodo sedaj vsi začeli skoraj v celoti ignorirat... ta forum je pač ena izmed mnogih nedolžnih žrtev.

Primer za Chromium (chrome): https://bugs.chromium.org/p/chromium/is ... ?id=685826
Firefox: https://blog.mozilla.org/security/2016/ ... tificates/
SSL Labs: https://blog.qualys.com/ssllabs/2017/04 ... rtificates

Zaradi mene si lahko zatiskate oči pred dejstvi... lahko pa si administrator strežnika vzame 10 minut časa in nastavi letsencrypt certifikate. https://letsencrypt.org Če si vzame malce več časa, lahko nastavi tudi autorenewal.
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1389
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Težave z dosotopom iz FF

OdgovorNapisal/-a kitl » 28. apr 2017 ob 16:44

Potem pa meni razloži zakaj meni brez težav dela, če je problem v forumu?
Slika


Lp, Kitl
Uporabniški avatar
kitl
Administrator
 
Prispevkov: 7838
Pridružen: 17. mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 100 Mbit/s - 20 Mbit/s 2x TV

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na O forumu

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 2 gostov