Težave z dosotopom iz FF

Obvestila in vprašanja v zvezi s forumom
Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1336
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: Težave z dosotopom iz FF

Odgovor Napisal/-a oyoy » 28. Apr 2017 ob 17:18

ah, nekaj bo že na temu;
Slika
za 1 x imam težave na 1 napravi ...
Slika
Slika

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2215
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Težave z dosotopom iz FF

Odgovor Napisal/-a RobertM » 28. Apr 2017 ob 17:19

kitl napisal/-a:Moj Chrome je na zadnji verziji dela vse BP ne vem v čem je težava pri vas.
Restartaj comp pa boš videl :evil:
Meni ga svira od danes zjutraj, ko sem restartal: Različica 58.0.3029.81
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1528
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Težave z dosotopom iz FF

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 28. Apr 2017 ob 17:21

kitl napisal/-a:Potem pa meni razloži zakaj meni brez težav dela, če je problem v forumu?
Zakaj bi moral jaz razlagati, kaj ne na tvojem računalniku drugače kot na računalnikih pri meni doma? Včeraj mi je delalo... danes se mi je Chrome posodobil na v58 in ne dela več (ne na OSX ne na Windowsih). Razlog za nedelovanje sem napisal... v drugi temi sem na to opozoril (in težave napovedal) že več kot en teden nazaj (pa nisem jasnovidec). Problem je jasen. Rešitev je znana. Ne vem, kaj je treba tukaj še debatirat.

voyager2
Guru
Prispevkov: 978
Pridružen: 9. Mar 2007 ob 18:59
T-2: Že imam
Paket: T4 Tera 100/20 in T4 100/100
Kraj: Ljubljana

Re: Težave z dosotopom iz FF

Odgovor Napisal/-a voyager2 » 28. Apr 2017 ob 17:31

kitl sorry ampak si res trmast in neresen.

Bayern1
Guru
Prispevkov: 937
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: Težave z dosotopom iz FF

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 28. Apr 2017 ob 17:39

kitl se ne da....hehe...sej se bo tudi pri njemu pojavilo to slej ko prej....

Poslano z mojega EVA-L09 z uporabo Tapatalk

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7927
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Težave z dosotopom iz FF

Odgovor Napisal/-a kitl » 28. Apr 2017 ob 19:38

Resetiral, nadgradi Chrome dela mi BP.
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
Tosho
Navdušenec
Prispevkov: 630
Pridružen: 12. Jan 2007 ob 16:58
T-2: Že imam
Paket: Optično oranžen
Kraj: Idrija

Re: Težave z dosotopom iz FF

Odgovor Napisal/-a Tosho » 28. Apr 2017 ob 19:42

Men tut ;-)
Slika

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1528
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Težave z dosotopom iz FF

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 28. Apr 2017 ob 19:48

Važno, da administratorju dela... za uporabnike itaq ni važno...
Comment 26 by userwith...@gmail.com, Apr 18

I couldn't find any (not even tentative) schedule for the last steps of the distrust process.

56 - notBefore < 2016-10-21
57 - Alexa 1M whitelist (~17k sites whitelisted)
58 - Alexa 500K (~10k)
59+ - ???


So whats the continuation? 59/250K -> 60/100K -> 61/50K -> 62/25K -> 63/10K -> 64/0?

(I'm planning to contact a few (mostly OSS-related) sites from the whitelist that are still using StartCom to transition away and would prefer to have more accurate data to point to instead of "it will stop working soon(tm)".)
Comment 27 by rsle...@chromium.org, Apr 18

The only details of the plan we have to share is "It will stop working soon(tm)". Please migrate off as soon as possible.

Unambiguously, all WoSign and StartCom certificates will cease working in a future release.

We continue to actively monitor the data both of sites serving these certificates and of user impact, and our goal is to move to full distrust sooner, than later.

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7927
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Težave z dosotopom iz FF

Odgovor Napisal/-a kitl » 28. Apr 2017 ob 22:24

Očitno imate stare kište :D
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3233
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Težave z dosotopom iz FF

Odgovor Napisal/-a atepej » 28. Apr 2017 ob 22:42

Jst z MS Edge (Microsoft Edge 40.15063.0.0) tudi nimam nobenih težav.
Slika

Sumy
Model
Prispevkov: 229
Pridružen: 26. Sep 2007 ob 08:26
T-2: Že imam
Kraj: Postojna

Re: Težave z dosotopom iz FF

Odgovor Napisal/-a Sumy » 30. Apr 2017 ob 11:21

Lih kar sem sprobal Chrome Različica 58.0.3029.81

In t-2 forum dela brez težav ;)

piškot
Novinec
Prispevkov: 7
Pridružen: 23. Dec 2015 ob 11:02
T-2: Še nimam

Re: Težave z dosotopom iz FF

Odgovor Napisal/-a piškot » 30. Apr 2017 ob 14:21

Sumy
Daj SS, kjer se vidi about in odprt https://t-2.rula.net .

Ker na chrome 58.0.3029.81 je s StartCom certifikati konec.

Na srware 56.0.2950.1 še dela, obstaja tudi portable verzija
http://www.srware.net/en/software_srwar ... wnload.php


Kitl
Upam da trolaš.
Microsoft is merging Windows CE, Windows ME and Windows NT into one version: Windows CEMENT - hard as a rock and dumb as a brick.

piškot
Novinec
Prispevkov: 7
Pridružen: 23. Dec 2015 ob 11:02
T-2: Še nimam

Re: Težave z dosotopom iz FF

Odgovor Napisal/-a piškot » 30. Apr 2017 ob 14:38

Rešit misterioznost na Chromium:

Chromium 58.0.3029.81

x32
Slika


x64
Slika

Na x64 v58 torej lahko prideš to t-2 rula foruma (Proceed to t-2.rula.net (unsafe)) !

edit2:
kot kaže imam nekaj zjeban profil na Chromium x32, če naredim novega pridem na t-2.rula.net, in sicer se pokaže isto kot pri x64 na sliki zgoraj.



Drugače če se komu še vedno pojavlja "hsts error", potem lahko reši tako:
https://stapp.space/hsts-error-in-chrome/

1 Open chrome://net-internals/#hsts
2 Go to Delete domain and delete problematic domain :)
3 You can checkout everything in Query domain
Microsoft is merging Windows CE, Windows ME and Windows NT into one version: Windows CEMENT - hard as a rock and dumb as a brick.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1528
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Težave z dosotopom iz FF

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 30. Apr 2017 ob 15:58

S StartCom certifikati v Chromu 58 še ni v celoti konec... whitelistanih je namreč še top 500k domen na Alexa seznamu. rula.net je trenutno tam okoli 558k mesta... Zakaj nekaterim še deluje? Pojma nimam. Je pa dejstvo, da bo prej ali slej v Chromu vsem nehalo delat. Čez čas verjetno v vseh brskalnikih... ampak se zna zgodit, da bo že prej certifikat potekel.

Bayern1
Guru
Prispevkov: 937
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: Težave z dosotopom iz FF

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 30. Apr 2017 ob 17:33

meni se deluje, ampak lastnik, admin tele strani bi se lahko malo zganili....slej ko prej bo res prenehalo delati vsem v vseh brskalnikih.....ko bo meni prenehalo bom dostopal samo se preko tapatalk....

Poslano z mojega EVA-L09 z uporabo Tapatalk

Odgovori