Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in odg.

Splošni pogovori o T-2

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

OdgovorNapisal/-a ciril88 » 26. maj 2017 ob 12:28

Daj podatke v ZS.
You Can Call Me Santa Claus
Slika
Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
 
Prispevkov: 598
Pridružen: 16. apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: najTRIS paket 30/30 (Teleing)

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

OdgovorNapisal/-a wickedboy » 26. maj 2017 ob 15:53

Bil danes pri enem od vaših kolegov, ki je urgiral in se bo rešilo. Težava je bila na Telekomovi strani, so malo založili zadevo...
Hvala vseeno.
wickedboy
Znanec
 
Prispevkov: 71
Pridružen: 3. okt 2015 ob 12:06
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

OdgovorNapisal/-a ombre- » 18. jun 2017 ob 23:37

Imam par vprašanj... Prejšnji teden sem po dolgem času zamenjal ISP-ja in šel iz Telemacha na T-2... Imamo paket T3 Tera, ki naj bi zagotavljal hitrosti do 20/2 vendar deluje cca 9/1.5 (če merim preko speedtesta na telefonu), včasih pa hitrosti padejo oziroma niha na cca 2/1 ali še manj, čeprav ni vklopljene nobene naprave (tudi tv ne) TV ne kocka. :) Imamo pa samo en TV.

Druga stvar je ta Innbox v4 oz. nekaj podobnega - trenutno ga uporabljam za wifi, vendar imam svoj ruter, ki bi ga rad uporabljal. Se da mogoče na innboxu izključit opcijo ruter/wifi, tako da bi v bistvu bil samo modem/switch? Na ruterju ponoči laufam torrente (preko transmissiona v ddrwrt), vendar mi kaže da so porti še vedno zaprti, čeprav sem jih odprl na servisnih straneh? Na telemachu je delovalo brez težav.

Sem v primeru nezagotavljanja naročenih storitev (polovična hitrost) upravičen do cenejše naročnine?

Drugače pa sem bil zelo pozitivno presenečen nad obiskom tehnika, ki je prišel priključit tv. Super odnos in vse pohvale.
ombre-
Začetnik
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 12. jun 2012 ob 14:40
T-2: Že imam
Paket: T3 Tera

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

OdgovorNapisal/-a manic » 20. jun 2017 ob 22:56

Sej ti piše DO 20/2, če infrastruktura ne dopušča več kot 9/1.5 to ni krivda T2-ja ampak telekoma zaradi preslabe parice oz je oddaljenost od centrale prevelika, da bi sploh lahko dobil kaj več kot je možno.
Uporabniški avatar
manic
Nadebudnež
 
Prispevkov: 385
Pridružen: 25. maj 2009 ob 12:17
Kraj: Maribor
T-2: Že imam
Paket: T3 TERA - OPTIKA

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

OdgovorNapisal/-a ombre- » 23. jun 2017 ob 01:41

No po klicu na T-2, sem dobil hitrost 16/1... Dosti bolje kot prej. :)
ombre-
Začetnik
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 12. jun 2012 ob 14:40
T-2: Že imam
Paket: T3 Tera

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

OdgovorNapisal/-a Silencer » 24. jul 2017 ob 15:28

Naslednji mesec nam bo TS izvajal izgradnjo hišne optične napeljave v bloku - predvidevam, da le do vrat in potem naprej po stanovanju ISP s katerim sklenem pogodbo (torej T2, če sklenem pogodbo z njimi)?

Če prav razumem, pride potem optični kabel v modem in iz modema grejo povezave naprej enako kot sedaj pri VDSLju (z UTP kabli)?
Zadnjič spremenil Silencer, dne 25. jul 2017 ob 10:07, skupaj popravljeno 1 krat.
Silencer
Uporabnik
 
Prispevkov: 28
Pridružen: 3. mar 2015 ob 13:49
T-2: Že imam

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

OdgovorNapisal/-a zion » 24. jul 2017 ob 16:38

V kolikor gradi optiko Telekom, ti bo izvajalec GVO izvedel instalacijo po stanovanju do zeljene tocke, kjer bo modem, ne glede na izbiro operaterja. Lahko pa tudi sam naredis in prihranis delo monterjem ;)
zion
Novinec
 
Prispevkov: 6
Pridružen: 16. jul 2017 ob 09:15
T-2: Še nimam

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 24. jul 2017 ob 19:32

"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 5495
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

OdgovorNapisal/-a zion » 24. jul 2017 ob 20:16

Sem pozabil omeniti, da to velja v primeru, kjer Telekom gradi GPON. Tam mora GVO izvesti instalacijo do modema.
zion
Novinec
 
Prispevkov: 6
Pridružen: 16. jul 2017 ob 09:15
T-2: Še nimam

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 24. jul 2017 ob 22:03

To ni res. Če je optika od Telekoma, so dolžni optično dozo spraviti v hišo oz. stanovanje, nikjer ne piše do modema. Potem pa ti operater pri katerem imaš najeto linijo povleče optično vlakno do modema.
Lahko pa je dobra volja od monterja GVO ali zunanjega izvajatelja za Telekom, da ti optično dozo montira pri modemu, vendar je to njihova dobra volja.
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 5495
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

OdgovorNapisal/-a zion » 24. jul 2017 ob 22:43

Se enkrat. Pri GPON se instalacija izvede do ONT (to je v bistvu pri modemu), neglede na izbiro operaterja! In to ni samo dogovorjeno ampak je tudi zapisano. Torej doza v stanovanju + opticna vrvica do lokacije ONT-a.
zion
Novinec
 
Prispevkov: 6
Pridružen: 16. jul 2017 ob 09:15
T-2: Še nimam

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 25. jul 2017 ob 09:23

Še enkrat: Telekom (GVO, ali zunanji izvajatelj za Telekom) je dolžan spratiti vlakno (dozo) v stanovanje oz. v hišo. Ni mu treba spraviti do modema! To je dolžnost operaterja kateri se bo priklopil na to vlakno.
Tako je na papirju!

V praksi pa se da vse dogovoriti (ali pa tudi ne) z monterjem ki bo priklopil optično dozo, nekateri gredo na roko stranki, drugi ne.
Če pa je stranka naročila prikluček pri Telekomu (Trio, ali ali karkoli na optiki) potem pa so prijazni in speljejo dozo tja kjer stranka želi.
Če pa je gor drugi operater (T2, A1, ...) pa je njihova dolžnost da dozo speljejo samo v stanovanje/hišo (samo 1x preboj) in to je to.
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 5495
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

OdgovorNapisal/-a Silencer » 25. jul 2017 ob 10:06

Mi lahko kdo pove, kolikšna je višina teh kanalčkov, ki jih uporablja T2 in kako se spelje po kotih (enkrat sem gledal video od T2, pa ga izgleda ni več na YT)?
Silencer
Uporabnik
 
Prispevkov: 28
Pridružen: 3. mar 2015 ob 13:49
T-2: Že imam

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

OdgovorNapisal/-a madpanter » 25. jul 2017 ob 12:26

16x10mm so ponavadi, drugace se pa napelje ponavadi kam stranka rece ce se le da neglede kater operater je ker na nalogu ne piše kater operater je.

Poslano z mojega A0001 z uporabo Tapatalk
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS
Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
 
Prispevkov: 2951
Pridružen: 5. apr 2006 ob 10:02
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: T4 MEGA

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

OdgovorNapisal/-a zion » 26. jul 2017 ob 17:27

Tocno tako, monterji ne vedo za katerega operaterja se je stranka odlocila.
zion
Novinec
 
Prispevkov: 6
Pridružen: 16. jul 2017 ob 09:15
T-2: Še nimam

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na Splošno

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 5 gostov