BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

Splošni pogovori o T-2

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 13. feb 2018 ob 18:40

FRITZ! Box 5491
https://www.youtube.com/watch?v=M-Ay7fd0ZSc

Dvomim da bo to na T2 na voljo.... razlog? = cena, Innbox je velikooo cenejši.
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 5734
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a atepej » 13. feb 2018 ob 20:09

na gPON bo delal vsak router brez problema.
Slika Slika
Slika
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 2780
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: T3 TERA - Optika

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 13. feb 2018 ob 20:20

Misliš router z optičnim priključkom ?
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 5734
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a atepej » 13. feb 2018 ob 20:25

Ne potrebuje optičnega priključka.
Slika Slika
Slika
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 2780
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: T3 TERA - Optika

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 13. feb 2018 ob 20:56

zakaj ne ?
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 5734
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a atepej » 14. feb 2018 ob 07:32

A dobiš tam zraven ONU od TS?
Slika Slika
Slika
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 2780
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: T3 TERA - Optika

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 14. feb 2018 ob 10:52

FRITZ! Box 5491 ima direkt priklop gpon optike.
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 5734
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a atepej » 14. feb 2018 ob 11:37

Tisto je za mene kot kalkulator zraven pralnega praška - men je osebno bolj všeč da lahko priključiš lasten router na ONU.
Slika Slika
Slika
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 2780
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: T3 TERA - Optika

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 14. feb 2018 ob 11:46

Sej ne bomo tega vidli pri T2 ker je veliko dražji od Innboxa.
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 5734
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a atepej » 14. feb 2018 ob 13:29

Rejzor ima lasten router na onu in mu deluje bolje kot preko innbox-a.
Slika Slika
Slika
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 2780
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: T3 TERA - Optika

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 14. feb 2018 ob 14:30

Ja vse to vem...
kaj omenjaš hruške, jaz ti govorim o jabukih ?
Jaz govorim o napravi z direktnim gpon priklopom optike na neki router, ti pa vsakič odgovarjaš s tem "pretvornikom" iz optike na ethernet

Nauči se slediti temi.
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 5734
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a atepej » 15. feb 2018 ob 12:41

Saj sem ti povedal, da je to zame, kot kalkulator zraven pralnega praška - ga nimam če mi ga dajo zastonj, ker men je ONU + lasten router 3000x boljša kombinacija.
Slika Slika
Slika
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 2780
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: T3 TERA - Optika

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 15. feb 2018 ob 12:53

jaz sem o menil FRITZ! Box 5491 in o tem bi moral ti pisat....

vprašanje časa je, koliko časa bo Telekom še dajala ONU na GPON, ker la lastni prikluček tega ne dajajo več, tako bo slej ko prej tudi pri ostalih operaterjih na gpon optiki.
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 5734
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: BRO(bitni tok),GPON/Priklop T2 priključka na TS centralo

OdgovorNapisal/-a atepej » 15. feb 2018 ob 13:00

T-2 lahko kupi gPON sfp modul pa bomo na innbox-ih. https://mikrotik.com/product/SFPONU
Slika Slika
Slika
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 2780
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: T3 TERA - Optika

Prejšnji

Vrni se na Splošno

Kdo je online

Po forumu brska: RAST registriranih in 3 gostov