Napake, težave na strani www.t-2.net

Splošni pogovori o T-2

Re: Napake, težave na strani www.t-2.net

OdgovorNapisal/-a slow_slow » 12. apr 2018 ob 08:30

Hja ni ravno ql ko je povezave v ozadju isto padejo kot tebi net.
Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
 
Prispevkov: 4756
Pridružen: 19. jul 2007 ob 13:19
Kraj: Maribor T-2
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO

Re: Napake, težave na strani www.t-2.net

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 12. apr 2018 ob 09:43

Kr navadi se in živi s tem.
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6275
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Napake, težave na strani www.t-2.net

OdgovorNapisal/-a xerces8 » 12. apr 2018 ob 11:01

Pol pa te informacije na Facebook strani objavljajte.

Spominja na Mazzinijevo zgodbo o display-u na avtobusni postaji...
xerces8
Nadebudnež
 
Prispevkov: 476
Pridružen: 3. sep 2006 ob 14:45
Kraj: Maribor
T-2: Že imam
Paket: T2 NET+MOBIL

Re: Napake, težave na strani www.t-2.net

OdgovorNapisal/-a starfotr » 14. apr 2018 ob 09:08

Če bi bili ISPji resni, bi naredili mirror v Sloveniji in nato še mirror v tujini. To ne zahteva veliko denarja, niti časa. Oni mislijo, da ko pade dol, itak ljudje vedo, da je padlo dol in čiči pa čaki, da popravijo. S takimi avtomatskimi skriptami bi rešili veliko težav in klicev.
Če se ti zdijo moje trditve napačne ali meniš drugače, si vzemi čas in pod njimi napiši, kar se tebi zdi prav.
starfotr
Nadebudnež
 
Prispevkov: 454
Pridružen: 7. sep 2010 ob 14:28
Kraj: Vrhnika
T-2: Še nimam

Re: Napake, težave na strani www.t-2.net

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 14. apr 2018 ob 10:19

Že enostavno, če bi gostovali uradno stran nekje v tujini, bi lahko dostopali do nje preko drugega vira in bi bili obveščeni o stanju omrežja.
Prav tako bi se dalo kaj narediti z klicnim centrom (številko) ...

ampak vse to jim ni pomembno.
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6275
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Napake, težave na strani www.t-2.net

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 14. apr 2018 ob 14:09

Dejstvo je, da takrat, ko pade klicni center, je jasno, da je problem povsod in so prijave napak v tistem času tako ali tako brezpredmetne. Res pa je, da ni prijazno do uporabnikov, ki poskušajo klicati.

Spletno stran za stanje omrežja bi pa res lahko gostovali praktično kjerkoli... ampak če bi bila tako ažurna, kot je sedaj, potem je tudi to brezpredmetno.
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1154
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Napake, težave na strani www.t-2.net

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 14. apr 2018 ob 14:25

" je jasno, da je problem povsod in so prijave napak v tistem času tako ali tako brezpredmetne. "

S tem stavkom se ne bodo strinjali vsi naročniki! Koliko % misliš da vse to razume ? Družine, upokojenci, manj izobraženi.... to sem malo na hitro omenil... te ljudje kličejo takrat ko je izpad.
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6275
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Napake, težave na strani www.t-2.net

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 14. apr 2018 ob 15:07

Jasno, da se vedno najde nekdo, ki bo klical. Ampak njegov klic v tem primeru ne bo nič pospešil reševanja napake... tako da efektivno bo rezultat isti, če bo klical 1x, 10x ali 100x, da jih bo v taki situaciji doklical. Saj pravim, da ni prijazno do uporabnikov... torej je tukaj edina pridobitev to, da si 1x na X let malce bolj prijazen do uporabnikov. Z druge strani je pa treba upoštevat dodatne stroške, ki si jih ustvariš in so fiksni. Ne pravim, da je trenutna situacija idealna... ampak jih popolnoma razumem, zakaj imajo klicni center na lastnem omrežju in lastni lokaciji.
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1154
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Napake, težave na strani www.t-2.net

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 14. apr 2018 ob 15:43

Dodatni stroški ? hmmmmm uf, tale bo ta težka.....
Koliko miljonov eur pa bi bili dodatni stroški:
- ob nedosegljivosti strani www-t-2.si da preusmeri na drug strežnik kjer bi bilo stanje, nadzorni center pa bi imel VELIIIKO dela da bi napisal en stavek na to stran.
- izpad telefonije, spet preusmeritev na drugega operaterja in odzivnik.

Kaj takega ali podobnega bi bili PREVELIKI stroški.... :owned:
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6275
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Napake, težave na strani www.t-2.net

OdgovorNapisal/-a dal » 14. apr 2018 ob 18:06

Saj imamo t-2.rula.net, da lahko hitro preverimo, kaj se dogaja.
dal
Legenda
 
Prispevkov: 1206
Pridružen: 19. mar 2006 ob 10:23
T-2: Že imam

Re: Napake, težave na strani www.t-2.net

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 14. apr 2018 ob 18:45

Za oboje, kar omenjaš, bi morali biti nekateri sistemi na nekem redundantnem omrežju... ker preusmeritev klica ni možna, če ti je VOIP sistem crknil... preusmeritev spletne strani pa tudi ni možna, če ti front serverji niso dosegljivi. Tudi domene ne boš v trenutku preusmeril. Skratka... ko je popoln mrk, je popoln mrk, ce nimas redundance. Ta pa stane... ceprav samo za klicni center in web server.
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1154
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Napake, težave na strani www.t-2.net

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 14. apr 2018 ob 20:24

Dej dej, to bi bil drobiž za t2, pa več zadovoljnih strank....

Mimogrede, veš zakaj je Telemach letos zaposlil še dodatne tehnike na terenu za odpravo napak ? Zato ker hočejo biti v 4h od prijave napake pri stranki, delajo v soboto 8h in nedeljo 6h
Zakaj to omenjam ? Ker so se začeli boriti za svoje stranke, pa sploh da ne boš mislu da delam reklamo za Telemach, briga me za njega.
Sam povem da bo vsaka stranka vredna dosti, in T2 naredi veliko premalo za ohranitev svojih naročnikov, v tem primeru obveščanje naročnikov ko se v tem pogovarjala.
Sam sem bil 7 let tehnik na terenu za T2 in dobro vem kaj stranke pogrešajo, kaj so mi govorile.
Prodajniki trobijo eno, naročniki bi pa drugo.
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6275
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Napake, težave na strani www.t-2.net

OdgovorNapisal/-a Jaka » 3. sep 2018 ob 19:43

Ko grem na www.t-2.net me preusmeri na https://devs.t-2.net/
Slika
Jaka
Starešina
 
Prispevkov: 2706
Pridružen: 21. jul 2006 ob 13:41
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO FTTH

Re: Napake, težave na strani www.t-2.net

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 3. sep 2018 ob 19:58

Mene ne

Zbriši piškote, zgodovino, itd....
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6275
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Napake, težave na strani www.t-2.net

OdgovorNapisal/-a Jaka » 3. sep 2018 ob 20:06

Bom naredil.
Slika
Jaka
Starešina
 
Prispevkov: 2706
Pridružen: 21. jul 2006 ob 13:41
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO FTTH

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na Splošno

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 5 gostov