Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
Anch
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 17. Jun 2020 ob 17:13
T-2: Še nimam

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a Anch » 17. Jun 2020 ob 17:19

A bi mi lahko nekdo na hitro opisal kako izgleda priklop (3 televizorji), ta teden namreč prideta Telekom in T2 tehnik, ki naj bi uredila vse, tudi interno instalacijo.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7484
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 17. Jun 2020 ob 19:39

Na hitro ?
Telekomovec ti priklopi eno škatlico na optiko in gre.
T2jevec ti priklopi modem na Telekomovo škatlico, potem pa potegne še utp kable do vsake tv in da tv vmesnik, ti nastavi wifi, sproba telefon in gre.
Konec.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

borutbolc
Znanec
Prispevkov: 95
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 17. Jun 2020 ob 21:14

Ta formulacija, je lahko precej različna " ki naj bi uredila vse". Če nimaš aneksa za izgradnjo, ti ni dolžan prav nobenega kabla vleči. Če ga imaš, pa samo do vrednosti 150 EUR.

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5071
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 18. Jun 2020 ob 08:14

Točno tako je ja.
Jaz sem pred tem pripravil vse razveze UTP kablov, tako da je potem Telekomovec samo zmontiraj svoje in potem ko je prišel T-2 je le ta zraven montaže modema še stisni konektorje na kable in je bilo to to.
Sicer sem zaposlen ampak je bilo vse kot za naročnike... nisem pa vzel aneksa za interno, saj je bil že pred tem plan posodobitev instalacije in sem se sam lotil.

yyyeb
Novinec
Prispevkov: 11
Pridružen: 17. Jul 2020 ob 19:50
T-2: Že imam

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a yyyeb » 20. Jul 2020 ob 22:25

Imam začetniško vprašanje. V spodnjem nadstropju imam modem in 2x računalnik in 2x televizija, torej vsi porti so zasedeni. Sedaj bi rad imel še v zgornjem nadstropju internet in televizijo. Na kak način se to poveže glede na to, da so porti zasedeni? A moram zgoraj imeti od t2 modem ali lahko katerega koli?

Uporabniški avatar
erbi
Navdušenec
Prispevkov: 574
Pridružen: 13. Sep 2008 ob 16:03
T-2: Že imam
Paket: 100M/100M+2*TV+2*telefon
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a erbi » 21. Jul 2020 ob 08:05

Čisto preprosto. Kupi si en ruter. V spodnjem nadstropju izklopi en računalnik in namesto njega vklopi ruter. V ta ruter pa potem ta računalnik in še en kabel, ki ga boš potegnil v zgornje nadstropje.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1980
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 21. Jul 2020 ob 09:00

Še bolj preprosto pa bo, če kupi en switch za internet in en switch za TV. Če ima HLS za TV, potem je lahko en switch za vse.

yyyeb
Novinec
Prispevkov: 11
Pridružen: 17. Jul 2020 ob 19:50
T-2: Že imam

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a yyyeb » 21. Jul 2020 ob 11:26

Torej morata v zgornji štuk iti minimalno 2 utp kabla. En za TV in en za PC. V zgornjem štuku pa ta dva kabla razdelim z dvemi switchi. Je to prav?

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5071
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 21. Jul 2020 ob 11:39

Odvisno spet od tehnologije...
lahko pogledam če mi podaš podatke v ZS.

Odgovori