Izpadi

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2347
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 12:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a RobertM » 13. Feb 2024 ob 22:26

peterdoo napisal/-a:
13. Feb 2024 ob 21:29
Kako je pa forum lahko delal? Ali niso bili vsi uporabniki T-2 brez interneta?
A lahko še enkrat prebereš naslov foruma ?
Ta forum je neuradni in za njega skrbi skupina v kateri nas je kar nekaj, ki (več) nismo zaposleni v podjetju T-2.
O začetkih, lokaciji in strojni opremi raje ne bi začel ;)
Sem pa skoraj 100% prepričan, da niti en dan ni delal z lokacije v lasti ali posesti podjetja T-2 d.o.o. ;)
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9104
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 14. Feb 2024 ob 10:29

peterdoo napisal/-a:
13. Feb 2024 ob 21:29
MrTwelveTrees napisal/-a:
10. Feb 2024 ob 17:49
Forum je delal ob izpadu, sicer ne 100%, ampak počasi....
Od zunaj ne. Promet je šel do Dunaja, potem pa konec.

Kako je pa forum lahko delal? Ali niso bili vsi uporabniki T-2 brez interneta?
Jaz sem preko mobilne BOB lahko dostopal do foruma, ampak je delal zelo počasi.

peterdoo
Model
Prispevkov: 220
Pridružen: 22. Jan 2007 ob 18:50
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a peterdoo » 14. Feb 2024 ob 11:39

RobertM napisal/-a:
13. Feb 2024 ob 22:26
peterdoo napisal/-a:
13. Feb 2024 ob 21:29
Kako je pa forum lahko delal? Ali niso bili vsi uporabniki T-2 brez interneta?
A lahko še enkrat prebereš naslov foruma ?
Ta forum je neuradni in za njega skrbi skupina v kateri nas je kar nekaj, ki (več) nismo zaposleni v podjetju T-2.
O začetkih, lokaciji in strojni opremi raje ne bi začel ;)
Sem pa skoraj 100% prepričan, da niti en dan ni delal z lokacije v lasti ali posesti podjetja T-2 d.o.o. ;)
Ne govorim o tem, čigav je forum. Gre za to, da gre promet do tega foruma po T-2. In T-2 takrat ni delal. Vsaj zveze v tujino niso delale. Pa tudi rezidenčni in poslovni uporabniki niso imeli interneta. Napisali so, da je bil splošni izpad T-2 storitev. Tako, da ni jasno, kako je forum lahko bil dostopen iz recimo A1.

Če ima forum poleg T-2 še kakšno drugo zvezo v internet, potem ni jasno, zakaj se po pol ure, ko ni delal T-2, promet do foruma še vedno ni preusmeril na tisto drugo zvezo, ampak je še vedno poskušal iti čez T-2, pa se je potem na Dunaju ustavil, ker T-2 ni delal. V pol ure bi se lahko promet že preusmeril po drugi poti, če ima forum več zvez v internet.

Takrat je šel samo do koraka 7. 8 in naprej ni bilo več:

Koda: Izberi vse

  7    37 ms    37 ms    37 ms  ae1-2028.vie10.core-backbone.com [81.95.2.186]
  8    41 ms    41 ms    41 ms  core-backbone.cdn77.com [5.56.19.122]
  9    42 ms    41 ms    41 ms  84-255-250-21.core.t-2.net [84.255.250.21]
 10    41 ms    41 ms    41 ms  84.255.208.159
 11    41 ms    41 ms    41 ms  93-103-133-170.static.t-2.net [93.103.133.170]
Druga možnost je pa, de je del omrežja T-2, kjer je priklopljen ta forum, delal še naprej. Ampak to se ne ujema s trditvami, da je bil splošni izpad in da ni delalo nič od T-2.

MrTwelveTrees napisal/-a:
14. Feb 2024 ob 10:29
Jaz sem preko mobilne BOB lahko dostopal do foruma, ampak je delal zelo počasi.
Ravno to me je čudilo. Ko sem jaz, potem ko ni delala stran www.t-2.net, poskušal ugotoviti, ali se na temu forumu kaj več ve, nisem prišel do njega. Kasneje sem videl tvoje pisanje ob urah, ko meni ni delalo, pa mi ni bilo jasno, kako je to mogoče.
Zadnjič spremenil peterdoo, dne 14. Feb 2024 ob 11:47, skupaj popravljeno 1 krat.

thedom
Faca
Prispevkov: 102
Pridružen: 11. Maj 2021 ob 14:28
T-2: Že imam

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a thedom » 14. Feb 2024 ob 11:42

MrTwelveTrees napisal/-a:
14. Feb 2024 ob 10:29
Jaz sem preko mobilne BOB lahko dostopal do foruma, ampak je delal zelo počasi.
Tudi jaz. Je trajalo nekaj časa, da sem lahko odprl to temo.

Odgovori