[Naročil sem] 1024/256 + telefon

Splošni pogovori o T-2
T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 24. Mar 2006 ob 14:47

Mirtma napisal/-a:Danes sta se oglasila dva tehnika in naredila meritve. Linija je OK in čista, le da je res predolga - preko 2000 m. Sedaj sem pomirjen. Če ni, ni. Zakaj se to ni izvedlo že pred časom, da ne bi čakal, vrtal, polagal kanale....

Le to ne vem, kam je priklopljen moj sosed... :wink:
A ti ne pride niti 1/256 signala skozi? :shock:
Na Slo-techu sem videl enega, ki se je hvalil, da mu vleče 10/1 na 2 km!
Optika 100/10

Uporabniški avatar
Mirtma
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 09:57
T-2: Še nimam
Paket: 1/256 + telefon
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a Mirtma » 24. Mar 2006 ob 14:52

Ne vem, ker me ni bilo zraven (služba) bom povprašal!
Slika

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Malkec » 24. Mar 2006 ob 16:03

Navadni Nimda napisal/-a: A ti ne pride niti 1/256 signala skozi? :shock:
Na Slo-techu sem videl enega, ki se je hvalil, da mu vleče 10/1 na 2 km!
Brane2 ima 2100m dolgo parico, in mu vleče 10/1 če se prav spomnim :twisted:

Uporabniški avatar
Mirtma
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 09:57
T-2: Še nimam
Paket: 1/256 + telefon
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a Mirtma » 24. Mar 2006 ob 16:06

Hm. Malo prej sem govoril s fantom, pravi, da ni signala. Če bi bil, bi se modem povezal. Ne vem... :?:
Slika

FRAN
Faca
Prispevkov: 135
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 13:33
T-2: Že imam
Paket: T3 TERA VDSL
Kraj: Slov. Konjice

Odgovor Napisal/-a FRAN » 30. Mar 2006 ob 13:16

Če ima tvoj sosed T-2 potem še poizkusi tvoj modem od T-2 priključiti v omarici za kakih 10min. Lahko, da je kaj narobe z inštalacijo do tvojega stanovanja, mogoče je na parici preveč sponk in boš moral potegniti parico v enem kosu!
Slika

Uporabniški avatar
Mirtma
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 09:57
T-2: Še nimam
Paket: 1/256 + telefon
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a Mirtma » 30. Mar 2006 ob 13:21

Meritve v stanovnaju je naredil fant iz T2 in pravi, da je linija čista. Stanovanja so nova, tako da so tudi instalacije temu primerne. Sosed ki ima T2 je v sosednjem bloku. Fant je tudi tam naredil meritve. Rekel je, da imajo tam kar nekaj metrov krajši kabel (čeprav je po zračni liniji moj blok bližje centrali). Očitno so kabel peljali najprej do zadnjega bloka in potem nazaj.... :roll: Sicer pa sem že vrgel puško v koruzo... :(
Slika

FRAN
Faca
Prispevkov: 135
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 13:33
T-2: Že imam
Paket: T3 TERA VDSL
Kraj: Slov. Konjice

Odgovor Napisal/-a FRAN » 30. Mar 2006 ob 13:24

Počakaj na VDSL 2
Slika

heroj
Novinec
Prispevkov: 16
Pridružen: 31. Mar 2006 ob 15:39
T-2: Še nimam
Paket: 1Mibt/256kbit in 10Mbit/10Mbit
Kraj: LJ

Odgovor Napisal/-a heroj » 31. Mar 2006 ob 15:54

Skoraj identičen primer. Tudi meni so prnesl modem že decembra ... pol pa ni blo ne duha ne sluha o njih.
Nato jih kličem kt nor, pa mi sporočijo, da bodo tehniki se sprdnl pridt šele 9.2. 2006.
Seveda so se oglasili, a kaj ko se ni zgodilo nič ... kao na centrali ni bilo priklopljen. Pa mi sporočijo, da bodo naslednji tedn. Pa se mi spet oglasijo, spet nič. Sedaj se pa že mesec in pol zajebavam sploh odgovor dobit od njih, kdaj mi bodo priklopili ... pa mi danes sporoči, da me sploh ne bo, ker sem preveč oddaljen. Ja zakaj so mi pa potem potrdili priklop. A sosed zravn mene pa ima lahko nemoteno Siolov TV, in 4Mbit paket. aja pa za priklop je čakal manj kt 14 dni.

Razumem, da je lokacija malo daleč od centrale, toda je nova soseska, najmanjši paket. Če so mi enkrat potrdili priklop, naj me priklopijo. Naj Nategujejo štiri in pol mesce ... a zgodilo se ni nič.

PS: Menda so se marca sprdnl, da bodo priklapljal samo tiste, ki so 1400m oddaljeni. Za ostale sploh ne bodo poizvedb delal, pa čeprav med centralo in tvojo sosesko optičen kabl ;)

St. Peter
Uporabnik
Prispevkov: 40
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 02:17
T-2: Že imam
Paket: 1MB/256Kb+Tel.
Kraj: Centrala Rakovnik (Ljubljana)

Odgovor Napisal/-a St. Peter » 9. Apr 2006 ob 12:41

@Mirtma

Glede teh razdalj, tudi meni ni jasno. Če tvojemu sosedu internet deluje, zagotovo ni težava v razdalji, ampak je vzrok nekje drugje.

Sam sem oddaljen 2600m, če merim z avtomobilom, od doma pa do centrale, pa mi internet (1Mb/256Kb) deluje normalno.

V poizvedbi so mi napisali celo možnost do 10MB ter 2 TV sprejemnika.
Slika

Bine
Guru
Prispevkov: 897
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 22:26
T-2: Že imam
Paket: 100/100

Odgovor Napisal/-a Bine » 9. Apr 2006 ob 13:44

To pa težko verjamem.
Za 10/2 + 2*TV rabiš minimalno 22 Mbps.
Slika

St. Peter
Uporabnik
Prispevkov: 40
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 02:17
T-2: Že imam
Paket: 1MB/256Kb+Tel.
Kraj: Centrala Rakovnik (Ljubljana)

Odgovor Napisal/-a St. Peter » 9. Apr 2006 ob 16:32

Tako so napisal v poizvedbi, se ne izmišljujem.

Kako bi pa stvar delovala v praksi je pa drugo vprašanje.
Slika

Bine
Guru
Prispevkov: 897
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 22:26
T-2: Že imam
Paket: 100/100

Odgovor Napisal/-a Bine » 9. Apr 2006 ob 18:48

Še vedno dvomim, da bi na 2200m lahko spravili skupaj 22Mbps.
Slika

wabb
Znanec
Prispevkov: 78
Pridružen: 22. Mar 2006 ob 20:48
T-2: Že imam
Paket: 4/1, 1 TV, 1 tel.
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a wabb » 9. Apr 2006 ob 20:10

cac napisal/-a:Mene najbolj moti to, da se z njimi ne da pogovarjati, da niti ne poizkušajo izmeriti signala, ki sigurno ni odvisen od zračne linije ampak od kablov. do nekoga, ki je 500m od centrale je lahko več kablov kot do nas, ki smo nad 1500 m.


lp
Ce prav razumem, bi po tvoje Telekom ob prvi poizvedbi preverjal zracno linijo? Dvomim, ker to lahko naredi tudi T-2 sam...

wabb
Znanec
Prispevkov: 78
Pridružen: 22. Mar 2006 ob 20:48
T-2: Že imam
Paket: 4/1, 1 TV, 1 tel.
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a wabb » 13. Apr 2006 ob 20:40

Pismo ej, pa res prvic preverjajo zracno lino. Se mi je zdel da sem mal preblizu centrali (900 m), ce bi drote merili :)
Slika

Uporabniški avatar
Mirtma
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 09:57
T-2: Še nimam
Paket: 1/256 + telefon
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a Mirtma » 26. Nov 2006 ob 20:56

Naj samo skromno pripomnim, da sedaj četrti mesec napajam računalnik z Siol duo paketom. Proti T2 je sicer drag, vendar dela. Seveda še vedno pričakujem dan, ko bo T2 možen tudi na oddaljenost večjo od 2k. Vendar bom takrat veliko bolj "zahteven" uporabnik.
Slika

Odgovori