[Naročil sem] 10/10

Splošni pogovori o T-2
Razor
Nadebudnež
Prispevkov: 409
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:11
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL
Kraj: Ajdovščina

[Naročil sem] 10/10

Odgovor Napisal/-a Razor » 17. Mar 2006 ob 17:13

Paket: 10/10
Dodatne storitve: /
Obdrzim ISDN.

Oddaljenost od centrale: 1.78 km.

Datum oddaje pogodbe: 2.12.2005

Datum odgovora: 16.3.2006, ki pravi da bodo kmalu zaceli s priklopom.

Tom000
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 18:17
T-2: Že imam
Paket: 10/1

Odgovor Napisal/-a Tom000 » 17. Mar 2006 ob 18:23

Ah jaz sem jih pa kar klical da bi imel 10/2 in se je ženska oglasila in sem rekel da sem oddaljen 1,5km od centrale (po cesti) in mi je rekla da je to minimum da bi delalo, jaz sem pa rekel hvala lepa (ne bi rad imel nižji paket kot pa zdaj pri adslu - 2mb) in sem drug dan šel na siol in zamenjal na adsl2+ 10/768 - garantirali so da bo delalo brez problema takšna hitrost, zamenjal sem modem pri telekomu in ga prilopil, sem šel z starim geslom na internet in zdaj zaenkrat še imam navaden adsl, dobim pa po mobijo smsm z novim geslom in potem naj bi bil adsl2+, škoda da mi ne bi delal t2, saj mogoče bi vztrajal ampak imam blizu 2 prijatla ki že imata vso opremo ampak jima nič ne dela, tako da mene je strah da potem res meni ne bi delalo, mogoče pa bo čez 2 leti ko mi bo pogodba od siola potekla...

Uporabniški avatar
Sine
Znanec
Prispevkov: 90
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 18:08
T-2: Že imam
Paket: T3 MEGA
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a Sine » 17. Mar 2006 ob 18:28

Ja ADSL tehnologija ni toliko zahtevna kot VDSL glede bakrene parice, zato se jo da veliko lažje zagotoviti kot pa VDSL.

GregaS
Novinec
Prispevkov: 13
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 19:06
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga 100/10 MBps
Kraj: Medvode
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a GregaS » 17. Mar 2006 ob 19:16

Tom000 napisal/-a:Ah jaz sem jih pa kar klical da bi imel 10/2 in se je ženska oglasila in sem rekel da sem oddaljen 1,5km od centrale (po cesti) in mi je rekla da je to minimum da bi delalo, jaz sem pa rekel hvala lepa (ne bi rad imel nižji paket kot pa zdaj pri adslu - 2mb) in sem drug dan šel na siol in zamenjal na adsl2+ 10/768 - garantirali so da bo delalo brez problema takšna hitrost, zamenjal sem modem pri telekomu in ga prilopil, sem šel z starim geslom na internet in zdaj zaenkrat še imam navaden adsl, dobim pa po mobijo smsm z novim geslom in potem naj bi bil adsl2+, škoda da mi ne bi delal t2, saj mogoče bi vztrajal ampak imam blizu 2 prijatla ki že imata vso opremo ampak jima nič ne dela, tako da mene je strah da potem res meni ne bi delalo, mogoče pa bo čez 2 leti ko mi bo pogodba od siola potekla...
Zavedej se, da je 8 / 1 praktično višja hitrost kot 10 / 768. Kaj rabiš toliko downloada? Še 8 Mbps je preveč. Pa še 3k sit je ceneje kot pri $iOLu ta tvoj paket.

Tom000
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 18:17
T-2: Že imam
Paket: 10/1

Odgovor Napisal/-a Tom000 » 17. Mar 2006 ob 21:52

GregaS se strinjam, ampak zdaj ne bom več razmišljal o tem, ker bom jezen sam na sebe :roll: itaq bi še dolgo čakal, čez 2 leti pa bo menda vse delalo brez problema menda :lol:

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7975
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Odgovor Napisal/-a kitl » 18. Mar 2006 ob 12:19

Tom000 problem pri Siolu je identičen kot pri T2 še do danes niso omogočili višjih paketov nikomur razen parim testnim uporabnikom. Pri Siolu je problem še tako večji, ker imajo zelo veliko koncentracijo aktivnih uporabnikov. Sam mož iz Telekoma mi je zagotovil, da imajo s tem ADSL2+ resne probleme.
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
Flux
Faca
Prispevkov: 138
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:16
T-2: Še nimam
Paket: Adsl 2+ 10/1
Kraj: Ljubljana -Brod
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Flux » 18. Mar 2006 ob 12:30

Kitl: Adsl 2+ ima že kar nekaj uporabnikov. Med njimi tudi jaz in par kolegov. deluje lepo 1.2 MB/s dl in okoli 100 KB/s up in ne nism testni user

:wink:

Uporabniški avatar
Sine
Znanec
Prispevkov: 90
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 18:08
T-2: Že imam
Paket: T3 MEGA
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a Sine » 18. Mar 2006 ob 12:38

no fajn...drugač pa ADSL 2+ bo verjetn mel enake probleme z delovanjem kot T2 z VDSL. V glavnem potrebna je popolna posodobitev omrežja.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Flux
Faca
Prispevkov: 138
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:16
T-2: Še nimam
Paket: Adsl 2+ 10/1
Kraj: Ljubljana -Brod
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Flux » 18. Mar 2006 ob 12:46

Predvsem je 2+ ql za nas ki smo predaleč za vdsl...
Sej porordne težave so ampak ni hudga.

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7975
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Odgovor Napisal/-a kitl » 18. Mar 2006 ob 14:20

Flux napisal/-a:Kitl: Adsl 2+ ima že kar nekaj uporabnikov. Med njimi tudi jaz in par kolegov. deluje lepo 1.2 MB/s dl in okoli 100 KB/s up in ne nism testni user

:wink:
No pol bom pa zelo vesel, da narediš kakšen screenshot in nam ga prilepiš tukaj na forum, da bomo verjeli.
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
Flux
Faca
Prispevkov: 138
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:16
T-2: Še nimam
Paket: Adsl 2+ 10/1
Kraj: Ljubljana -Brod
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Flux » 18. Mar 2006 ob 14:52


Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7975
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Odgovor Napisal/-a kitl » 18. Mar 2006 ob 14:54

Flux tole meni nič ne pomaga jaz ti lahko s FF-jem dol vlečem tud po 2000 kB/s pokaži nam raje kakšen p2p program kako tam to zgleda .
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
Flux
Faca
Prispevkov: 138
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:16
T-2: Še nimam
Paket: Adsl 2+ 10/1
Kraj: Ljubljana -Brod
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Flux » 18. Mar 2006 ob 15:11

dobiš takoj ko domov pridem, ker zdej sm še na šihtu. nevem pa zakaj bi lagal :?

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Odgovor Napisal/-a KoMar » 18. Mar 2006 ob 15:19

Ne gre za "laž", ampak za to, da FX in IE napačno prikazujeta podatke o hitrosti. Pa prosim, ne lepi več tako velikih slik direktno na forum... raje daj samo linke :) Lahko pa uporabiš shrani.si, ki ti naredi predogled ;)

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3045
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Odgovor Napisal/-a Mark » 18. Mar 2006 ob 15:43

Jap statistika iz FireFoxa je bolj tak tak... Ni realno...

P2P je dosti boljše, ker se ne nalaga iz Cacha...

Slika

Odgovori