[Imam] 10/10 + 3x TV + IP telefon

Splošni pogovori o T-2
T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 14:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: [Imam] 10/10 + 3x TV + IP telefon

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 15. Jan 2009 ob 19:45

A zdej dela ali ne?
Optika 100/10

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3118
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 13:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: [Imam] 10/10 + 3x TV + IP telefon

Odgovor Napisal/-a Mark » 15. Jan 2009 ob 19:46

OrionLady napisal/-a:zgleda da je problem pri meni... čeprav mi ni jasno kje :roll: naj bi imela vklopljeno hold funkcijo, čeprav mi ni jasno kako, ker je telefon sploh nima :)
Ravno to sem hotel napisati, ko sem prebral tvoj prvi post. S tem smo se že večkrat soočili in zadevo vedno uspešno zaključili.

Funkciju do not disturb ali po naše "ne moti" nekateri uporabljajo, da jim telefon ne zvoni čez noč ali ko si čez dan vzamejo kakšno minutko za sebe. Zopet drugi pa je sploh ne poznajo. Vklopi se na modelu Koncept KE2100 s tipko hold (oranžna tipka). Ko je vklopljena telefon zavrača vse dohodne klice (znak zasedeno). Izklopi se na enak način s tipko hold.

OrionLady
Nadebudnež
Prispevkov: 430
Pridružen: 11. Jun 2006 ob 14:56
T-2: Že imam
Paket: optika T4
Kraj: Kranj

Re: [Imam] 10/10 + 3x TV + IP telefon

Odgovor Napisal/-a OrionLady » 15. Jan 2009 ob 19:51

ne, ne dela... oziroma zdaj mi ne delajo še izhodni klici :)

imam telefon panasonic kx-tg7100FX in priklopljen preko srebrnega pstn vmesnika. Kot gledam navodila, funkcije hold ne pozna... :)

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3118
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 13:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: [Imam] 10/10 + 3x TV + IP telefon

Odgovor Napisal/-a Mark » 15. Jan 2009 ob 19:57

Na pstn/fax vmesniku je zadeva malo drugačna. Si že poskusila vnesti kodo za izklop vseh preusmeritev? Koda *25*#. Preveri še kakšne lučke svetijo, status, voip (lahko poveš tudi kakšen zvok imaš v slušalki) in po potrebi prijavi napako na 02.

OrionLady
Nadebudnež
Prispevkov: 430
Pridružen: 11. Jun 2006 ob 14:56
T-2: Že imam
Paket: optika T4
Kraj: Kranj

Re: [Imam] 10/10 + 3x TV + IP telefon

Odgovor Napisal/-a OrionLady » 15. Jan 2009 ob 20:22

Če prav razumem, se tale koda *25*# pač odtipka in pritisne kliči oziroma slušalko. Če je to to, potem dobim ven samo počasen tu - tu - tu

Lučke svetijo tele:

Slika

Na 002 mi je bilo prej popoldan svetovano, da naj kot prvo restartam vmesnik in telefon, kar sem storila. Ko so me klicali nazaj mi je bilo svetovano, da naj iz tel 1 preklopim v tel 2. Pri T2ju naj bi bilo vse OK. Od klica na podporo mi ne delujejo tudi izhodni klici.

v slušalki, pred klicem je pač tak, dolg tu.... kot normalno. Ko se želim poklicati na gsm, se ponovi zgornja (za kodo) zgodba. če se z GSMja želim poklicati na domačo številko mi napiše "napaka v povezavi"

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3118
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 13:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: [Imam] 10/10 + 3x TV + IP telefon

Odgovor Napisal/-a Mark » 15. Jan 2009 ob 21:38

Na hitro lahko zapišem, da je problem rešen. Prijetno klicanje še naprej :pivo:

OrionLady
Nadebudnež
Prispevkov: 430
Pridružen: 11. Jun 2006 ob 14:56
T-2: Že imam
Paket: optika T4
Kraj: Kranj

Re: [Imam] 10/10 + 3x TV + IP telefon

Odgovor Napisal/-a OrionLady » 15. Jan 2009 ob 21:42

Najlepša hvala :)

OrionLady
Nadebudnež
Prispevkov: 430
Pridružen: 11. Jun 2006 ob 14:56
T-2: Že imam
Paket: optika T4
Kraj: Kranj

Re: [Imam] 10/10 + 3x TV + IP telefon

Odgovor Napisal/-a OrionLady » 5. Jul 2010 ob 11:38

Živjo :)

po letu in pol brez večjih težav se je spet pojavilo "nekaj čudnega" :) tokrat mislim da T-2 nima s tem nič, je pa vseeno nadležno :)
Situacija je sledeča... do sobote je delalo vse (TV, net in telefon) brez problema. Včeraj pa se pojavi problem - IP TV kar naenkrat zašteka in se ne premakne nikamor... grem gledat k škatlam (optični switch, telefonski vmesnik in router), če kaj čudnega kje utripa in mi je sumljiv samo router. Potegnem router iz elektrike, TV začne delat. Priklopim router nazaj na elektroko, TV zašteka... sem še parkrat probala pa je bilo vedno isto - pri vključenemu routerju TV ne dela in obratno.
Morda kdo ve, kje bi lahko bil problem? (router je sicer nek čisto osnovni model Netgear, nastavitve so pa enake že od prvega dne dalje in do sedaj je vse delovalo BP)

lp Nina

aleskuhar
Faca
Prispevkov: 161
Pridružen: 12. Sep 2007 ob 18:22
T-2: Že imam
Paket: oranžni diamant
Kraj: Trbovlje

Re: [Imam] 10/10 + 3x TV + IP telefon

Odgovor Napisal/-a aleskuhar » 7. Jul 2010 ob 22:46

glede lcd televizorja:
jaz sem pred letom kupil philips, v rangu nekje 450 evrov, dela čisto dobro, je pa že HDTV, stereo zvok, popolnoma nobenih problemov.

OrionLady
Nadebudnež
Prispevkov: 430
Pridružen: 11. Jun 2006 ob 14:56
T-2: Že imam
Paket: optika T4
Kraj: Kranj

Re: [Imam] 10/10 + 3x TV + IP telefon

Odgovor Napisal/-a OrionLady » 9. Feb 2011 ob 18:34

Tale tema je že kar malo stara, sem že kar pozabila nanjo, ker stvari delajo :rtmT2: smo zadovoljni :)
_______
so pa druge stvari, ki me mučijo in priznam, da se zavedam, da je bilo na veliko stvari že odgovorjenih ampak sem lena da bi brskala po forumu in prebirala teme :)

v službi imamo situacijo...
do danes smo bili dokaj zadovoljni naročniki telekoma... danes pa :grrpc:
ker je firma v dvostanovanjski hiši, in ker so stvari narejene tako, kot so bile narejene 30 let nazaj, je do hiše zgleda speljan dvojček. Kar (se mi zdi) pomeni, da je v taki hiši možen samo en širokapasovni dostop do neta/tv... In ker smo v hiši dobili nove sosede, ki bi seveda tudi imeli internet, so danes telekom (T2 verjetno tukaj nima nič zraven, čeprav bo sosed t2 naročnik) mojstri "nekaj pokvarili", tako da samo v podjetju, ki je v celoti odvisno od interneta in telefona vsi na "prisilnem dopustu". Ker sam telekomov help desk in tehnična podpora nista bila kaj preveč koristna in ker si takih stvari ne moremo prav pogosto privoščiti (in še čakati prav dolgo, da se uredijo) smo začeli razmišljeti o alternativah.

in kot alternativa nam je na misel prišel T2 :)

- optike v teh koncih zgleda da še nekaj časa ne bo (čeprav bi bili pripravljeni za priklop tudi plačati pa smo zgleda predaleč, čeprav naj bi optika že bila v sosednji ulici) - če ima kdo kakšen drugačen insajderski podatek bi bila tega več kot vesela.
- v poštev potem verjetno pride samo VDSL - kjer se pa spet zaplete. Kot je zgoraj omenjeno, so kabli stari. Poleg tega smo od centrale toliko oddaljeni, da so že v osnovi stvari na meji delovanja (predvsem tv)... predvidevam, da bi bilo na T2 še slabše?
Ali je možno ta kabel od centrale do nas zamenjati? Bi bila situacija sploh kaj boljša? Kakšen je ta strošek? Ali je telekom po x letih dolžen ta kabel na lastne stroške zamenjati?
potem pa še, če bi se vse te stvari nekako uredile in bi se odločili za t2... a mi lahko kdo iz prve roke pove, kakšna je odzivnost tehnikov in tehnične pomoči pri poslovnih uporabnikih? In seveda, koliko časa se čaka, da se stvari preklopijo iz telekoma na t2?

lp Nina

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 953
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant 600/40
Kraj: Republika prlekija

Re: [Imam] 10/10 + 3x TV + IP telefon

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 9. Feb 2011 ob 19:34

Daj mi kaj več podatkov na ZS (naslov, hitrost interneta, kolko TVjev, telefonsko številko ki jo imate pri telekomu),...

Lp
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Odgovori