[Imam] 10 / 2 + VOIP na ISDN telefonu

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
riverpoet
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 14. Apr 2006 ob 20:12
T-2: Že imam
Paket: 10 / 2 (I wish)
Kraj: Ljubljana

[Imam] 10 / 2 + VOIP na ISDN telefonu

Odgovor Napisal/-a riverpoet » 15. Apr 2006 ob 15:44

Naročil konec januarja, 2x dobil pogodbo nazaj, ker je manjkal kak podpis, vsakič je trajalo 2 tedna, da sem to dobil. Tako da sem nekje konec februarja nazadnje poslal pogodbo. Od takrat ne duha ne sluha od T-2, nakar me okoli 20. marca pokliče Telekom monter, da bo prišel 29.3. pobrat zadeve. In res je prišel, s tem da je 28.3. ob 17h brez opozorila nehal delati net + ISDN, seveda ravno sredi pomembnega dela. Monter je pobral Telekom/SIOL zadeve in povedal, da je na centrali T-2 že priklopljen. In potem sem klical na T-2, da bi šel po opremo, pa je mojo opremo imel že njihov monter in so rekli da bo enkrat do 1.4. priklopljeno. Osebni obisk ni zadeve nič pospešil. Vklopljen sem bil 30. pozno popoldne, s tem da telefon še nekaj dni ni delal.

Net je na začetku pogosto dol padal, prejšnji vikend vsakih nekaj minut za nekje 15s (to pomeni da se modem sinhronizira).... Zdaj so to nekako rešili. Največ, kar dobim iz linije je pa tole:

Koda: Izberi vse

speedtest.si

Pritisnite START

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .		OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu)	192.99Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam)		6.51Mb/s

Pritisni START za ponovno meritev
Sem ca. 1100m od centrale. Pravijo da bodo izvajali meritve, ampak da morda se več ne da dobiti in da naj reklamiram račun, da bom sorazmerno manj plačal. Razmišljam, da bi šel najprej na 1024/256 paket, potem pa verjetno nazaj na SIOL ADSL. Namreč, ADSL je delal BREZ PROBLEMA na 384kbit/s!!!

Ima kdo kakšno idejo kako je to možno? A je kakšna sprememba zaradi tega, ker je bil prej ISDN + ADSL, zdaj pa ni več ISDN opreme vmes? Kabel je isti kot prej... a VDSL tako drugače deluje, da je lahko upload na istem kablu slabši kot prej preko ADSL?

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Odgovor Napisal/-a KoMar » 15. Apr 2006 ob 15:50

Jasno - VDSL deluje slabše kot ADSL, ker je narejen za krajše razdalje. Žal.

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7975
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Odgovor Napisal/-a kitl » 15. Apr 2006 ob 16:26

Res je VDSL je dosti bolj občutljiv kot ADSL in glede na našo celotno infrastrukturo je zapričakovati dosti več problemov kot pa pri ADSL-u. Saj zato se Siol ni nikoli odločil za VDSL, ker so vedeli, da ga v 90% sploh nebodo mogli nuditi oziroma bi nudili lahko samo nizke pakete katere pa lahko nudijo tudi na ADSL tehnologiji. Se mi zdi ,da so to zdaj uvideli tudi pri T2 zato pa so začeli pospešeno graditi optično omrežje katero jim bo šele lahko ponudilo realizacijo njihovih visokih paketov katere nudijo v svoji ponudbi. Saj če pogledaš malo na okoli lahko skoraj na prste prešteješ srečneže z 10/10 linijo ,da jim deluje. Skoraj 90 % vseh bodo preklopili na 8/1, ker jim več žal ne dopušča zastarelo omrežje.
Slika


Lp, Kitl

hartigan
Znanec
Prispevkov: 64
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:55
T-2: Še nimam
Paket: AmisDSL

Odgovor Napisal/-a hartigan » 15. Apr 2006 ob 16:57

riverpoet: maš pa zelo slab kabl

pr men na kabel razdalji okol 2km je zadnjih 700m kabel napeljan po
luftu od hiše do hiše, na vsaki štukan - skupaj tam okrog 10x pa kljub
temu se sinhronizira 14/0.4
----------------
over and out
----------------

riverpoet
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 14. Apr 2006 ob 20:12
T-2: Že imam
Paket: 10 / 2 (I wish)
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a riverpoet » 15. Apr 2006 ob 21:56

Ok, sem predvideval da je ADSL manj občutljiv na kvaliteto kabla, ampak zakaj pa taka razlika samo pri uploadu? Download mi gladko deluje 7Mbit...

Ko so montirali ISDN mnogo let nazaj, so morali od soseda do nas potegniti nov kabel - mislim da zaradi tistih multipleksiranih dvojčkih al kako se reče - a ima lahko to kaj zveze s temi problemi?

gulikoza
Starešina
Prispevkov: 1643
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:33
T-2: Že imam
Paket: 10/10 FTTH + tv + telefon

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 15. Apr 2006 ob 23:14

Kako imaš hišno napeljavo? Modem daj čimbližje tam kjer pride parica k tebi...lahko ogromno pridobiš če si kaj štukal kabel.
Slika Optika od 30.5.2008

heeroy
Uporabnik
Prispevkov: 44
Pridružen: 10. Apr 2006 ob 22:50
T-2: Že imam
Paket: 10/2 zgleda ne za dolgo
Kraj: Jesenice

Odgovor Napisal/-a heeroy » 16. Apr 2006 ob 00:08

Pritisnite START

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.99Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 9.57Mb/s

Pritisni START za ponovno meritev

Tkole men dela na 950 m od centrale za 10/2 Ni svoh se mi zdi :)

Uporabniški avatar
Sadarj79
Navdušenec
Prispevkov: 558
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 21:38
T-2: Že imam
Paket: T-2 optika

Odgovor Napisal/-a Sadarj79 » 16. Apr 2006 ob 09:17

Dobr ti tole dela.
Jst sm malo manj kot 600m od centrale, s tem, da sem zdaj na kablu ki gre skozi pod zemljo, tako, da sem optimističen! 10/2 ma da dela!

heeroy
Uporabnik
Prispevkov: 44
Pridružen: 10. Apr 2006 ob 22:50
T-2: Že imam
Paket: 10/2 zgleda ne za dolgo
Kraj: Jesenice

Odgovor Napisal/-a heeroy » 16. Apr 2006 ob 17:38

Po moje da ne bo panike pri tebi Ce meni dela na tej razdalji,pol bo teb se bolj vleku k pa men :)

riverpoet
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 14. Apr 2006 ob 20:12
T-2: Že imam
Paket: 10 / 2 (I wish)
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a riverpoet » 27. Apr 2006 ob 19:01

gulikoza napisal/-a:Kako imaš hišno napeljavo? Modem daj čimbližje tam kjer pride parica k tebi...lahko ogromno pridobiš če si kaj štukal kabel.
Stanje je takšno:

- pri sosednji hiši je Telekom omarica, od koder grejo kabli naprej na kup drugih hiš
- ko smo pred leti naročili dodaten ISDN priključek, so nam morali od tam pa do škatle na naši hiši napeljati nov kabel, ker obstoječi analogni kabel, na katerem je drug, PSTN tel. priključek ni bil ok
- od te omarice pri sosedu je kabel do naše strehe, nekje 30m dolg. Od tam je naprej ISDN kabel do kleti, gotovo kakih 20m
- na koncu tega kabla nam je Telekom monter že pri ADSL priklopu naredil naslednjo zmedo:

Slika

To gre potem v VDSL modem, nekje pol metra je dolg ta črn kabel, ki je navaden telefonski.

Odgovori