[Imam] 4/512, TV, telefon

Splošni pogovori o T-2
Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3096
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 13:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: [Imam] 4/512, TV, telefon

Odgovor Napisal/-a Mark » 8. Jan 2008 ob 21:48

Daj mi številko priključka pa ti jutri sporočim kako je na stvari!

Uporabniški avatar
ToJo
Faca
Prispevkov: 104
Pridružen: 25. Okt 2007 ob 10:31
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL+dod. TV
Kraj: Vipava-Ajdovščina

Re: [Imam] 4/512, TV, telefon

Odgovor Napisal/-a ToJo » 10. Jan 2008 ob 14:31

Sem ti že posredoval na ZS - čakam na odgovor.

Se opravičujem, ravnokar sem po mailu prejel odgovor - "storitev je možna, poklical vas bo monter s katerim se boste dogovorili za datum".
Slika

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3096
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 13:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: [Imam] 4/512, TV, telefon

Odgovor Napisal/-a Mark » 11. Jan 2008 ob 17:18

Jaz ti takrat žal nisem več utegnil odgovoriti na ZS! Je pa možno ja in imaš dobro sinhronizacijo, celo za HDTV!

Uporabniški avatar
ToJo
Faca
Prispevkov: 104
Pridružen: 25. Okt 2007 ob 10:31
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL+dod. TV
Kraj: Vipava-Ajdovščina

Re: [Imam] 4/512, TV, telefon

Odgovor Napisal/-a ToJo » 11. Jan 2008 ob 20:41

Za HDTV rabim samo še HD televizijo :D :D , tako da bo kar navadna dobra :D :D .

Hvala vseeno.

Upam da bo hitro kak monter prinesel vmesnik, da se ne bomo več kregali kdo bo kaj gledal. :mrgreen:
Slika

Uporabniški avatar
ToJo
Faca
Prispevkov: 104
Pridružen: 25. Okt 2007 ob 10:31
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL+dod. TV
Kraj: Vipava-Ajdovščina

Re: [Imam] 4/512, TV, telefon

Odgovor Napisal/-a ToJo » 14. Jan 2008 ob 19:38

Neuradni uradniki :D prosim pomagajte, da ne bom čakal na en vmesnik mesec dni (ker naj bi jih imeli na zalogi). ;-) ;-)
Slika

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 14:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: [Imam] 4/512, TV, telefon

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 14. Jan 2008 ob 19:55

Za HDTV moraš imeti tudi vse tehnične pogoje - recimo vsaj 25 dodatnih mega v downloadu, pa linija mora biti čista ko suza. V nasprotnem ti ne bodo odobrili!
Optika 100/10

Uporabniški avatar
ToJo
Faca
Prispevkov: 104
Pridružen: 25. Okt 2007 ob 10:31
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL+dod. TV
Kraj: Vipava-Ajdovščina

Re: [Imam] 4/512, TV, telefon

Odgovor Napisal/-a ToJo » 14. Jan 2008 ob 20:06

Pa saj ne rabim HDTV, sem naročil čisto navadno dodatno TV, tudi že dobil odgovor da je možno, čakam "samo" še da me monter pokliče oz. prinese vmesnik.
Slika

Uporabniški avatar
ToJo
Faca
Prispevkov: 104
Pridružen: 25. Okt 2007 ob 10:31
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL+dod. TV
Kraj: Vipava-Ajdovščina

Re: [Imam] 4/512, TV, telefon

Odgovor Napisal/-a ToJo » 15. Jan 2008 ob 11:36

Eno vprašanje, jutri moram službeno v Ljubljano, pa me zanima, če se sam ustavim na Brnčičevi, ali mi bodo dali TV vmesnik.
Slika

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 14:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: [Imam] 4/512, TV, telefon

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 15. Jan 2008 ob 11:58

Da! Ampak samo pod pogojem, če imaš dosti pasovne širine.
Optika 100/10

Uporabniški avatar
ToJo
Faca
Prispevkov: 104
Pridružen: 25. Okt 2007 ob 10:31
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL+dod. TV
Kraj: Vipava-Ajdovščina

Re: [Imam] 4/512, TV, telefon

Odgovor Napisal/-a ToJo » 15. Jan 2008 ob 12:02

Mark napisal/-a:Jaz ti takrat žal nisem več utegnil odgovoriti na ZS! Je pa možno ja in imaš dobro sinhronizacijo, celo za HDTV!

Imam NN, pa tudi mail odgovor sem že prejel da je storitev mogoča, tako da to ni problem.

OK, potem se pa jutri sam zglasim na Brnčičevi.
Slika

Uporabniški avatar
ToJo
Faca
Prispevkov: 104
Pridružen: 25. Okt 2007 ob 10:31
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL+dod. TV
Kraj: Vipava-Ajdovščina

Re: [Imam] 4/512, TV, telefon

Odgovor Napisal/-a ToJo » 16. Jan 2008 ob 17:58

No, danes sem na Brnčičevi prevzel Motorolo. S pomočjo HD2 je prišel signal skozi.

Sedaj imam pa zanimiv problem, katerega niso znali rešit niti na HD2 (oz. je obljubil da se bodo še malo pozanimali in me obvestili).

TV slika je odlična, samo menu do vmesnika je pa prevelik- ne vidim spodnjega roba menuja (kjer je napisano ime programa in oddaja) oz. v menuju ne vidim spodnje vrstice (recimo Teletekst).

Nastavitve slike TV sprejemnika s tem nimajo nič (lahko nastavim bilo kateri zaslon, se velikost menuja vmesnika ne spreminja).

Se pravi, slika programa je OK, slika menuja vmesnika pa prevelika. Priklopljeno preko SCART kabla.

Saj ne da me zelo moti, vendar če že vse dela, naj dela tudi to :D :D :D . A kdo ve za rešitev.
Slika

Uporabniški avatar
lazyass
Navdušenec
Prispevkov: 515
Pridružen: 1. Nov 2006 ob 01:33
T-2: Že imam
Paket: T4 optika 100/10
Kraj: Ljubljana-Šentvid-Gunclje

Re: [Imam] 4/512, TV, telefon

Odgovor Napisal/-a lazyass » 16. Jan 2008 ob 19:29

Zdaj nevem točno če je to rešitev za to napako, ampak za neko napako se prekine BELO žičko v scart kablu (mislm da se jo samo ven iz konektorja lahko sname ne rabiš precvikat) tko da dej probaj če to reši težavo, drugače jo pa nazaj notr vtakni :P


Lp Lenart
Slika T-2 #1Slika T-2 Mobile NIMAM VEČ

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2285
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 12:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: [Imam] 4/512, TV, telefon

Odgovor Napisal/-a RobertM » 16. Jan 2008 ob 20:36

lazyass napisal/-a:Zdaj nevem točno če je to rešitev za to napako, ampak za neko napako se prekine BELO žičko v scart kablu
SCART kabli so razlicnih proizvajalcev in nekateri kljub standardom uporabljajo svoje barve.
Raje navedi PIN na konektorju-so oznaceni(sicer drobno,a so) ;-)

http://tacashi.tripod.com/elctrncs/vga2tv/scart.gif
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Uporabniški avatar
lazyass
Navdušenec
Prispevkov: 515
Pridružen: 1. Nov 2006 ob 01:33
T-2: Že imam
Paket: T4 optika 100/10
Kraj: Ljubljana-Šentvid-Gunclje

Re: [Imam] 4/512, TV, telefon

Odgovor Napisal/-a lazyass » 16. Jan 2008 ob 20:41

Ne bom trdil ampak mislim da bo #20 taprav, sicer se pa ne spomnem točno če reši to težavo ali neko drugo, bi pa paskob vedu povedat za katero težavo je ta rešitev :D

Slika
Slika T-2 #1Slika T-2 Mobile NIMAM VEČ

Uporabniški avatar
ToJo
Faca
Prispevkov: 104
Pridružen: 25. Okt 2007 ob 10:31
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL+dod. TV
Kraj: Vipava-Ajdovščina

Re: [Imam] 4/512, TV, telefon

Odgovor Napisal/-a ToJo » 16. Jan 2008 ob 20:42

Scart je od T2 - prišel zraven, tako da ne bom nič "tikal".

Pa ponovno poudarjam - TV slika je odlična, problem je samo v "sliki" od vmesnika (menu, info, TTX,..).

Nisem strokovnjak, kaj če je kakšna napaka pri nadgradnji-fleshanju,..
Slika

Odgovori