ping/pl :(

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
Uporabniški avatar
jRRYo!
Novinec
Prispevkov: 18
Pridružen: 9. Maj 2006 ob 20:15
T-2: Že imam
Paket: 20/20
Kraj: julbjlana

ping/pl :(

Odgovor Napisal/-a jRRYo! » 14. Maj 2006 ob 09:37

elow all...

Edini razlog, da sm se odlocu presedlat na T-2 je tale stavek:
- Ali to pomeni, da bo pri računalniških igrah bistveno boljši "ping"?

- Točno tako!

http://www.t-2.net/povprasevanje_0.html

Narocim, mal cakam in na koncu dobim mighty T-2...
Kero razocaranje!!
Ping je slabsi ponekod tudi do 40ms! Holland - 80, Francija 75... itd..
se v avstrijo na 1v1 serverje (prej pri adsl 30-36pinga) mam zej ping 56.
Das zraven se mal packet lossa, in si tam. Ok priznam PL-ja je u bistvu manj kot pri adslju.

V cem je fora? pred dobrim mesecom ali dvema sm gledu post na slo-tech kjer je nekdo objavu ping do t-2 centrale: 5ms.
Če jst pingam centralo dobim 23ms. Oddaljenost od centrale 300m..
Kdo je kriv, Leecherji?? nevem no, baje majo zasedenost omrezja pri t-2 nekje 10%..

A majo na t-2 centrali nastavljen low priority za te "gaming packets".
A se da kej zment? jst bi z lahkoto presedlal na paket (trnutno 4/512), ce bi to zboljsalo ping.

Na K. mi gre ko se zvecer spravis odigrat spil, pa se ti en nozozemc z 16pinga rezi u glavo, ker je 2x dlje od gaming serverja kot ti, pa ma 5x bolsi ping.. (mal pretiravam tuki... zaradi slikovitosti :P)

ok, hvala ker ste me poslušal :)

Uporabniški avatar
Anubis
Legenda
Prispevkov: 1290
Pridružen: 19. Mar 2006 ob 17:05
T-2: Že imam
Paket: 100/10
Kraj: Zokiville

Odgovor Napisal/-a Anubis » 14. Maj 2006 ob 09:54

Ce gres na visji paket, ti latency ne bo nic izboljsalo (razen v primeru, da imas cisto zafilano linijo ze na svoji strani). Jaz imam 8/1, pa je ze na prvih dveh nodih (84.255.208.255, 84.255.208.129) latency v rangu 20+ ms tudi ce je na moji strani vsak prenos izklopljen (pri prejsnjem providerju sem bil "navajen", da je bilo na prvih parih pod ali blizu 10 ms, potem je skocilo na ca. 50-70 nekje sredi Evrope, v NY pa na trimestno ~120 ms).
Po Evropi je zdaj se bolj ali manj pod sto (70-80), ZDA pa je ze blizu 200 ms, ponekod celo 300 ms. Bandwidth sicer deluje na "naroceni hitrosti" - razen proti ZDA se zna vcasih malo upocasniti, relativno nizek latency pa se vseeno pozna... izvajanje ukazov preko telneta/SSHja, FTPja, pa online spili.

Squicky
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 14. Maj 2006 ob 10:16
T-2: Že imam
Paket: 1/1
Kraj: Lj

Odgovor Napisal/-a Squicky » 14. Maj 2006 ob 10:31

Oj.

jRRYo nisi edini.

Tudi pri meni je prišlo do razočaranja, ko sem hotel igrati online.

Pingi so bili obupni. Prej ko sem bil na Amisu(kabel 2/384) so bili pri SWAT4 pingi okoli 50-70ms, sedaj od 90ms dalje.

Če se postavi server je pa še slabše. Ko nas je igralo 12, so bili pingi takrat okoli 60-90 ms, sedaj je od 90-130ms, kar pa je no-go varianta.
Lag-a je toliko, da bi ga lahko izvažal.

Pa tudi drugače je nekako tako.

Pingi po SLO so nekako okoli 25ms (arnes, T-2, Amis)
http://www.google.com - 55ms
http://www.lavasoftusa.com - 180ms

Paket je drugače 1/1 in deluje kot 1/1 samo pingi...

Poklical sem tudi že na info, kjer sva z zelo prijazno gospodično, napisala nalog serviserjem v upanju, da bodo lahko kaj storili.

Pustimo se presenetiti...

LP.

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Re: ping/pl :(

Odgovor Napisal/-a Malkec » 14. Maj 2006 ob 12:51

Navadni Nimda napisal/-a:Dej pokliči na help desk, pa naj malo pofiddlajo s profili. Načeloma bi moral imeti 8-12 mili do centrale, 23 je za une profile, kjer so slabe linije ali slabo narejeni spoji! 8)
Word! Poslušajte Nimdo :D

Uporabniški avatar
jRRYo!
Novinec
Prispevkov: 18
Pridružen: 9. Maj 2006 ob 20:15
T-2: Že imam
Paket: 20/20
Kraj: julbjlana

Odgovor Napisal/-a jRRYo! » 14. Maj 2006 ob 15:51

hmm bom klical na centralo, tut sanjal se mi ni da imajo razlicne profile :shock:

gulikoza
Starešina
Prispevkov: 1643
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:33
T-2: Že imam
Paket: 10/10 FTTH + tv + telefon

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 14. Maj 2006 ob 21:52

Koda: Izberi vse

Pinging www.t-2.net [84.255.209.69] with 32 bytes of data:

Reply from 84.255.209.69: bytes=32 time=7ms TTL=124
Reply from 84.255.209.69: bytes=32 time=7ms TTL=124
Reply from 84.255.209.69: bytes=32 time=7ms TTL=124
Reply from 84.255.209.69: bytes=32 time=7ms TTL=124

Ping statistics for 84.255.209.69:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 7ms, Maximum = 7ms, Average = 7ms
Tole naj bi bil normalen ping znotraj T-2 omrežja.
Slika Optika od 30.5.2008

Uporabniški avatar
Anubis
Legenda
Prispevkov: 1290
Pridružen: 19. Mar 2006 ob 17:05
T-2: Že imam
Paket: 100/10
Kraj: Zokiville

Odgovor Napisal/-a Anubis » 14. Maj 2006 ob 22:02

Ja, krasno... pri meni je 'rahlo drugace'...

Reply from 84.255.209.69: bytes=32 time=44ms TTL=124
Reply from 84.255.209.69: bytes=32 time=20ms TTL=124
Reply from 84.255.209.69: bytes=32 time=20ms TTL=124
Reply from 84.255.209.69: bytes=32 time=20ms TTL=124

Squicky
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 14. Maj 2006 ob 10:16
T-2: Že imam
Paket: 1/1
Kraj: Lj

Odgovor Napisal/-a Squicky » 14. Maj 2006 ob 22:06

Anubis pri meni je isto...

Pinging http://www.t-2.net [84.255.209.69] with 32 bytes of data:

Reply from 84.255.209.69: bytes=32 time=62ms TTL=124
Reply from 84.255.209.69: bytes=32 time=23ms TTL=124
Reply from 84.255.209.69: bytes=32 time=24ms TTL=124
Reply from 84.255.209.69: bytes=32 time=24ms TTL=124

Ping statistics for 84.255.209.69:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 23ms, Maximum = 62ms, Average = 33ms

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 14. Maj 2006 ob 22:07

Anubis, Squieaky: včasih nastavijo drugačni profil, če si daleč, ali pa če imaš slabo napeljavo. S povečanjem odzivnega časa ima centrala več časa na voljo, da "pobere" signal iz šuma, s čemer se poveča pasovna širina. Preveri na koliko se ti modem poveže in ukrepaj!
Optika 100/10

Squicky
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 14. Maj 2006 ob 10:16
T-2: Že imam
Paket: 1/1
Kraj: Lj

Odgovor Napisal/-a Squicky » 14. Maj 2006 ob 22:13

Kako pa naj preverim na koliko se poveže?

Kilčem na help desk za to informacijo?

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 14. Maj 2006 ob 22:18

Ja, pojamraj, da imaš odločno previsok ping in da ti morajo probat profil zamenjat, ker ne moreš igrat "Soldier of Fortune 2" (ali karkoli že igraš). Potem tudi vprašaj, na koliko se ti poveže.

Imej v mislih tudi koliko si od centrale, a imaš kvalitetno parico in kvalitetno napeljavo doma ter tudi a imaš skupno razvezan dostop do Telekomovega telefona. Vse te reči lahko vplivajo, da imaš nalašč nastavljen tak profil, ni pa seveda nujno! :)
Optika 100/10

Uporabniški avatar
Anubis
Legenda
Prispevkov: 1290
Pridružen: 19. Mar 2006 ob 17:05
T-2: Že imam
Paket: 100/10
Kraj: Zokiville

Odgovor Napisal/-a Anubis » 14. Maj 2006 ob 22:24

Skratka zaradi verjetno slabe napeljave (najbrz se iz konca 60-ih let prejsnjega stoletja) - ker sem ca. 400 m od centrale, torej to ni problem - naj bi imel visji ping, da imam lahko ustrezno hitrost, ali kaj? Glede hitrosti sploh ni panike, dosega "nazivno", modem pa je na 15/3.
Upam, da bo TV delovala OK, ko/ce jo narocim...

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Malkec » 15. Maj 2006 ob 10:55

Anubis napisal/-a:Skratka zaradi verjetno slabe napeljave (najbrz se iz konca 60-ih let prejsnjega stoletja) - ker sem ca. 400 m od centrale, torej to ni problem - naj bi imel visji ping, da imam lahko ustrezno hitrost, ali kaj? Glede hitrosti sploh ni panike, dosega "nazivno", modem pa je na 15/3.
Upam, da bo TV delovala OK, ko/ce jo narocim...
Pokliči na helpdesk in zahtevaj spremembo profila, da boš imel manjši ping. Če imaš 5mbit extra downloada, bi ti TV morala delat (rabi 5-6 mbit širine).

Lp

xgo
Znanec
Prispevkov: 53
Pridružen: 25. Maj 2006 ob 08:46
T-2: Že imam
Paket: 1/1
Kraj: Jesenice

Odgovor Napisal/-a xgo » 25. Maj 2006 ob 08:53

ste sigurni da obstaja profili
je ze komu uspelo zamenjat? cifro od helpdeska prosm (a se se kr dolg casa caka da dobis koga)
sm 100m od centrale tko da to nebe smeu bit problem

sm pa poslau ze mail t2 ju da izboljsajo ping v tujino in sm dobil odgovor
Spo¹tovani!

Za Va¹o zahtevo morate poslati dopis, z navedbo kaj bi radi.

LP Miha,

T-2 slu¾ba za pomoè naroènikom

ombre
Uporabnik
Prispevkov: 31
Pridružen: 19. Mar 2006 ob 01:44
T-2: Že imam
Paket: UMTS
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a ombre » 25. Maj 2006 ob 09:10

Pinganje t-2:

Odgovor od 84.255.209.69: bajtov=32 čas = 10ms TTL=124
Odgovor od 84.255.209.69: bajtov=32 čas = 10ms TTL=124
Odgovor od 84.255.209.69: bajtov=32 čas = 11ms TTL=124
Odgovor od 84.255.209.69: bajtov=32 čas = 11ms TTL=124

Od centrale sem 700 metrov.
Zadnjič spremenil ombre, dne 25. Maj 2006 ob 10:15, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
Slika

Odgovori