Gsm telefon kot stacionarni telefon ?

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7067
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Gsm telefon kot stacionarni telefon ?

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 18. Jan 2009 ob 16:47

mene pa zanima, ali obstaja kakšen telefon oz. centrala, v katero bi dal sim kartico, potem pa na to napravo priklopil navaden telefon s katerim bi opravljal klice ?

gre se zato, da bi imel to v stanovanju in gor priklopljene navadne telefone, ?
zakaj tako ? ker so v stanovanju stari starsi ki ne znajo delat z gsmom, samo z navadnim telefonom.

simobil pa ima ugodno, za 18 eur paket tri zame ki vključuje 1000 min simobila in 1000 min v stac. omrežje...
doma pa kličemo največ v simobil in stacionarno omrezje.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7067
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Gsm telefon kot stacionarni telefon ?

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 18. Jan 2009 ob 17:18

"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
lithium
Nadebudnež
Prispevkov: 463
Pridružen: 30. Nov 2006 ob 20:52
T-2: Že imam
Paket: VDSL 8/1

Re: Gsm telefon kot stacionarni telefon ?

Odgovor Napisal/-a lithium » 18. Jan 2009 ob 18:34

Huh, precej draga rešitev.

Drugače delajo Kitajci ogromno stacionarnih telefonov - v katerega porineš sim kartico.

http://www.globalsources.com/manufactur ... Phone.html

Malo boš moral zbrskati kako stran, kjer jih pošiljajo v EU.
Cene so pa do 30€ ...

Lithium
Slika
Neuradni forum Telemacha -> forum070.net

OrionLady
Nadebudnež
Prispevkov: 430
Pridružen: 11. Jun 2006 ob 14:56
T-2: Že imam
Paket: optika T4
Kraj: Kranj

Re: Gsm telefon kot stacionarni telefon ?

Odgovor Napisal/-a OrionLady » 18. Jan 2009 ob 20:24


Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7067
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Gsm telefon kot stacionarni telefon ?

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 18. Jan 2009 ob 20:31

ja... ampak jaz ne iščem vse v enem... mam doma 3, 4 telefone... pa bi rad z njih klical ven s pomočjo tega...
če bi bil samo en telefon je drugo...

finta je v tem da uporabljas analogno ali isdn linijo, ven pa lahko kličeš s pomočjo gsm "vmesnika"
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

ip3
Znanec
Prispevkov: 70
Pridružen: 16. Okt 2008 ob 00:46
T-2: Že imam
Paket: UMTS

Re: Gsm telefon kot stacionarni telefon ?

Odgovor Napisal/-a ip3 » 18. Jan 2009 ob 23:42

Tu bi znali svetovati kakšno ugodno in zanesljivo rešitev:
http://www.el-jamnik.si/index.asp?St=00
Ali pa kdo drug s podobno ponudbo.

GSM vmesnik se pri telefonu obnaša kot vhod iz navadne telefonske linije,
zato bo za uporabo dveh linij potrebna neka preprosta telefonska centrala,
ki omogoča najmanj dve zunanji liniji.
Analogni ali ISDN, oz. kombinacija pa precej spreminja razmerja v cenah za oba aparata.

Uporabniški avatar
stajerc
Nadebudnež
Prispevkov: 379
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 22:07
T-2: Že imam
Paket: 10/1
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: Gsm telefon kot stacionarni telefon ?

Odgovor Napisal/-a stajerc » 22. Jan 2009 ob 13:09

Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3136
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: Gsm telefon kot stacionarni telefon ?

Odgovor Napisal/-a madpanter » 22. Jan 2009 ob 16:06

tacga jablatrona mam jas. Za 15 ojro sem ga kupil na bolhi z 2 leti garancije in deluje na vsa omrežja :mrgreen: skoda edino da ni umts še
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

tracker
Uporabnik
Prispevkov: 30
Pridružen: 26. Jan 2009 ob 13:39
T-2: Še nimam
Paket: 10M/768K UPC group

Re: Gsm telefon kot stacionarni telefon ?

Odgovor Napisal/-a tracker » 17. Feb 2009 ob 09:55

asterisk sistem podpira GSM gateway, pa potem nastaviš dialplan za cifre katere se začno z 030,040,070,031,041,051 da ti jih routa prek gatewaya. Potem lahko uporqabljaš tudi ipo telefonijo ali pa klasični pstn, ali pa vse hkrati. Lahko imaš tudi več številk, lahko priklopiš gor isdn telefone, pstn ali pa ip telefone. Lahko delaš prevezave, lahko daš klic na čakanje, lahko ti zvoni na eno številko en telefon, ali pa 2, ali vsi.... Rabiš pa PC... to je pa dodaten strošek (če imaš pa že postabljen kak server z linuxom pa niti ni stroška - razen gateway v tvojem primeru)

tracker
Uporabnik
Prispevkov: 30
Pridružen: 26. Jan 2009 ob 13:39
T-2: Še nimam
Paket: 10M/768K UPC group

Re: Gsm telefon kot stacionarni telefon ?

Odgovor Napisal/-a tracker » 18. Feb 2009 ob 09:44

Drugače ti pa Nokie E modeli podpirajo sip, nekatere pa celo voip.
Slava Slovencem!

Odgovori