Izpadi

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
GregecSLO
Navdušenec
Prispevkov: 638
Pridružen: 29. Sep 2009 ob 18:29
T-2: Že imam
Paket: 20/10

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a GregecSLO » 22. Feb 2011 ob 21:27

nima veze tle DNS no...
dns ti iz hostnama najde številko....
To mi naredijo tako T-2jevi kot siolovi kot googlovi...

Ni logike da so DNS-ji krivi...

Evo ti nslookup:

SIOL DNS:

Koda: Izberi vse

nslookup 213.61.92.193 193.189.160.23
Server:  taurus-4.siol.net
Address:  193.189.160.23

Name:    h-213.61.92.193.host.de.colt.net
Address:  213.61.92.193
Zadnjič spremenil GregecSLO, dne 22. Feb 2011 ob 21:31, skupaj popravljeno 1 krat.

nik2
Navdušenec
Prispevkov: 527
Pridružen: 12. Sep 2008 ob 13:57
T-2: Že imam
Paket: 10/10 optika
Kraj: Ljubljana - Dravlje

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a nik2 » 22. Feb 2011 ob 21:27

Ljubljana - Dravlje občasni nekajminutni izpati interneta na optiki.

lukec
Navdušenec
Prispevkov: 698
Pridružen: 21. Okt 2006 ob 13:34
T-2: Že imam
Paket: T4 20/2
Kraj: Rače

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a lukec » 22. Feb 2011 ob 21:31

MB zadeva že deluje
Slika

Uporabniški avatar
gjural
Nadebudnež
Prispevkov: 425
Pridružen: 15. Okt 2008 ob 02:46
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a gjural » 22. Feb 2011 ob 21:31

GregecSLO napisal/-a:nima veze tle DNS no...
dns ti iz hostnama najde številko....
To mi naredijo tako T-2jevi kot siolovi kot googlovi...

Ni logike da so DNS-ji krivi...
če skype dela, google pa ne odpre, pingal lahko ip od googla pa tracert ti dela... če zamenjaš dns-je na googlove pa ti vse normalno dela...
Slika
Slika
Slika

Matjaz79
Znanec
Prispevkov: 60
Pridružen: 5. Jan 2009 ob 11:32
T-2: Že imam
Paket: T3 Mega (optika)
Kraj: Velenje

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a Matjaz79 » 22. Feb 2011 ob 21:33

v Velenju tudi ne dela kot bi moralo. v tujino večina strani ne dela
Slika

GregecSLO
Navdušenec
Prispevkov: 638
Pridružen: 29. Sep 2009 ob 18:29
T-2: Že imam
Paket: 20/10

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a GregecSLO » 22. Feb 2011 ob 21:34

Sem že naredu to in ne dela...
DNS ne igra vloge tukaj ker najde IP, pravi IP tako kot od siola...
Evo enak rezultat...

Koda: Izberi vse

nslookup 213.61.92.193 8.8.8.8
Server:  google-public-dns-a.google.com
Address:  8.8.8.8

Name:    h-213.61.92.193.host.de.colt.net
Address:  213.61.92.193
Če bi bil tukaj drug IP vrnjen pol bi bil problem (pa še to ne nujno ker imajo lahko redundanco...)
DNS dela.

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 8171
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:20
T-2: Že imam
Paket: 600 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a kitl » 22. Feb 2011 ob 21:36

Tujina ne dela.
Slika


Lp, Kitl

darkdog
Nadebudnež
Prispevkov: 362
Pridružen: 29. Apr 2006 ob 14:28
T-2: Že imam
Paket: T4 optika + 2x sim
Kraj: okolica Kranja

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a darkdog » 22. Feb 2011 ob 21:37

to že vemo da ne dela.,mene bolj zanima,kdaj bo delal :)

GregecSLO
Navdušenec
Prispevkov: 638
Pridružen: 29. Sep 2009 ob 18:29
T-2: Že imam
Paket: 20/10

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a GregecSLO » 22. Feb 2011 ob 21:38

kitl napisal/-a:Tujina ne dela.
Good point :)
darkdog napisal/-a:to že vemo da ne dela.,mene bolj zanima,kdaj bo delal :)
Ni T2 kriv, tudi drugim ne dela...

Bo ko bo :)

The Menace
Model
Prispevkov: 310
Pridružen: 24. Jul 2009 ob 21:00
T-2: Že imam
Paket: Bakreno brezčasen

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a The Menace » 22. Feb 2011 ob 21:41

gjural napisal/-a:
GregecSLO napisal/-a:nima veze tle DNS no...
dns ti iz hostnama najde številko....
To mi naredijo tako T-2jevi kot siolovi kot googlovi...

Ni logike da so DNS-ji krivi...
če skype dela, google pa ne odpre, pingal lahko ip od googla pa tracert ti dela... če zamenjaš dns-je na googlove pa ti vse normalno dela...

Kje si Gjural, stara sablja skrhana? :mrgreen:
Resolva normalno in vse, odpira pa ne, tudi na googlovih dns-ih... zdaj predvidevam da imaš ti neko posebno linijo da ti dela tako kot praviš :mrgreen:
"Kako je lepo biti glup "

chevron
Uporabnik
Prispevkov: 48
Pridružen: 9. Sep 2008 ob 10:21
T-2: Že imam

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a chevron » 22. Feb 2011 ob 21:45

GregecSLO napisal/-a:
kitl napisal/-a:Tujina ne dela.
Good point :)
darkdog napisal/-a:to že vemo da ne dela.,mene bolj zanima,kdaj bo delal :)
Ni T2 kriv, tudi drugim ne dela...

Bo ko bo :)
Preko Mobitela dela.
Slika

GregecSLO
Navdušenec
Prispevkov: 638
Pridružen: 29. Sep 2009 ob 18:29
T-2: Že imam
Paket: 20/10

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a GregecSLO » 22. Feb 2011 ob 21:46

Opa preko Simobila pa ne. --> Simobil dela,pravkar probal še enkrat...
Pa Siola tud ne.
Glej ga zlomka tudi TušTelekom in njihov datacenter ma probleme
:)
Zadnjič spremenil GregecSLO, dne 22. Feb 2011 ob 21:50, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
obi
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 843
Pridružen: 9. Nov 2006 ob 17:26
T-2: Že imam
Paket: T-2 PAKET T-3 VDSL
Kraj: ljubljana - medvode
Kontakt:

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a obi » 22. Feb 2011 ob 21:49

Greetings!

We seem to be having problems with inbound and outbound connectivity and traffic.
Please investigate and report.

I've attached a graphical summary of traffic drop somewhere around 20:30-21:00 (GMT+1).

Torej

Prihaja do težav s povezavami do tujine... Napaka je izven omrežja T-2, enak problem se pojavlja pri vseh operaterjih.
Štrom for wife, ups for live
If you still hear me. It was not loud enough

SoLoR
Model
Prispevkov: 271
Pridružen: 4. Sep 2007 ob 21:18
T-2: Že imam
Paket: FTTH 500/100

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a SoLoR » 22. Feb 2011 ob 21:56

Yep Telia spet... vedno ko kak del tujine crkne je v 80% kriva telia... pa spet ni vsa tujina ampak samo določen del :)

GregecSLO
Navdušenec
Prispevkov: 638
Pridružen: 29. Sep 2009 ob 18:29
T-2: Že imam
Paket: 20/10

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a GregecSLO » 22. Feb 2011 ob 21:57

Tuštelekom in SImobil sta pa začela delat zgleda...

Odgovori