Izpadi

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8651
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 6. Avg 2022 ob 23:04

Jap nekaj je bilo.
Ampak zanimivo ne na vseh IPjih.

dule17
Guru
Prispevkov: 780
Pridružen: 11. Jun 2006 ob 09:26
T-2: Še nimam

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a dule17 » 2. Nov 2022 ob 16:34

ne vem v katero temo spada, se mi ni zgodilo že več kot 10 let, da bi bil 13 dni (pa še dva se obetata) brez dostopa do neta. se pravi od 21.10. problem je na Telekomu, rešitev pa prelagajo. je to normalo? odzivni čas namreč.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8651
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 2. Nov 2022 ob 17:34

Ja očitno gre za težjo napako.

djlulcek
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 6. Jan 2022 ob 11:24
T-2: Že imam
Paket: Premium HBO

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a djlulcek » 16. Nov 2022 ob 17:33

Zdravo,

Upam da je prava tema, prosim za neko idejo ali pa kak namig s strani kakega T2-jevca koga naj brcnem v rit :)
Optika preko Tritelovih vlaken, modem, ONT in ostala oprema so od TV, modem je v Bridge, moj router je Ax58, povprečna hitrost je 940/200

V nedeljo se mi je začelo dogajati sledeče:
Na random čase pride po popolnega izpada, torej TV, Internet, tudi lučka za GPON ugasne. To traja cca minuto in pol, da modem dobi nov IP, komunikator vzpostavi povezavo in je vse kot da ni nič bilo.
Problem je da se to zgodi cca 10-12x na dan, ob enem mi tudi vrže ven femtocelico in sem cca 5-10 minut nedosegljiv na telefon...

Klical sem na T2 kjer pravijo na je napaka na strani Tritela, Tritel pravi da je napaka na strani T2 saj je vsa aktivna in pasivna oprema od T2, samo vlakna je polagal Tritel..

Hvala!

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8651
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 16. Nov 2022 ob 19:22

Jaz bi sumil na kakšen napajalnik.
Če ONT zunanji napajalnik, poglej če imaš doma kakšnega podobnega.

Drugače pa: BELEŽI, SLIKAJ, pošiljal napake na T-2, Ti plačuješ položnico, če je Tritel kriv, bo že T2 njih obvestil.

djlulcek
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 6. Jan 2022 ob 11:24
T-2: Že imam
Paket: Premium HBO

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a djlulcek » 16. Nov 2022 ob 19:35

Dvomim da je napajalnik, ker je septembra bilo isto pa so potem eni ali drugi nekaj uredili. Moja oprema je ista...

Je pa noro, samo danes je bilo že 15 izpadov...

JM123
Znanec
Prispevkov: 60
Pridružen: 1. Feb 2021 ob 10:08
T-2: Že imam

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a JM123 » 18. Nov 2022 ob 07:50

Že 3. dan zapored moram klicati na T2, ker mi ne deluje aplikacija T2TV. V bistvu je problem, ker po novem ugašam modem in tisto Telekomovo škatlo, ko grem spat in prižgem šele naslednji dan popoldne, ko pridem iz službe. V tem času se očitno menjajo IP-ji in mi piše, da je aplikacijo možno uporabljati samo na domačem naslovu...Zanimivo, da Aris vmesnik in internet deluje brez problema. Ima še kdo podobne težave ?

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 8368
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:20
T-2: Že imam
Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a kitl » 18. Nov 2022 ob 11:26

Zakaj pa to delaš?
Slika


Lp, Kitl

JM123
Znanec
Prispevkov: 60
Pridružen: 1. Feb 2021 ob 10:08
T-2: Že imam

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a JM123 » 18. Nov 2022 ob 13:21

Ker mi vse kar imam na tej vtičnici troši 8W, tudi če je izklopljeno (brez tv-ja ki je na drugi vtičnici)

Uporabniški avatar
lok
Uporabnik
Prispevkov: 32
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 07:22
T-2: Že imam
Paket: 300/100
Kraj: Trbovlje

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a lok » 18. Nov 2022 ob 16:07

JM123 napisal/-a:
18. Nov 2022 ob 07:50
V tem času se očitno menjajo IP-ji in mi piše, da je aplikacijo možno uporabljati samo na domačem naslovu.
Jaz bi na vašem mestu naročil statični IP.
Slika

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2880
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 18. Nov 2022 ob 16:09

S tem privarčuješ med 3 in 4kWh na mesec. Pri povprečni tarifi je to nekje med 50 in 60 centov na mesec. Statični IP je dražji od tega.

Uporabniški avatar
lok
Uporabnik
Prispevkov: 32
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 07:22
T-2: Že imam
Paket: 300/100
Kraj: Trbovlje

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a lok » 18. Nov 2022 ob 17:31

Predlagam da se to nadaljuje v tej temi:
Slika

smesko23
Faca
Prispevkov: 167
Pridružen: 9. Sep 2010 ob 10:35
T-2: Že imam
Paket: oranžni diamant HBO - FTTH
Kraj: Škofja Loka

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a smesko23 » 7. Dec 2022 ob 22:05

a tv dela
Slika

mietke
Novinec
Prispevkov: 7
Pridružen: 6. Maj 2009 ob 17:55
T-2: Že imam

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a mietke » 7. Dec 2022 ob 22:08

Pri nas v LJ trenutno ne dela.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8651
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 7. Dec 2022 ob 22:15

Neki se dogaja ja

Odgovori