Sistemska obvestila

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
Uporabniški avatar
MiKi
Model
Prispevkov: 209
Pridružen: 18. Maj 2006 ob 20:21
T-2: Že imam
Paket: FTTH 100/10Mbit + TV + Tel
Kraj: Ljubljana

Re: Sistemska obvestila

Odgovor Napisal/-a MiKi » 15. Apr 2009 ob 12:30

Zanimivo je, da ima težava samo T-2. Jaz sem preko Remote povezan v šiht, pa tam surfam. Pa AMIS je ravno tako povezan na Dunaj, samo pri njih vse deluje b.p.

Sicer pa zjutraj mi je na tehnični podpori možakar rekel, da so jim serverji za tujino padli dol.

Tako da, ko povzamem vse skupaj, bi jaz rekel: Pretrgana optika, my ass. :jao:

Uporabniški avatar
morphx
Model
Prispevkov: 208
Pridružen: 17. Sep 2007 ob 23:51
T-2: Že imam
Paket: 4/512 + 2×iptel + iptv
Kraj: Koper, ki to ni

Re: Sistemska obvestila

Odgovor Napisal/-a morphx » 15. Apr 2009 ob 12:34

Miki ne vem zakaj, ampak ti verjamem.
Slika

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4898
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Sistemska obvestila

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 15. Apr 2009 ob 12:37

Žal je prekinitev na optiki, drugače bi zadeva že bila nazaj,
je pa res zanimivo da smo T-2 edini ko nam ne deluje tujina.

gulikoza
Starešina
Prispevkov: 1643
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:33
T-2: Že imam
Paket: 10/10 FTTH + tv + telefon

Re: Sistemska obvestila

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 15. Apr 2009 ob 12:44

mogoče imajo ostali redundance narejene tako kot je treba? :blbl:
Slika Optika od 30.5.2008

Uporabniški avatar
Fric
Faca
Prispevkov: 115
Pridružen: 18. Dec 2006 ob 11:32
T-2: Že imam
Paket: T4 20M

Re: Sistemska obvestila

Odgovor Napisal/-a Fric » 15. Apr 2009 ob 12:46

Me res zanima kaj je tu res in kaj ne. Če je napaka na dunaju... zakaj potem najdi.si ne dela, siol.net, 24ur.com itd. ki imajo streznike v sloveniji (povezavo zagotavlja telekom slovenije :D)?
Blame the others...

shorto
T-2jevec
Prispevkov: 395
Pridružen: 16. Feb 2007 ob 02:15
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Sistemska obvestila

Odgovor Napisal/-a shorto » 15. Apr 2009 ob 12:49

Fric, malo preveri preden pišeš bedarije, najdi.si 24ur in vse ostalo deluje bp....

Uporabniški avatar
Zico4
Faca
Prispevkov: 160
Pridružen: 22. Feb 2007 ob 00:45
T-2: Že imam
Paket: T-2 (T-1) optika

Re: Sistemska obvestila

Odgovor Napisal/-a Zico4 » 15. Apr 2009 ob 12:50

Tudi po Sloveniji internet dela samo delno. Na primer ne morem dostopati do svojih email serverjev, ki jih imam na Amis-u. Amisovo omrežje pa dela.
Pa cel kup web strani po Sloveniji mi tudi ne laufa. To pa verjetno že ne gre preko Dunaja...

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
Prispevkov: 1641
Pridružen: 9. Sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Re: Sistemska obvestila

Odgovor Napisal/-a Krypto » 15. Apr 2009 ob 12:51

Če, ko zamenjaš dnsje.

gulikoza
Starešina
Prispevkov: 1643
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:33
T-2: Že imam
Paket: 10/10 FTTH + tv + telefon

Re: Sistemska obvestila

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 15. Apr 2009 ob 12:53

Ne dela zaradi dnsov...ali pa ker se promet tudi ponavadi routa čez tujino.

Amisu zgleda dela link na Dunaj:

Koda: Izberi vse

 3  ljubljana1.amis.net (212.18.32.166)  41.211 ms  43.672 ms  58.554 ms
 4  ljubljana9-vlan-5.amis.net (212.18.33.129)  39.901 ms  41.146 ms  42.666 ms
 5  vienna1-te-2-1.amis.net (212.18.41.154)  52.583 ms  56.269 ms  56.244 ms
 6  win-b2-link.telia.net (213.248.90.173)  56.535 ms  48.080 ms  43.629 ms
 7  ffm-bb1-link.telia.net (80.91.252.78)  54.494 ms  54.723 ms  56.270 ms
Softnetu zgleda da tudi ne, ampak prerouta v Frankfurt:

Koda: Izberi vse

  3    26 ms    14 ms    22 ms  sn-lj-dun-02-slo.ntwk.softnet.si [212.103.129.41]
  4    19 ms    13 ms    14 ms  sn-lj-016-slo.ntwk.softnet.si [213.253.125.1]
  5    10 ms    15 ms    14 ms  molt.softnet.si [212.103.129.10]
  6    41 ms    37 ms    44 ms  sn-fr-pos1-1-ger.ntwk.softnet.si [212.103.129.106]
Ne vem kam gre Siol, ampak čez Dunaj ne:

Koda: Izberi vse

 4  obelix-6-0-0.siol.net (89.143.1.57)  3.924 ms  3.884 ms  4.648 ms
 5  dux-1-1-0.siol.net (89.143.1.18)  3.999 ms  3.908 ms  3.885 ms
 6  194.25.208.141 (194.25.208.141)  17.798 ms  16.877 ms  16.861 ms
 7  194.25.6.26 (194.25.6.26)  17.454 ms 194.25.6.54 (194.25.6.54)  17.455 ms  17.323 ms
Tuš tudi ne...

Koda: Izberi vse

 3  77.111.1.181 (77.111.1.181)  2.471 ms  2.473 ms  2.464 ms
 4  77.111.1.130 (77.111.1.130)  2.444 ms  2.446 ms  2.437 ms
 5  77.111.1.174 (77.111.1.174)  2.416 ms  2.414 ms  2.404 ms
 6  fra15-tus-telecom-1.fra.seabone.net (89.221.34.117)  25.346 ms  25.358 ms  25.370 ms
Koga sem še pozabil? :D
Slika Optika od 30.5.2008

Uporabniški avatar
Fric
Faca
Prispevkov: 115
Pridružen: 18. Dec 2006 ob 11:32
T-2: Že imam
Paket: T4 20M

Re: Sistemska obvestila

Odgovor Napisal/-a Fric » 15. Apr 2009 ob 13:00

shorto, potem imas verjetno sreco ker meni ne dela skoraj nic.

Uporabniški avatar
nathanhund
Guru
Prispevkov: 830
Pridružen: 4. Dec 2007 ob 14:34
T-2: Že imam
Paket: oranžni optimum+1sdtv+čz+1mob
Kraj: Poljčane

Re: Sistemska obvestila

Odgovor Napisal/-a nathanhund » 15. Apr 2009 ob 13:12

meni tudi do sedaj ni delalo nič na internetu, zdaj pa deluje ene par strani ostalo pa :aa:
LP Robert

Uporabniški avatar
gjural
Nadebudnež
Prispevkov: 425
Pridružen: 15. Okt 2008 ob 02:46
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL

Re: Sistemska obvestila

Odgovor Napisal/-a gjural » 15. Apr 2009 ob 13:16

Fric napisal/-a:Me res zanima kaj je tu res in kaj ne. Če je napaka na dunaju... zakaj potem najdi.si ne dela, siol.net, 24ur.com itd. ki imajo streznike v sloveniji (povezavo zagotavlja telekom slovenije :D)?
Blame the others...
najdi.si dela, 24ur.com dela, itd... preveri DNS-je katere imaš. po sloveniji ti mora delovat.
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
nathanhund
Guru
Prispevkov: 830
Pridružen: 4. Dec 2007 ob 14:34
T-2: Že imam
Paket: oranžni optimum+1sdtv+čz+1mob
Kraj: Poljčane

Re: Sistemska obvestila

Odgovor Napisal/-a nathanhund » 15. Apr 2009 ob 13:18

a ne razumete da do pred kratkim nam nekaterim ni delalo nič ker sploh ni bilo linije :blbl:
LP Robert

Uporabniški avatar
Perplexer
Uporabnik
Prispevkov: 45
Pridružen: 2. Nov 2007 ob 17:51
T-2: Že imam

Re: Sistemska obvestila

Odgovor Napisal/-a Perplexer » 15. Apr 2009 ob 13:31

Vsaj racun za Internet bo manjsi konec meseca, ce ze nic drugega. :-)

bostjant
Znanec
Prispevkov: 70
Pridružen: 18. Apr 2006 ob 19:44
T-2: Že imam
Paket: 100/10

Re: Sistemska obvestila

Odgovor Napisal/-a bostjant » 15. Apr 2009 ob 13:32

MiKi napisal/-a:Zanimivo je, da ima težava samo T-2. Jaz sem preko Remote povezan v šiht, pa tam surfam. Pa AMIS je ravno tako povezan na Dunaj, samo pri njih vse deluje b.p.

Sicer pa zjutraj mi je na tehnični podpori možakar rekel, da so jim serverji za tujino padli dol.

Tako da, ko povzamem vse skupaj, bi jaz rekel: Pretrgana optika, my ass. :jao:
Niso plačal računa, recesija kaj češ. Bodi vesel, da Slovenija dela. Saj je zadosti slovenskih strani, zakaj sploh rabiš tujino?
Slika

Odgovori