Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
Skorc
Legenda
Prispevkov: 1281
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a Skorc » 7. Dec 2017 ob 09:53

A pride v poštev, da koaksijalce daš ven ter potegneš UTP?
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

awake
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 28. Nov 2017 ob 11:23
T-2: Še nimam

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a awake » 7. Dec 2017 ob 10:40

Na žalost ne, vsaj tega v dnevni sobi ni v kanalu...

lukiluke1
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 13. Okt 2019 ob 22:23
T-2: Že imam

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a lukiluke1 » 13. Okt 2019 ob 22:29

Še sam imam eno vprašanje. Sem na novo priključen na optiko. Televizija in (moj) ruter v dnevni sobi, t-2 modem/ruter drugje. Pri priklopu mi je monter zatrdil, da potrebujem dva mrežna kabla v dnevni in sicer en za tv, ki je direkt iz inboxa, drugi pa na moj ruter, ki bo v uporabi za net. Se namesto vleke kabla da to rešiti s mrežnim stikalom?

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1618
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 13. Okt 2019 ob 22:44

Če daš na obe strani managed switch, ter IPTV in internet po enem kablu spelješ z VLAN-i, je odgovor da.

lukiluke1
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 13. Okt 2019 ob 22:23
T-2: Že imam

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a lukiluke1 » 13. Okt 2019 ob 22:58

V bistvu je bla interna inštalacija pred priklopom t-2 rešena: modem->router na katerem so odjemalci, na enem portu ->2 router, delujoč kot dodatna wi-fi dostopna točka in stikalo za ostale odjemalce. Sedaj je na inbox priklopljena optika, montažer dal inbox na bridge mode, 2 porta pustil, prav tako deluje brezžično omrežje na njemu. En naj bi bil za tv, drug za net. Rekel mi je, da če ne bo dveh kablov, potem naj pozabim obljubljen prenos 500Mbit/s. Če priklopim tv box na router v dnevni sobi, mi javi, da iz strani t-2 mrežna oprema ni podprta...

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1618
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 13. Okt 2019 ob 23:07

Če imaš bridge port, lahko brez težav zadevo rešiš z enim kablom in navadnim switchem pri svojem routerju. Če bo giga switch, ne vidim razloga, zakaj ne bi delalo 500Mbit/s internet + TV.

borutbolc
Znanec
Prispevkov: 63
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 14. Okt 2019 ob 16:12

Gigabit stikalo priključeno na bridge port in na stikalo router in STB bo šlo. Ampak router bo imel zunanji IP in ne bo v istem omrežju kot ostali uporabniki na innboxu.

lukiluke1
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 13. Okt 2019 ob 22:23
T-2: Že imam

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a lukiluke1 » 14. Okt 2019 ob 19:07

pa sej na inboxu ni uporabnikov. Inbox je v bridge mode. Na njem priklopljen wifi router in na router uporabniki+dodatni wifi router, ki deluje kot dostopna točka in switch za pokrivanje ostalih odjemalcev v oddaljeni sobi. Predvidevam, da zaradi routerja, ki je za inboxom, mi IPTV sprejemnik javlja, da ga lahko uporabljam le v t-2 omrežju. Je kaka rešitev za to? Oziroma kje ga lomim?

borutbolc
Znanec
Prispevkov: 63
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 14. Okt 2019 ob 20:35

Kot si zapisal imaš STB za routerjem, zato ti ne dela. Napiše "ni v T-2 omrežju", to je zato ker naslova ne pridobi od T-2, ampak lokalno od tvoje škatle. Če v dnevni postaviš prvo stikalo (switch) in nanj STB in router, potem ti morata oba delovat. Stikalo naj bo primerno (IGMP podpora), če ne lahko kocka TV. Lahko pa pustiš tako kot sedaj in prosiš T-2 podporo naj ti vklopijo HLS na STB in potem ti bo delovalo tudi za routerjem.

Odgovori