Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
sasoslo
Novinec
Prispevkov: 17
Pridružen: 26. Jan 2017 ob 14:27
T-2: Že imam
Paket: t2

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a sasoslo » 5. Feb 2017 ob 18:29

Še vprašanje :) kaj je IP RELEASE in kako se na Macu naredi?

Potem se pa lotim in vse stestiram, da vidim kje tiči zajec :)


Sent from my iPhone using Tapatalk

PatrikK
Model
Prispevkov: 295
Pridružen: 13. Nov 2016 ob 09:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: Tolmin

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a PatrikK » 5. Feb 2017 ob 18:32

Slika

sasoslo
Novinec
Prispevkov: 17
Pridružen: 26. Jan 2017 ob 14:27
T-2: Že imam
Paket: t2

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a sasoslo » 5. Feb 2017 ob 18:51

Ip release naredil, izklopil ethernet kabel, izklopil Milana in ga vklopil nazaj. Šel do Minixa, izklopil wifi, vklopil ethernet in nič :) ne poveže.


Sent from my iPhone using Tapatalk

PatrikK
Model
Prispevkov: 295
Pridružen: 13. Nov 2016 ob 09:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: Tolmin

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a PatrikK » 5. Feb 2017 ob 18:53

Milan je samo po sebi stikalo, se pravi ne dodeljuje internih ipjev. Moraš naredit release na pcju in pc pustit izklopljen iz milana. Nato na minix naredi renew. Pc pa potem priklopi na router.
Slika

sasoslo
Novinec
Prispevkov: 17
Pridružen: 26. Jan 2017 ob 14:27
T-2: Že imam
Paket: t2

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a sasoslo » 5. Feb 2017 ob 18:55

Release naredil na Macu in ga izklopil iz kabla. Tako ali tako ga lahko imam na wifiju - niti ne potrebujem etherneta. (Včasih sem ga imel zaradi m3u) a sedaj bi rad na Minixu gledal.

Kako se na Minixu naredi renew?
Nimam nekih opcij vklop/izklop potem pa edino ročni vnos IPja, Dns,..


Sent from my iPhone using Tapatalk

sasoslo
Novinec
Prispevkov: 17
Pridružen: 26. Jan 2017 ob 14:27
T-2: Že imam
Paket: t2

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a sasoslo » 5. Feb 2017 ob 19:37

Vse utp kable izklopil in pustil samo utp, ki gre v switch (stb + Minix) a tudi tu ne zasveti lučka, da je skonektal. Nimam ideje kaj bi lahko še naredil


Sent from my iPhone using Tapatalk

rossi
Navdušenec
Prispevkov: 704
Pridružen: 16. Dec 2007 ob 19:27
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO
Kraj: Litija

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a rossi » 5. Feb 2017 ob 19:51

Pusti tako in pocakaj 24 ur ;)

Poslano z mojega SM-A9000 z uporabo Tapatalk

PatrikK
Model
Prispevkov: 295
Pridružen: 13. Nov 2016 ob 09:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: Tolmin

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a PatrikK » 5. Feb 2017 ob 19:59

Ja če vse naprave pustiš izklopljene za 24ur bodo same zahtevale lovi lease.
Slika

sasoslo
Novinec
Prispevkov: 17
Pridružen: 26. Jan 2017 ob 14:27
T-2: Že imam
Paket: t2

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a sasoslo » 5. Feb 2017 ob 20:02

Ok, probam :)


Sent from my iPhone using Tapatalk

sasoslo
Novinec
Prispevkov: 17
Pridružen: 26. Jan 2017 ob 14:27
T-2: Že imam
Paket: t2

Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a sasoslo » 5. Feb 2017 ob 20:47

Torej, če kabel iz PCja izklopim in naredim ip renew, pustim 24ur - bi načeloma ethernet moral delovati na Minixu? (Minixa imam priklopljenega preko Switchana UTPju od STBja)


Sent from my iPhone using Tapatalk

PatrikK
Model
Prispevkov: 295
Pridružen: 13. Nov 2016 ob 09:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: Tolmin

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a PatrikK » 5. Feb 2017 ob 20:57

Ne, pc mora biti priklopljen in v trenutku ko ti narediš IP release, ga moraš izklopit. Če ga pustiš 24 ur izklopljenega, bi moralo delovati ja.
Slika

sasoslo
Novinec
Prispevkov: 17
Pridružen: 26. Jan 2017 ob 14:27
T-2: Že imam
Paket: t2

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a sasoslo » 5. Feb 2017 ob 21:05

Verjetno je res z IPjem problem, ker Milan (kot je meni znano) je v bridge modu vsak od 8 portov. Torej če dan UTP, ki je namenjen za STB v switch in od tam en UTP v STB in drugega v Minixa bi načeloma moralo delovati. Zdej pa če bo vaša metoda uspešna bomo pa vidli :)

Ps: v Milanu imam en port za 1 STB, wifi router in STB 2 (ta, ki je v switchu) - UTP iz Compa pa je na idle izklopljen 24ur.

Probajmo srečo :)


Sent from my iPhone using Tapatalk

Uporabniški avatar
hdvideo
Uporabnik
Prispevkov: 28
Pridružen: 27. Feb 2016 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a hdvideo » 9. Feb 2017 ob 10:36

Pozdravljeni
Pri prenovi hiše in pri povečanju števila tv in računalnikov, smo tudi instalacije interneta posodobili. Sem naročnik pri T-2. Potegnil sem nove kable U/UTP cat6. Do INNBOX V60-U pride optika. Iz njega imam na portih 4 in 4 izhoda do STB - jev April VIP1113M. Iz Porta 2 pa v Router Netgear 7000. Iz routerja imam izhode do pc-jev in preko wi-fi dostop mobilnih telefonov. Router je kar hiter, saj ima Gb povezavo, tudi 5G wifi. Pri enem tv imam še Nexbox A95X. Ker ne morem spravit v cev dveh utp kablov do tv, moram ročno pretikat dovod etherneta v STB ali v Nexbox. Ne rabim obeh hkrati, pa me zanima najenostavnejša tehnična rešitev, - razdelilec ki bi sam zaznal katera naprava je vključena. Ne maram odvečne navlake in kup adapterjev, že tako je tega ogromno. Saj Nexbox mi dela preko wifi - ja, vendar ni čisto gladko brez zatikanja. Je le bolj ziher če je žična povezava. Bom hvaležen za nasvet kako rešim še ta problem, hvala lepa vnaprej. Lp

Poslano z mojega SM-N9005 z uporabo Tapatalk

Uporabniški avatar
hdvideo
Uporabnik
Prispevkov: 28
Pridružen: 27. Feb 2016 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a hdvideo » 9. Feb 2017 ob 10:39

Je prišlo do napake, sem pisal na telefonu, - iz portov 3 in 4 gre do tv.

Poslano z mojega SM-N9005 z uporabo Tapatalk

Uporabniški avatar
hdvideo
Uporabnik
Prispevkov: 28
Pridružen: 27. Feb 2016 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a hdvideo » 9. Feb 2017 ob 15:54

A nima nihče rešitve problema?

Poslano z mojega SM-N9005 z uporabo Tapatalk

Odgovori