Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
PatrikK
Model
Prispevkov: 295
Pridružen: 13. Nov 2016 ob 09:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: Tolmin

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a PatrikK » 9. Feb 2017 ob 18:08

Lahko nabaviš switch 5 portni in vanj pripelješ utp kabel iz porta 3 oz. 4. Nato pa iz switcha utp kabel posebej do netboxa in do stbja. Moralo bi delovat brez problema, edino potem imaš netbox direktno na internetu brez kakršnegakoli firewalla.
Slika

Uporabniški avatar
hdvideo
Uporabnik
Prispevkov: 28
Pridružen: 27. Feb 2016 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a hdvideo » 9. Feb 2017 ob 21:56

Ja, to vem da s switch - em lahko rešim to, pa mi ne diši preveč še ena škatla in kup kablov več. Sem mislil da obstaja kak razdelilec ki sam zazna katera naprava je vključena in tista bi delovala.

Poslano z mojega SM-N9005 z uporabo Tapatalk

rossi
Navdušenec
Prispevkov: 704
Pridružen: 16. Dec 2007 ob 19:27
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO
Kraj: Litija

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a rossi » 9. Feb 2017 ob 22:06

Switch je sam ena skatla pa nic vec velik kablov ;)

Poslano z mojega SM-A9000 z uporabo Tapatalk

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7936
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a kitl » 9. Feb 2017 ob 22:07

Seveda je napajlni kabel :D
Slika


Lp, Kitl

lukslo
Uporabnik
Prispevkov: 27
Pridružen: 25. Jun 2009 ob 19:59
T-2: Že imam
Paket: T4 Tera - Optika
Kraj: Vrtojba

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a lukslo » 9. Feb 2017 ob 22:29

Lahko razdeliš kabel na dva dela (vsak prokljucek ima tako 2 parici), ampak tako dobis max. 100M hitrost mreže.

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1272
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a Skorc » 10. Feb 2017 ob 04:15

hdvideo napisal/-a:Ja, to vem da s switch - em lahko rešim to, pa mi ne diši preveč še ena škatla in kup kablov več. Sem mislil da obstaja kak razdelilec ki sam zazna katera naprava je vključena in tista bi delovala.
In kaj je switch drugega, kot pameten razdelilec?
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

Uporabniški avatar
hdvideo
Uporabnik
Prispevkov: 28
Pridružen: 27. Feb 2016 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a hdvideo » 10. Feb 2017 ob 11:21

Ja, saj v končnem bom očitno moral dodati switch. Bo pač še nekaj šare za nabiranje prahu več [WINKING FACE]

Poslano z mojega SM-N9005 z uporabo Tapatalk

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7936
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a kitl » 10. Feb 2017 ob 13:02

Prah briši redno 2x tedensko pa ga ne bo :D
Slika


Lp, Kitl

Oli777
Novinec
Prispevkov: 11
Pridružen: 8. Jan 2017 ob 00:01
T-2: Že imam
Paket: T4-mega

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a Oli777 » 15. Feb 2017 ob 00:21

Po hiši napeljujem mrežno napeljavo in ker bi se rad že vnaprej pripravil na optiko me zanima, kje je nameščena optična doza? Takoj na notranji strani, kjer pride optični kabel iz zunanje omarice (verjetno se tukaj naredi spoj iz debeljšega zunanjega optičnega kabla na tanjšega notranjega)?

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7936
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a kitl » 15. Feb 2017 ob 00:59

Tako je.
Slika


Lp, Kitl

PatrikK
Model
Prispevkov: 295
Pridružen: 13. Nov 2016 ob 09:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: Tolmin

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a PatrikK » 15. Feb 2017 ob 07:53

Oli777, moraš specificirat katera vrsta optike je pri vas. (GPON, LLU)

Pri GPONu imajo sedaj po novem navado, vlakno direktno iz kleti (blok) kjer je zavarjeno pripeljat do modema.
Zadnjič spremenil PatrikK, dne 15. Feb 2017 ob 08:00, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Oli777
Novinec
Prispevkov: 11
Pridružen: 8. Jan 2017 ob 00:01
T-2: Že imam
Paket: T4-mega

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a Oli777 » 15. Feb 2017 ob 08:00

Zaenkrat sicer še nobene, je pa na Telekomovi strani pod načtrovane gradnje označeno tudi moje področje, tako da ko bo, bo GPON.

PatrikK
Model
Prispevkov: 295
Pridružen: 13. Nov 2016 ob 09:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: Tolmin

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a PatrikK » 15. Feb 2017 ob 08:01

No potem bo najverjetneje, tako delajo sedaj izgradnje, brez kakršnih koli doz v stanovanju, vlakno iz kleti direktno do modema.
Slika

Oli777
Novinec
Prispevkov: 11
Pridružen: 8. Jan 2017 ob 00:01
T-2: Že imam
Paket: T4-mega

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a Oli777 » 15. Feb 2017 ob 08:05

Ok, hvala :)

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
Prispevkov: 1641
Pridružen: 9. Sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Re: Interna inštalacija; vprašanja in odgovori

Odgovor Napisal/-a Krypto » 16. Feb 2017 ob 17:54

PatrikK napisal/-a:No potem bo najverjetneje, tako delajo sedaj izgradnje, brez kakršnih koli doz v stanovanju, vlakno iz kleti direktno do modema.
Kaj pa je potem na koncu? Konektorji? Malce dvomim, ker TS izrecno zahteva od GVO da se uporabi prikljucna doza.

Odgovori