Veseli me, da sem blizu centrale ter da s sinhronizacijo (preko 40) nimam problemov kot tudi ne z internetom (10/2). Nastopijo pa težave z kockanjem TV-ja in to vsakodnevno.
Vsak dan resetiram modem potem je nekaj ur (BP tudi HD ) dobro potem pa se zgodba ponavlja (kot,da bi se napolnili kondenzatorji). Občasno pokličem HP , da resetirajo modem vendar je popolnoma enako.
Zakaj pišem?
Kljub prijavam ni nikogar naokrog in nalogi/prijave se "kar same" zaključijo.
Zadeva /kockanje se dogaja po prehodu iz VDSL na VDSL2.
Najprej sem imel profil ? (sinhr. cca 27/?) po prevzemu HD Motorole pa so dvignili na 40+. Kocka vseskozi (tudi pri 27).
Z VDSL sem imel (meritve pri priklopu) sinhronizacijo tudi 40/? potem mi je bilo glede na opremo znižano. Nič kockanja.
Zakaj prehod na VDSL2?
Monterju se je zadeva "zdela" nestabilna ker se modem ob izpadu elektrike nekajkrat ni sinhroniziral na meni določen profil. Upam, da sem pravilno povzel ugotovitve.
Ob prijavah na HD sem že nekajkrat omenil, da bi bilo vredno poizkusiti z korakom nazaj(VDSL) in zadevo "naviti" do še priporočljivih meja vendar nobenega odziva--->nalogi zaključeni na daljavo.
Prebral sem že veliko komentarjev na tem forumu kako uspešni so tehniki v večini primerov ko so sinhronizacije mnogo nižje kot je moj primer.( izgleda, da ni vse v sinhronizaciji).
Kljub vsakodnevnih tezavam (sem se že skoraj sprijaznil z vsakodnevnim resetiranjem) pa mi za prebeg od konkurence niti malo ni žal.
Na koncu vse naj...naj .... v prihajajočem letu vsem forumašem

Lp
Jurij