Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in odg.

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
Alex
Model
Prispevkov: 312
Pridružen: 21. Mar 2006 ob 18:03
T-2: Že imam
Paket: Diamant optika
Kraj: Videm Dobrepolje

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

Odgovor Napisal/-a Alex » 27. Jun 2014 ob 10:24

Ali mi lahko kdo pojasni, kaj pomeni:
Slika

BuildInPrepareTR in Potrebna vzpostavitev OPT?

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

Odgovor Napisal/-a Malkec » 27. Jun 2014 ob 15:33

Ogled priključne točke. Telekomov tehnik mora prit na ogled. To zna trajat :nevem:

Uporabniški avatar
THJ
Navdušenec
Prispevkov: 631
Pridružen: 26. Jun 2014 ob 09:56
T-2: Že imam

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

Odgovor Napisal/-a THJ » 27. Jun 2014 ob 22:12

Po 15 letih zapuščam Telekom in od danes teden grem na T2 paket T4 Giga. Cenovno me pride tam tam, dobim pa mnogo več. Upam, da mi ne bo kdaj žal. Še kakšen Telekomov pribežnik? Je sprememba očitna? STB boljši kot Telekomov?
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7004
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 27. Jun 2014 ob 22:26

raje počakaj še 1 teden pa poročaj :)
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Alex
Model
Prispevkov: 312
Pridružen: 21. Mar 2006 ob 18:03
T-2: Že imam
Paket: Diamant optika
Kraj: Videm Dobrepolje

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

Odgovor Napisal/-a Alex » 1. Jul 2014 ob 09:27

Malkec napisal/-a:Ogled priključne točke. Telekomov tehnik mora prit na ogled. To zna trajat :nevem:
Ja, pride pogledat in vpraša kam priključiti nov kabel, ki ga bo treba na novo povleči. Pa ga vprašam, kaj je narobe s tistim, ki je vgrajen v hišo? Odgovori, da nima podatka o priključku. Povem da je bil prej na tem priključku SiOL (imam box od prejšnjega lastnika) in spet pravi, da nima teh podatkov.

Ali ima T2 na voljo kakšen MiFi za posojo, dokler stvari ne zalaufao?

hrovatin16
Novinec
Prispevkov: 13
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 19:23
T-2: Že imam
Paket: T3 MEGA

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

Odgovor Napisal/-a hrovatin16 » 2. Jul 2014 ob 20:38

THJ napisal/-a:Po 15 letih zapuščam Telekom in od danes teden grem na T2 paket T4 Giga. Cenovno me pride tam tam, dobim pa mnogo več. Upam, da mi ne bo kdaj žal. Še kakšen Telekomov pribežnik? Je sprememba očitna? STB boljši kot Telekomov?
Tudi jaz sem januarja letos prišel s Telekoma na T2, vendar nisem najbolj zadovoljen. Imam paket T3 Mega 10/1 M. Lokacija je na vasi (tehnologija BRO). Težave pa imam z "nestabilno linijo", ko je vklopljen tv in uporabljam tudi internet - sem naredil nekaj online testov in ugotovil da prihaja do izgube paketov pri prenosu, zaradi tega se pojavlja vsakih nekaj sekund velik odzivni čas (ping).
Pri Telekomu sem imel prav tako paket telefon/tv/internet 4/1 M in teh težav nisem imel, lahko sem imel vklopljene vse naprave in je vse delovalo normalno. Ko sem se odločil za menjavo operaterja je T2 imel dobro in ugodno ponudbo paketov, vendar pa je se je kakovost storitve ob dejanski uporabi izkazala za dokaj slabo. Klical sem tudi na T2 in poslali so serviserja, vendar ni uspel rešiti problemov, ker naj bi bila moja lokacija priklopa preveč oddaljena od postaje... (le zakaj so na tej isti lokaciji Telekomove storitve delovale normalno? :nevem: ).

rossi
Navdušenec
Prispevkov: 705
Pridružen: 16. Dec 2007 ob 19:27
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO
Kraj: Litija

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

Odgovor Napisal/-a rossi » 3. Jul 2014 ob 16:35

4/1 proti 10/1 je isto ne?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7004
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 3. Jul 2014 ob 18:54

pa kok televizij si imel na Siolu kok jih mas na T2 ?
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

hrovatin16
Novinec
Prispevkov: 13
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 19:23
T-2: Že imam
Paket: T3 MEGA

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

Odgovor Napisal/-a hrovatin16 » 4. Jul 2014 ob 11:25

enako število televizij

hrovatin16
Novinec
Prispevkov: 13
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 19:23
T-2: Že imam
Paket: T3 MEGA

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

Odgovor Napisal/-a hrovatin16 » 4. Jul 2014 ob 11:27

rossi napisal/-a:4/1 proti 10/1 je isto ne?
a ne bi moralo biti pri 10/1 še boljše?

rossi
Navdušenec
Prispevkov: 705
Pridružen: 16. Dec 2007 ob 19:27
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO
Kraj: Litija

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

Odgovor Napisal/-a rossi » 4. Jul 2014 ob 12:20

Ljudje pozabljate dejstvo, da bakren kabel omogoča določeno pasovno širino, ki nima veze s tem kdo je operater, ki po tem kablu pošilja signal. Do te meje gre internet oz. TV do neke meje, čez pa žal kabel oz. oddaljenost ne omogočata. V tvojem primeru je očitno problem ravno v tem.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7004
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 4. Jul 2014 ob 13:23

hrovatin16 napisal/-a:
rossi napisal/-a:4/1 proti 10/1 je isto ne?
a ne bi moralo biti pri 10/1 še boljše?
ne, bolj kot "odpreš" pasovno širino do maximuma, slabše imaš razmerje signl/šum ... povedano po domače....
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

g33k
Legenda
Prispevkov: 1100
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

Odgovor Napisal/-a g33k » 4. Jul 2014 ob 21:28

Eno vprašanje glede optike. Ali je možno imeti recimo internet kot samostojno storitev pri T2, televizijo pa pri T1?

lp
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7004
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 4. Jul 2014 ob 21:39

ne, oz. ja če bi plačeval dvojno položnico in če bi imel opcijo 2x priklopa optike,
T2 ponuja samo internet na optiki
T1 pa ne verjamem da ponuja samo televizijo na optiki
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3277
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

Odgovor Napisal/-a atepej » 4. Jul 2014 ob 22:02

Lahko pa vzame T-2 in Telekom KTV
Slika

Odgovori