Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in odg.

Splošni pogovori o T-2

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

OdgovorNapisal/-a bonny » 21. avg 2018 ob 17:23

Kakšen aneks? Že sam priklop ima 2 leti vezave....
bonny
Uporabnik
 
Prispevkov: 41
Pridružen: 14. avg 2018 ob 18:09
T-2: Že imam
Paket: T3 TERA

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

OdgovorNapisal/-a slow_slow » 22. avg 2018 ob 07:30

Ni nujno.
Lahko se naredi priklop brez vezave.
Obstajajo pa različni dodatni aneksi, popust na ceno, zastonj interna instalacija,...
Kaj bolj podrobno ti ne bi znal povedat.
Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
 
Prispevkov: 4822
Pridružen: 19. jul 2007 ob 13:19
Kraj: Maribor T-2
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

OdgovorNapisal/-a Bayern1 » 25. avg 2018 ob 11:51

ali je mogoce, da mi T-2 testno omogoci dvig hitrosti interneta? rad bi preveril koliksna hitrost je potrebna za direktno gledanje pravega 4K filma....s 50Mb/s ne gre niti pod razno....

Sent from my Huawei P-10 using Tapatalk
Bayern1
Guru
 
Prispevkov: 902
Pridružen: 20. avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 25. avg 2018 ob 12:12

Zakaj testno? Če misliš, da potrebuješ, pač naroči višjo hitrost. Saj jo lahko po enem mesecu spet znižaš. Jaz ti lahko povem, da na lokalni mreži 100Mbit/s ni dovolj za gledanje 4K filmov. Sicer večinoma dela tekoče... ampak na vsake toliko "štekne". Jaz mislim, da rabiš vsaj 200Mbit/s... sicer pa. Lahko maš tud 1Gbit/s... če je bottleneck nekje na internetu, ti bo še vedno štekalo.
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1389
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

OdgovorNapisal/-a bonny » 23. okt 2018 ob 10:10

Pozdrav...

Končno priklopljen.
Imam pa težavo z statičnim IP naslovom. Naj bi imel statični IP vendar kot je videti gredo povezave preko drugega IPja ven. Zadrega je v tem da hočem domači računalnik sinhronizirati z službenim. Službeni računalnik pa ima omejitev kateri IPji lahko dostopajo kar lahko sicer spremenim a imam na voljo le 1 IP.

v Nastavitvah na horizontu sicer vidim:
Ip Maska Privzeti prehod
89.212.56.xxx 255.255.0.0 89.212.0.1

a kot je videti se trenutno vse dogaja preko čisto drugega IPja. 89-212-73-xxx
bonny
Uporabnik
 
Prispevkov: 41
Pridružen: 14. avg 2018 ob 18:09
T-2: Že imam
Paket: T3 TERA

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 23. okt 2018 ob 10:33

Kakšen priključek imaš ? optika T2 optika TS Gpon , bro, katero opremo...
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6683
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

OdgovorNapisal/-a ciril88 » 23. okt 2018 ob 10:37

Poskusi sedaj, pa imej napravo s statiko priključeno na ETH2.

Lp
You Can Call Me Santa Claus
Slika
Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
 
Prispevkov: 713
Pridružen: 16. apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

OdgovorNapisal/-a bonny » 23. okt 2018 ob 10:40

Innbox F60, optika T-2
bonny
Uporabnik
 
Prispevkov: 41
Pridružen: 14. avg 2018 ob 18:09
T-2: Že imam
Paket: T3 TERA

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

OdgovorNapisal/-a bonny » 23. okt 2018 ob 10:53

ciril88 Napisal/-a:Poskusi sedaj, pa imej napravo s statiko priključeno na ETH2.

Lp


Sem priklopil svoj računalnik na eth2 in samo preveril na whatsmyip pa sem dobil še en tretji ip.
bonny
Uporabnik
 
Prispevkov: 41
Pridružen: 14. avg 2018 ob 18:09
T-2: Že imam
Paket: T3 TERA

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

OdgovorNapisal/-a ciril88 » 23. okt 2018 ob 10:57

Vpiši statični IP, pa ti bo delal:
v Nastavitvah na horizontu sicer vidim:
Ip Maska Privzeti prehod
89.212.56.xxx 255.255.0.0 89.212.0.1
You Can Call Me Santa Claus
Slika
Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
 
Prispevkov: 713
Pridružen: 16. apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

OdgovorNapisal/-a bonny » 23. okt 2018 ob 11:09

Sedaj sem šele opazil kaj se je zgodilo.
Sedaj je moj računalnik preko inbox DHCPja dobil externi IP 93.103.xx.xx in je kot tak tudi viden navzven.
Če dam sedaj na ta port stikalo pa verjetno vse skupaj ne bo več delovalo.

Ali je možno da inboox dodeljuje še vedno 192.168.64.xx vendar je preko WAN videti kot statični IP.

Trenutna varianta porta ETH2 bi bila odlična če bi hotel gor prištekat še svoj router.
bonny
Uporabnik
 
Prispevkov: 41
Pridružen: 14. avg 2018 ob 18:09
T-2: Že imam
Paket: T3 TERA

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

OdgovorNapisal/-a Yani2000 » 4. nov 2018 ob 13:09

Končno našel temo, kjer bo tole vprašanje relevantno:
V nekaj dneh mi pride lokalni tehnik končno namestit optiko.
Omenil mi je možnost priklopa preko GPON, ker naj bi bilo na T-2 centrali na voljo premalo optičnih žičk.
Innbox G64 potrebuje 1, Milan pa 2 optični žički.
Na hiši imam od T-2 omarico z že zdavnaj nameščenim optičnim kablom direkt do T-2 centrale, na forumu pa berem da se bi naj BRO/GPON uporabljal za priklope na TS centrale, tak da mi nič ni jasno.
Moji sestri (sosednja hiša) je pred parimi meseci namestil samo internet in je uporabil Milana, ki deluje odlično.
Jaz sem naročil P2 Klasik (NET+TEL), zato predvidevam da mi hoče ponudit kar G64, ker že tudi vsebuje vse potrebno za NET+TEL(PSTN).
Problem je, da bi imel G64 v kleti, WiFi pa potrebujem po celotni hiši, trenutno sem za to porabil dva WiFi routerja.
Plus preko UTP moram priklopit 6 naprav.
Pa kasneje se bomo mogoče odločili za Oranžni Diamant (zaradi TV in še hitrejšega 500 mbit interneta), takrat bom moral poleg 6 naprav priključit še 3 TV.
Zelo rad bi uporabil lastni router (imam zelo močne routerje - srednji višji rang za domačo uporabo (okol 200 EUR) z močnimi antenami) in bi rad imel direkt dostop preko lastnega routerja, torej da mi odpre vsaj en LAN port na G64, tak kot je to privzeto nareto na Milanu.
Plus tu na forumu berem, da bi lahko bila kasneje težava pri GPON, če bi naročil Oranžni Diamant zaradi hitrejšega 500 mbit interneta.
Torej kaj priporočate?
Da ciljam na Milana ali je G64 tudi dobra rešitev, če se seveda da odpret en LAN port in uporabit lasten router?
Slika
Slika
Yani2000
Faca
 
Prispevkov: 149
Pridružen: 16. feb 2007 ob 21:49
Kraj: Slovenske Konjice
T-2: Že imam
Paket: P2 Klasik (100/10Mbit)

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 4. nov 2018 ob 13:17

T-2 ima sedaj tudi lastno GPON opremo. Ampak za uporabnika ni vidne razlike... še vedno imaš storitve kot na klasični T-2 P2P optiki. Tudi na Innboxu ti lahko odprejo bridge port... poleg tega je pa Milan samo 100Mbit/s... če boš želel 500Mbit/s, boš v vsakem primeru potreboval Innboxa.
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1389
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

OdgovorNapisal/-a borutbolc » 4. nov 2018 ob 13:55

Za Milana ni nujno 2 vlakni, tudi 1 je dovolj, se namesti prizma na koncu. Glavna omejitev je 100Mbit, če hočeš več - Innbox. Če boš na GPON ti bodo montirali vrvico z zelenim konektorjem (Innbox G64), če boš P2P bo modre barve (Milan ali Innbox F60).
borutbolc
Uporabnik
 
Prispevkov: 32
Pridružen: 20. okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: Nov naročnik, nov priklop Vdsl, optika.... vprašanja in

OdgovorNapisal/-a madpanter » 11. nov 2018 ob 11:10

Čaki čaki t-2 gradi lasten gpon? :hmm:
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS
Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
 
Prispevkov: 3028
Pridružen: 5. apr 2006 ob 10:02
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: T4

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na Splošno

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 6 gostov